tisdag, december 06, 2011

Andra advent med Annika och Lotta

Nu i helgen var Annika på besök i staden med sin familj. Självklart ville vi försöka ses. Efter en hel del omplanerande och hattande hit och dit blev det till slut så att vi sågs i Lobby Lounge på Mandarin Oriental Hotel i strax innan skymningen. Ett toppenställe om man vill dricka lite gott och ha en mycket fin utsikt över Columbus Circle, South Park South och sydvästra hörnet av Central Park. Jag har varit på Mandarin orientals "skybar" två gånger tidigare med vänner. Första gången var vi i den lilla baren, och andra gången var jag just i Lobby Lounge. Som en väldigt glad överraskning kunde även Lotta komma! Hennes Vermontresa hade blivit framskjuten så nu tröstade hon sig med att strosa i NYC under andra advent och sedan träffa oss. M och jag hade fått barnvakt till Lill-Skruttan så vi kunde gå båda två vilket var jätteroligt. Självklart var både Annikas dotter och hennes man där och det var väldigt roligt att återse dem. Vi har inte sett dem sedan vi var och hälsade på dem i maj 2010. Och ja, vad ska man säga om eftermiddagen och kvällen mer än att det var otroligt roligt att träffas! Det pratades, diskuterades, skrattades och dracks cocktails.

På väg mot Mandarin Oriental Hotel. Här väntar vi på att korsa 5th Avenue.


Utsikten från Lobby Lounge.

Den här hade en touch av fläderblom - gott!

Annika och hennes fina K.

Skål!



Det börjar skymma bakom oss...

...och snart är det mörkt ute.

Tre vänner som träffats via bloggandet!

Efteråt gick vi till Burger Joint, ett litet "hemligt" krypin där de har riktigt goda hamburgare. Vi hade sådan tur att vi hann få ett bord precis innan vi skulle beställa. När vi gick därifrån var kön jättelång...! väggen och lampskärmen vid vårt bord var en "klottervägg" där man kunde lämna ett avtryck. Sitt namn eller något annat. Självklart skrev K på väggen!!

Ser du stjärnan i det blå... över 5th Avenue.

Julskyltningen är i full gång

Efter en urtrevlig kväll promenerade vi tillbaka hemåt. När vi kom till O's familj där Lill-Skruttan varit och lekt möttes vi av den här goa synen - två trötta men mycket nöjda tjejer mysande under en filt när de ser på Diego och knaprar äppelklyftor.

TACK Annika och Lotta för en härlig KVÄLL!!!!

22 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Tack Saltistjejen, för att du låter oss andra också bli delaktiga i er bloggträff. Ljuvlig syn av Ella med kompis under täcket.Gosingar

Karin ger kram

Annika sa...

Tack själv du bästa!!!
Det ar underbart KUL!!!
Så glad att jag kan träffa er då jag är i NYC! Jag tror nog vi kommer upp snart igen.
Alltså burgerstället var bara för roligt!! Vem hade kunnat ana!??
WOW!
Tack igen för att ni kom och förgyllde vår eftermiddag, Lotta och Anna och Mats!
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Pettas,
å vad roligt att du tyckte det var kul att "följa med"! :-)
Och visst var de söta tjejerna! Det värmer så gott i hjärtat när man ser dem så! :-)
Kramar!!


Annika,
jaaa jag hoppas så att det inte ska dröja alltför länge tills vi kan ses igen! Och det var så kul att få prata lite med Karolina och Peter också! Hoppas de inte tyckte det var tråkigt och tyckte vi pratade för mycket om bloggen, eller att Peter tyckte vi pratade svenska för ofta. Mats tyckte det var superkul att träffa er igen! Han gillar ju Peter skarpt också!
Vi får se om det ev går att planera in en resa till er i vår. Jag skulle önska det, men vi får se som sagt.
KRAAM!!!

bettankax sa...

Ååå vad trevligt och roligt ni ser ut att ha det:) Wow vilken utsikt! Den som ändå hade haft vägarna förbi;)
KRAM!

Saltistjejen sa...

bettankax,
ja utsikten är är himla fin!!! :-) Och det var verkligen roligt att få träffa både Annika och Lotta!
:-)
Synd att du inte hade vägarna förbi tycker jag.
Kramar!

