onsdag, november 30, 2011

Beställt

Nu är julmusten beställd! Lite annat smått och gott hamnade i "min varukorg" också. Om man köpte för mer än 75 dollar var frakten gratis. Så det gjorde jag såklart.
Varifrån jag beställde? FAA Imports. Känns som om de specialiserat sig framförallt på tysk import, men en del skandinaviskt fanns där också. Och en hel del lakrits varav lite salt. Så jag slog till på lite sådant också! Nu är det bara lutfisken kvar. Jag har planer på att bege mig till Brooklyn för att köpa den. Men det är en dryg resa på tunnelbanan. Vi får se. Kanske beställer jag även den från deras online shopping?

8 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Vi drack julmust på skandinaviska julbasaren i söndags. Barnen gillar, inte jag såvärst.

Saltistjejen sa...

eascoastmom,
hahaha nej det kanske är så att många "växer ifrån" julmust. Men jag älskar det verkligen fortfarande! Och just innan och under julen är det något jag liksom tycker är "ett måste" även om vi flera jular här itne alls haft ngn must.
:-)

Annika sa...

Girl! GREAT news!
Själv fick jag tag på Guttsta källa på World Market så jag köpte en platta, hahahahahaha!!
Blev så glad.
Men ,jag ska ändå spana in sidan du länkar till...
Lutfisk står INTE på min saknarlista. Den är jag glad att slippa, men superglad att DU faktiskt kan få tag på sådan!
YAY!!!
Julmust rule, utan must ingen jul (eller ja, det var överdrivet, men nästan).
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp! Visst är det bra! nu får vi se när den levereras också. :-)
Härligt att du fick tag på must du med! Här finns ju inte World Market men det går bra så länge man kan få det på nätet. Haha, nej lutfisk står inte på så mångas saknalista faktiskt. tror jag. Fast jag har ett par kompisar i Sverige som älskar lutfisk de med. Vi hade som tradition att träffa och ha en lutfiskmiddag innan jul förr när jag bodde i Stockholm. Det var mysigt. M hatar dock lutfisk, men han har lärt sig att stå ut med att jag äter. Själv äter han dock torsk. :-)
Och du söndag kan jag så då SES VI!!! Jippie!!! Ska bli så himla KUL!
KRAM!!

Petra H sa...

ha ha, jag tror knappt att jg ätit lutfisk ngngång! men julmust är gott, det drack jag på svenska kyrkans julbasar och det gjorde alla andra svenskor jag var där med. vad kul att du och annika ska ses på söndag! är det en större bloggträff?
kram!

Saltistjejen sa...

Petra,
mmmm lutfisk är min absoluta favorit på julen!!! Alla kategorier. Fast jag äter den inte på skånskt vis med senapssås utan endast med vanlig sås och peppar! :-)
Söndagen blir ingen stor Bloggträff utan en liten. Bara jag Annika och Lotta. Det ska bli himla kul och det käns bra att vi inte är så många för senaste gången hann jag knappt prata med fler än 2-3 ändå. Annika hann jag t ex bara säga hej till. Sådant är trist, så jag tror på att hålla det till något färre deltagare. :-)
Du träffade Olgakatt du! KUL! Jag blev avis för jag vill också få träffa både dig och Viggo!!!! :-)
KRAM!

olgakatt sa...

Här hör julmust ihop med lutfisken!
Vi läste förra året att julmusten blir bättre av att lagras ett år så vi har en laddning i källaren sen dess. Får se om det stämmer, haha.
Och lutfisken ligger i kylen sen några dagar. Det gäller att förbereda sig i tid.
Viggo håller på att ladda för en spansk jul, han, tror inte det blir lutfisk där.

Saltistjejen sa...

olgakatt,
japp jag tycker också att julmust är sååå gott till lutfisk! Kanske blir den bättre av lagring? Du får berätta senare om du tycker det är skillnad på den du lagrat och den som är icke-lagrad. Haha, nej Viggo får nog ingen lutfisk. Särskilt inte med tanke på att hans mamma inte heller ätit lutfisk någongång! ;-)
Men vad kul att du fick träffa dem! :-)