torsdag, november 17, 2011

Morgonpass

Imorgon har jag tänkt gå upp tidigt för att springa. Tillsammans med min morgonpigga kompis K. Ojoj, vi får se hur det går. Har bestämt att ses utanför hennes dörr kl 06.30. Himmel!!!!! Jag funderar helt seriöst på hur det ska gå?! Planen är att springa (eller kanske snarare lunka...?) upp till The Reservoir, ta oss runt den och sedan tillbaka. Hur långt? Tja, jag vet inte riktigt på rak arm, men jag räknar kallt med att det tidsmässigt blir en dryg timme. Av lunk. Så nu under kvällen har jag letat fram löparkläder. Som man kan ha i kyligt väder. För det är kallt här igen nu. Och jag räknar med att temperaturen såpass tidigt kommer att ligga runt nollan. ja ni gott folk. Det blir intressant att se hur det går. Om det går. Jag är ju fortfarande rätt otränad. Men har hittat min motivation igen nu faktiskt. Så sedan min date med Springsteen har jag sprungit ute ännu en gång sam varit på gymmet en gång. Och nu ska jag testa ett morgonpass också.

Sedan får vi se hur resten av fredagen blir. Eventuellt tar jag mig ner till Svenska Kyrkan också som har sin årliga julbasar denna helgen med början imorgon. Har en del andra saker jag skulle vilja fixa med också, men som sagt vi får se hur mycket som hinns med.

Kvällen har vi ägnat åt att ha koll på två små tjejer. Lill-Skruttan och hennes kompis O. Vi hämtade båda tjejerna från dagis och gick hem hit. O's föräldrar skulle båda jobba under kvällen och självklart kunde vi ta hand om O då. Full fart hela kvällen. De har hunnit med att bygga ett leksaksberg i vår säng, tvätta badkaret med tvättlappar (med en rejäl pöl på badrumsgolvet som följd), ätit middag och fått efterrätt, varit nere i Playroom och lekt, suttit på toaletten & pottan tillsammans samt sedan städat undan sitt leksaksberg och slutligen sett på Dora på TV. Sedan kom O's pappa och det var dags för O att gå hem.

Nere i Playroom

Nu är det lugnt här igen och M nattar Lill-Skruttan. Själv borde jag nog gå i säng i hyfsad tid ikväll med tanke på att jag ska orka ta mig upp och springa imorgonbitti. Hu!!!

14 kommentarer:

Petra H sa...

Hi hi, vad kul att vi har samma fredagsplaner och att vi bloggat om dem! Ja, INTE morgonpigga löpplaner, de kan du få behålla för dig själv men svenska kyrkans julbasar! Det känns lite tidigt med jul den 18 novrember men också lite mysigt... Stor kram!

Trillingnöten sa...

Ooo, vad du kommit igång! Härliga tider! :) Morgonpass ( ialla fall okristligt tidigt) är inte min grej. Var tvungen att varaa uppe vid fem en gång för att träna och det var intressant...gah! :) Lycka till!

Saltistjejen sa...

Petra,
hahaha japp! Lite glögg ska det absolut bli! Så lite samma fredagsplaner. Fast du är klok och drar inte ut i den kyliga morgonen för att springa! Kloka kloka du!!!! :-)
Kram!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
hahaha tja kommit igång ja.. Vi får se. Men det känns kul att träna nu tycker jag! Yeeeay!! Jag är inge morgonperson direkt så vi får se hur detta går. Jag tränade morgontidiga pass som UNG, men har inte gjort det på flera år nu. När jag var tonåring hade jag dock två pass i veckan som började kl 05.30 och varade till kl 07.00 (innan skolan) men det var under min helt galna period av träning. Tränade då 8-9 ggr i veckan... Känns lääänge sedan.... ;-)
Nu får vi se hur det går imorgon. Men lite kul tycker jag ändå det känns nu. Troligen inte lika roligt imorgonbitti när jag ska pallra mig ur sängen.
Kram!

Katarina sa...

Wow, vad duktig du är! Oj, vad Ella har vuxit! Kram

Pettas sa...

Med de där söta små aktivisterna krävs god kondition så ...lycka till med löpningen!:D
Efteråt brukar det kännas urskönt.

kramar!

Desiree sa...

