lördag, november 26, 2011

Black Friday på Zoo:t

Igår var det den s.k. Black Friday här. Fredagen efter Thanksgiving kallas så. Det är den dag då alla affärer kör igång julhandeln med enorma reor. Ofta börjar många kedjor redan vid midnatt och ja, det är vanligt med köer utanför affärernas entréer eftersom de ofta lockar med olika superbilliga varor. Men vi struntade i affärer och shopping av det slaget, och tog istället tunnelbanan upp till Bronx för att gå på Bronx Zoo. Har man en liten tjej som är tacksam över djuren på sitt zoo så bara måste man ju ta en sväng till just zoo:t under Thanksgivinghelgen! Eftersom vädret var otroligt skönt så var det dessutom ett lätt val.

Självklart en tur på The Bug Carousel. 

Lill-Skruttan ville åka på ett bi.

Tiger!

Fast Lill-Skruttan var mer intresserad av fiskarna i dammen under tigern.

Glad tjej!

Vid den stora Kafeterian kunde man grilla marshmalllows och DET ville minsann Lill-Skruttan prova på!

Här grillas det

Påfåglarna är många och de håller mer än gärna till runt kafeterian

Mmmmmm.... hur gott som helst!

Foto taget av M med hans iPhone.


På slutet tänkte vi se en 4D-film igen. Denna gången den förkortade versionen av Polarexpressen.

Men vi såg bara de första minuterna för Lill-Skruttan blev helt enkelt livrädd. Hon började gråta och ville bara gå ut. Det var en alldeles för läskig film tyckte hon. Och början var rätt dramatisk med högt ljud av skramlande tåg (stolen skakade också då) och rök ute i salongen då tåget bromsade in. Nästa gång kanske vi får se Dora och Diego igen istället...

Efter att ha spenderat nästan tre timmar på zoo:t åkte vi hem igen. Då hade det redan börjat skymma lite. Men det var en helt fantastisk dag trots att det verkligen är lågsäsong nu och många djur inte är ute samt flera delar av zoo:t är stängda. Vädret var dock otroligt skönt med runt 12-14 grader och sol. Vi såg t o m vissa som gick i shorts och sandaler. Vi hade verkligen en sådan där härlig familjedag tillsammans som "man ser på film". En glad liten tjej som tyckte det mesta (utom filmen då) var kul. Ett Zoo där det var lagom mycket folk och där vädret var sådär riktigt skönt så att man bara kunde gå runt och mysa tillsammans.

På tal om vädret så känner jag mig väldigt kluven just nu faktiskt. Å ena sidan skulle jag gärna ha lite kyligare nu så att man kommer i adventsstämning. Det är svårt att göra det när det är såhär varmt tycker jag. Å andra sidan ska jag inte förneka att det ändå är mycket enklare att göra sådan här utflykter med Lill-Skruttan då man slipper bylta på henne hur mycket tjocka kläder som helst, slipper tjata om att hon måste ha mössa och vantar på och sedan slippa bråka ännu mer när hon hela tiden vill ta av sig mössan och vantarna. Allt blir så mycket lättare helt enkelt. Men visst, lite kyligare väder lär det väl komma så småningom och jag hoppas faktiskt ändå att det ska bli lite vintrigare känsla nu i december.

Ikväll blir det faktiskt film igen. Återigen med sådana där snygga glasögon. Dock endast 3D och inte 4D. Och det blir bara jag och M. Lill-Skruttan ska få hänga med Grannarna. Vad vi ska se? Scorcese's senaste film Hugo. Och jag har lovat M att jag ska försöka att inte börja gråta efter 2 minuter och vilja gå ut. Vi får väl se om jag lyckas hålla det löftet....!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Sötnos! Vad go hon är, och de där fina hårspännena också....!

Tänk att jag inte varit på Zoo i the Bronx. Tycker just "off season" verkar ha sin specialla charm! Va najsigt att grilla marshmallows också.

Jag håller helt med dig vad gäller vädret. Allt blir enklare när det är varmt så här och jackan nästan kan lämnas hemma. Å ena sidan är jag så glad för att det ä så här behagligt, å andra sidan kan jag sakna den lite kyligare känslan.

Ikväll ska vi och ett gäng till Mystic och titta på deras vackra båtparad ikväll...det kickar av adventsstämningen för mig när båtarna glider förbi uppklädda med julljus och tomtar. Passar perfekt att ta något varmt att dricka efteråt.

Kram och njut av den här vackra lördagen!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja off season pillar jag också. Med flera saker. Mindre med folk och det är på ngt vis mer avslappnat.
Låter härligt med Mystic och båtparad! Vi var ju i Mystic under vår Connecticuthelg men vi besökte endast akvariet då. Ngt mer hanns inte med.
Hoppas ni får det toppen!
Kramar!!