tisdag, november 22, 2011

Barnvaktskväll

Måndagkvällens barnvakteri gick bra. Både Lill-Skruttan och W var alldeles uppspelta över att W skulle följa med oss hem, när jag kom till dagis för att hämta dem. Middag tillsammans och sedan lek. Först hemma hos oss och efter det i Playroom någon timme. Resten av kvällen var vi i lägenheten och det tittades en hel del på TV ska erkännas. Mycket för att jag var ensam hemma med dem då M jobbade hela kvällen (han jobbar än och lär nog göra så större delen av natten gissar jag) så jag kunde inte natta dem. Så när de var för trötta för att leka blev det TVn som av och till höll dem uppe tills W's föräldrar kom hem. Som alltid när vi har W här är det så roligt att se hur fint de leker tillsammans. Och hur mycket de pratar och berättar, förklarar och fantiserar ihop. Å, vad vi kommer att sakna dem när de flyttar. För det var för detta W's föräldrar var borta ikväll. Skriva under ett kontrakt. De har hittat en ny lägenhet och flyttar om en månad. Detta eftersom C fått ett nytt jobb utanför Rockefeller University och därmed kan de inte bo kvar här längre. Usch, jag vill inte ens riktigt tänka på att det bara är en månad kvar. Det känns så himla sorgligt. Samtidigt som jag såklart är väldigt glad för deras skull. Men vi kommer sakna dem oerhört!

Här leker de att Lill-Skruttan inte vågar åka ner för rutchkanan så W hejar på henne (cheerleader?) för att hon ska komma ner. 

Sedan lektes det en del med denna båten. De lassade Lill-Skruttans tåg ombord på båten och sedan fick de åka runt en del.

Här hemma tog W på sig Lill-Skruttans brandmannahjäm vilket han nästan alltid gör då han är här. Sedan lektes det med Lightning McQueen och Mater.

Här repareras bilarna (med hjälp av instrumenten i doktorsväskan såklart!)

Nu tänker jag njuta lite av tystnaden här hemma. Dricka en mugg te och sedan lägga mig. För imorgonbitti ska jag försöka komma upp tidigt och springa igen. Så när ni läser detta har jag nog gått och lagt mig.

10 kommentarer:

Lotta sa...

Er NY-style apartment är så läcker! Jag får nästan Roosevelt Island-vibbar med utsikten ;) Är det här lägenheter som man erbjuds via Rockefeller?

Härlig lekmåndag som ni hade!

Kram!!

finelinan sa...

Härligt att de leker så fint!

Saltistjejen sa...

Lotta,
haha ja läcker och läcker. Jag vet inte.... Den är rätt liten. ;-) Men med fin utsikt! :-)
Kram!!


finelinan,
ja det är super!
:-)

Annika sa...

Men, vart flyttar de? Inom NYC?
Mnahattan?
Hoppas att ni kan ses ofta iaf. KLART att ni kommer att sakna dem, tungt för alla.
Söta är de små, verkligen!!
KRAM!!

Anonym sa...

We are so sad to be leaving too. We are moving to Brooklyn, still near but a lot farther then across the hall! I love my son's guest staring role on this great blog.

- W's Mom

Saltistjejen sa...

Annika,
nej de blir kvar här som tur är. Men flyttar till Park Slope, Brooklyn så det blir ju lite längre än nu... ;-) MEN det positiva med det är att vi kan åka dit och träffas och det är ett supermysigt område så det känns bra! Men vi kommer helt klart att sakna våra vardagliga "titta-över-när-som-helst-rutiner". Och att vi så himla enkelt kunnat passa varandras barn också.
Kram!!


W's Mom.
well I hope he will continue guest staring here!!! Maybe not as frequently as before but hopefully quite often. :-) And I actually comfort myself with two things regarding your move. Or three, but two are more of the egoistic types... ;-) That is that 1) You are still here in NYC and 2) we definitely now have a great reason to come visit you and see more of the Park Slope are!!! The third reason was of course that I'm sure you and your family will be really happy over there, with your new life! :-)

Desiree sa...

Trist att de flyttar och att ni inte får lika nära till varandra men ändå positivt att de inte flyttar allt för långt så att ni kan fortsätta träffas. Visst är det dem ni umgåts mest med i huset? Jag hoppas ni kan ses ofta iallafall och E och W träffas väl på dagis eller blir de flytt till nytt dagis för W också?
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det känns jättetråkigt att de flyttar eftersom vi haft sådan glädje av varandra sedan de flyttade hit. Men man får vara glad över de åren vi haft här ändå. Och att de blir kvar i staden. :-)
och ja, W kommer att byta dagis också efter jul, så barnen kommer inte att ses på dagarna. Tyvärr. Men vi får försöka att träffas ändå!
Kram!

olgakatt sa...

Greetings to W´s mom! I hope to see you and W again whenever I visit Ella and her family! And I certainly hope to see W guest staring a lot on Saltis blog.
Good luck on the new job and in the new home!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
jag ska framföra hälsningen!!!
:-)