Jag tror det kommer gå fint med löpningen. Den mentala tröskeln innan man kommit iväg innan brukar alltid vara större än när man sedan är på plats och har kört igång. Det blir bra Saltis. Känn efter hur du känner och ta det därifrån. Lunka, gå raskt eller spring i lätt tempo. Varva att springa lite och gå lite funkar också bra. Tycker du är duktig som ändå ska prova. Det blir nog kul och perfekt att kunna träna lite med en kompis på detta sättet. Klä dig i flera lager så att du kan ta av om det blir för varmt.
Kram och lycka till.

Millan sa...

Ah det dar med att kunan bjuda hem dagis kompisar till sofia saknar jag! Vi bor ju pa andra sidan stan fran dagiset sa det funkar aldrig :-(. kanner att jag garna skulle vilja lara kanna de barn hon leker med lite ...
det blir val andring pa det nar hon borjar skolan om nagra ar!

Oj vad duktig du ar som gar ut och springer sa tidigt pa morgonen .. och nar det ar sa kallt!! Hoppas att det gar bra!!

Book fairen later ju himla bra nedan forresten! Och jag kan tanka mig att det ar roligt att vara med i styrelsen for dagiset och fa ta del av mycket av det som man annars som foralder inte riktigt har sa mycket koll pa.

Kram!!

finelinan sa...

Jadå, du får gärna länka! Kul med nya läsare! =) Och angående det där med leksaker och förvaring håller jag helt med. Hade jag inte haft sängstommar som soffor, med gott om utrymme att förvara leksaker undertill, hade det aldrig fått plats något här hemma. Vi har också det mesta i vardagsrummet och delar sovrum så. Det är till och med så att jag egentligen vill ha en annan soffa, en riktig, men inser att det aldrig kommer gå... =)

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja E känns så stor nu. Det tycker jag med. och ja det var nog lite duktigt att springa. Hoppas jag kan fortsätta med det ett tag. :-)
Kram!


Pettas,
hahahaha ja så är det!!
Och nu är jag hemma igen och det var en jättehärlig upplevelse!
Kram!


Desiree,
tack för tipset! Jag tog ett par lager och det var himla skönt, men hade kunnat haft något varmare om handlederna och händerna känner jag. Gillar dock inte att springa i vantar. Kanske har du ngt tips?
Kram!


Millan,
ja vi bor ju nästan granne med dagiset och de flesta av hennes dagiskompisar så vi går ofta hem tillsammans vilket är skoj. Och skönt eftersom vi då kan hjälpa varandra med barnpassning på det här viset. Bra när man inte har familj nära.
Bookfairen är super! Gillar jättemycket! Det är även intressant att vara med i styrelsen och få lite mer inblick i vad som händer "bakom scenen" så att säga.
Kramar och ha en fin helg!


finelinan,
tack! Japp leksaker och förvaring är helt klart ett eget kapitel. Bra inlägg du hade om hur ni förvarar era. :-)
Kram!!

bettankax sa...

Men HALLÅ...06.30 är VÄLDIGT tidigt tycker jag;) Lycka till i vilket fall. Härligt när man känner motivation.
Sen i ärlighetens namn blev jag trött av att läsa om hur mycket de små gulltjerena kan hålla igång:) Finns nog mer än en poäng med att man inte är fertil i min ålder;)
KRAM!

Saltistjejen sa...

bettankax,
hahahahaa! Ja du man blir lite trött av all energi de har de här små! :-) Men man blir van också. ;-)
Min springtur i morse var sååå skön! Är glad att jag kom upp och iväg.
Kram och hoppas du får en fin helg!

Annika sa...

Duktiga saltis!!
Heja dig!
Jag har precis komit hem från min PW, underbart väder ute. SÅ kallt och friskt.
NU tycker inte jag att det ska bli varmt igen förrän i slutet av mars, hahaha!
Hoppas rundan gick fint. Jag förstår att den gjorde det d jag läser dina svar!KUL med julbasar!
Gå idag stf imorrn, säkert lugnare.
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Annika,
tack!! Ja det var en otroligt fin tur! Ska posta en bild också. Så underbar morgon! Och att få vara vid The Reservoir när solen går upp är lite magiskt måste jag säga.
:-)
Kram!