tisdag, november 22, 2011

Speciell lunch

Idag förbereder man en Thanksgiving lunch på Lill-Skruttans dagis. Det är pre-school klasserna som har detta som tradition varje höst. Vi föräldrar är inbjudna att vara med och jag har även sagt att jag kan komma lite tidigare för att hjälpa till. De ville gärna ha volontärer till att förbereda allt. I Lill-Skruttans rum har de lagat potatismos medan de andra rummen bidrar med andra saker till lunchen. Kalkon är tydligen beställd och ska anlända klockan halv tolv. Enligt läraren jag pratade med i morse. Tycker det ska bli riktigt roligt! Tyvärr kan M inte vara med för han har en presentation idag klockan 12 just när lunchen är, så jag får representera oss båda. Så om ungefär en timme promenerar jag dit och jag ser fram emot en god lunch i något bullrig miljö.

7 kommentarer:

Desiree sa...

Vad trevligt med thanksgiving lunch på dagis.
Kram!

Annika sa...

VAD TREVLIGT!!
Så var det då Karolina gick på ES också! Varje år var det Thanksgiving-lunch för fldrarna. MEN den stora skillnaden är att NI får äta hemlagad mat. Vi åt institionslagad mat, och den var INTE rolig. DET kan jag säga. Ruggigare kalkon och stuffing har jag nog aldrig smakat, höhö! Men tanken var god, och så gör samtliga ES-skolor i trakten än idag.
SÅ roligt för barnen!
Hoppas du får en toppenlunch där!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det ska bli himla mysigt!


Annika,
ja det verkar vara väldigt vanligt på dagis och skolor här. Kul tycker jag! Oj, var det så illa?! Hm kalkonen vet jag inte riktigt var de beställt den från, gissar från de som har maten i matsalen på Rockefeller Universitetet men är inte säker. Resten är det ju barnen i de olika rummen som gjort ihop med lärarna så det blir skoj!
Kram!!

Steel City Anna sa...

Låter mysigt! Thanksgiving är verkligen en tradition som jag tycker ser så fin ut när man ser filmer och sånt, men vet rätt lite om :)

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
ja det är väldigt mysigt faktiskt. Vi har ju ingen familj här och inga rötter i denna traditionen men har varje år firat tillsammans med vänner här och det har varit jättemysigt.

Lotta sa...

Mys!!!

Minns det där åren på dagis och pre-school med värme. Ni har the NY version....gillar!

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det var en riktigt bra lunch och alla barnen var så glada! God mat var det också.
Kram!