söndag, november 06, 2011

Maraton i staden

Idag söndag var det återigen strålande höstväder här. Första helgen i november är det även New York Maraton. Varje år denna helg springer tusentals detta lopp. Som New Yorkbo är det ett roligt event tycker jag även om jag själv inte är någon löpare. Men det är väldig feststämning längs de gator där loppet går och ja, det är roligt att titta lite. I år kände vi dessutom en av deltagarna vilket gjorde det ännu roligare. Tyvärr var jag inte så snabb med kameran så den enda bilden jag lyckades fånga var när M drog iväg igen efter att snabbt ha stannat till och gett oss en hastig kram. Lill-Skruttan undrade lite försiktigt "Kommer M att vinna nu?" men vi berättade att det kommer han inte att göra. Inte loppet som sådant. Däremot är det en enorm vinst för honom själv att ha lyckats genomföra ett sådant här lopp. Jag är verkligen stum av beundran inför alla som ställer upp och genomför ett maratonlopp. Mycket inför själva loppet, men kanske framförallt över all den idoga träning som alla dessa personer måste göra inför ett sådant lopp.

Efteråt promenerade vi vidare till en närliggande lekpark. På vägen köpte jag och M varsin kaffe på Dunkin Donut samt varsin munk. Åååå vad gott det var. Lill-Skruttan sa när vi satt och mumsade på vår eftermiddagsfika i lekparken "Vilket härligt kalas!" och precis så kändes det. Sol, ca 12-13 grader i skuggan, och något varmare i solen. De vackraste skira höstlöven i alla möjliga gula nyanser. Underbart!

Här springer vår kompis M vidare. Vi köpte lite mat också i en mataffär som ligger längs med 1st Avenue där Maratonloppet går och man kan se löparna genom fönstret barkom M.


I lekparken satt en pappa med sin son och spelade gitarr på en bänk. Det tyckte jag var så mysigt.

Nu är det ny vecka och ja, jag kan säga att jag är lite uppskruvad inför den här veckan också. Mycket som snurrar nu och framförallt är jag lite nervös inför timingen av en del saker. Det känns som om jag går och väntar på ett email som jag vill ska komma snabbt och samtidigt ett samtal som jag vill ska dröja lite.... Låter lite kryptiskt kanske, men jag kommer berätta mer i sinom tid. Lovar.

10 kommentarer:

Lotta sa...

Vilket härligt kalas -- vad gullig hon är Ella! Ja, ett riktigt kalas idag i New York idag med maraton. Fest!
Och vädret var perfekt. Sol, lagom varmt. Bästa New York vädret.

DD unnar jag mig också ibland. Nu har de dessutom massor av goda muffins och munkar nu :)

Kram och hoppas veckan blir precis så som du önskar att den ska bli!!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja jag tycker DD är riktigt bra även om jag egentligen föredrar Starbucks kaffe. Men DD är helt ok. Plus om man vill kalasa till det med en donut så är ju DD det bästa stället! :-)
Maraton är jätteroligt här i staden tycker jag! Och idag fick de verkligen bästa vädret!
Kram!

Anne-Marie sa...

New York maraton måste vara en upplevelse med alla människor. Riktig feststämning kan jag tänka mig. Ni verkar ha ett perfekt höstväder. Hoppas att alla pusselbitar faller på plats - i den ordning som du vill. :) Kram!

Trillingnöten sa...

Vad kul att se! En dröm för mig vore att få springa detta lopp...kanske blir det loppet 2013? Gäller att planera ahead liksom!

Mrs Clapper sa...

Wiii vad spännande :D

Desiree sa...

Jag kan tänka mig att NY maraton är en STOR folkfest. Det drar ju folk över hela USA så väl som folk från hela jordklotet så det blir en väldigt internationel folkfest. Tycker det är beundrandsvärt av alla som ställer upp. Även om jag gillar att träna så kan jag nog inte tänka mig att springa eller träna inför ett maraton.
Håller tummarna för att det ordnar sig på ett bra och positivt sätt med det du har på gång.
Kram!

Katarina sa...

Många lär ju ha NY maratonen som ett årsmål, att delta i. En riktig folkfest!

Fina höstbilder och fina bilder på lilla Ella!

Kram

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja det är verkligen roligt här under Maraton tycker jag. Och vädret just nu är helt underbart! Tack också för att du tänker på mig och allt som ska falla på plats i rätt ordning haha! :-)
Kram!


Trillingnöten.
ja själv har jag ingen direkt önskan om att just springa maraton. varje år när jag ser alla löpare kommer visserligen en tanke om att det vore otroligt roligt att kunna göra det, men tanken på alla träning som man måste lägga tid på innan ett sådant här lopp gör att jag tycker det känns mindre attraktivt haha. Detär en sak att träna men en annan sak att träna till en mara... Iallafall om man är jag... ;-)
Men du skulle säkert orka motivera dig!! Du är så himla målinriktad med din träning! :-)
Kram!


Mrs Clapper,
hahaha.... ja vi får se hur allt går bara....
:-)


Desiree,
ja det kommer folk från hela världen faktiskt. Andra delar av USA också såklart, men även Sydamerika, Europa, Afrika...
Tack för dina tummar också!!! Just nu känner jag mig lite småstressad över saker jag inte alls själv kan påverka.


Katarina,
japp visst är det det sådant där stort mål med maraton. Många springer det ju varje år, men det är alltid några som gör det för första gången också. Vår kompis M t ex. Det var hans första maratonlopp någonsin vilket var kul eftersom han gjorde det så bra! :-)
Kramar!

Annika sa...

Alltid så roligt att titta på maror!! Det känns så inspirerande och man önskar att man själv kunde springa och "bäras" av publiken!
Alla som sprungit maror säger att publiken hjälper dem, och det förstår jag.
Fikar sällan, sällan, sällan på DD men enligt undersökningar ska de ha det bästa kaffet :-)
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Annika,
visst är det så! Varje år tänker jag att å vad roligt det vore att delta men sånär jag tänker efter hur mycket som krävs för att kroppen och psyket ska orka de här långa sträckorna så inser jag att det nog inte är något för mig... ;-)
Kram!!