Träningsglädje sa...

hej saltistjejen! stort tack för din kommentar hos mig - den gjorde mig väldigt glad. klart du får länka! hur kommer det sig att du heter saltistjejen förresten?

Träningsglädje sa...

:) tack för namnförklaringen. har alltid trott att du kallat dig saltistjejen för att du är från "saltis" (som i saltsjöbaden) utanför sthlm. haha så tokigt det kan bli!!! har sett ditt namn rätt mycket hos sporty men aldrig varit inne här! får kika lite mer imorgon, borde v e r k l i g e n sova nu! lycka till med träningen - du har ju typ världens bästa coach på din sida av atlanten!

Anonym sa...

okej, jag behöver också en förklaring trodde också det var för att du var från saltis :-) och tack för tipset, Mandarin hotel here we come next time vi har barnvakt!! Kram

Taina sa...

SÅ kul för er och jag är AVIS för att jag inte kunde vara med. Nästa gång så, då kommer jag. Ni verkar ha haft det riktigt najs med cocktails och burgare och säkerligen en massa prat!

Hoppas nu att du och E snart blir fri från den eländiga förkylningen bara!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Träningsglädje,
ja de flesta brukar tro att det är därför. Inte alls det att jag ÄLSKAR saltlakrits. :-)
Kul att ha hittat din blogg och hoppas du tittar in här igen också någon mer gång även om jag ju inte alls skriver så mycket om träning och hälsa.


paettannatsatt,
näpp jag valde namet Saltistjejen för att jag älskar saltslakrits och när vi flyttade från Sverige och hit så var det plötsligt inte alls så lätt att få tag på just det. Alltså blev det namnet på bloggen. Kanske inte det allra mest genomtänkta, men men... nu är det så :-)
Och ni ska absolut komma till Mandarin Oriental Hotel nästa gång ni är i stan för en vuxenkväll! :-)
Kram!


Taina,
ja vännen vi SAKNADE DIG!!! Helt klart! Men vi förstod verkligen att du inte skulle kunna komma nu med Jonas borta och allt annat som händer i era liv just nu. Du vet ju att du alltid alltid är välkommen hit och det finns alltid en plats i vår soffa för dig om du vågar :-)
Kraaamis!

Katarina sa...

Wow, så roligt och trevligt! Härliga bilder också. Måste vara roligt att kunna få till dessa bloggträffar, ni har ju träffats flera gånger flera av er! Kram

anna of sweden sa...

Bloggvärlden är fantastisk. Jag är så himla glad att jag hann med bloggträffen i New York i våras. Så himla kul att få lära känna alla lite bättre.

Och på tal om att lära känna så har jag utmanat dig i min blogg idag. :)

Kram!

Millan sa...

Vad roligt att fa se om er bloggtraff!! Sa skoj ni verkar ha haft det! Baren sag himla cool ut tycker jag. Kram!

Desiree sa...

Jättekul med bloggträff. Lotta fick jag ju chansen att träffa här i Stockholm i höstas så det var himla kul. Vi klickade med en gång och Annika har jag ju haft turen att träffa flera gånger och hoppas på ännu fler självklart.
Wow vilken cool utsikt ni hade från Mandarin Oriental. Mycket lyckad kväll och träff. HImla kul bild på er tre tillsammans :-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det var superkul att ses. Som jag sagt förr så är bloggvärlden verkligen fantastisk på så många vis! Att få kontakt med och lära känna underbara personer, så som du själv, är ju otroligt roligt!
Kram!!!


anna of sweden,
ja det var kul att du hann med den innan ni flyttade till Skåne! Alltid roligt med ett ansikte och att man faktiskt pratats vid lite tycker jag.
Kramar!!


Millan,
ja, det var så roligt att återse både Annika och Lotta. Och baren är himla trevlig! Om ni kommer hit så åk dit och ta en drink eller två! :-) De serverar även afternoon tea där! :-)
Kramar!


Desiree,
ja du har ju träffat både Annika samt hennes familj, och Lotta! Och M... haha! Bara du och jag kvar som borde ses! ;-)
Utsikten är fin där så det är ett häftigt ställe att vara på.
KRAM!

Loppan flyttar västerut... sa...

Saltis, kattsingen vad roligt med er träff, o vad bra du beskriver den. O vad många bra nyc-tips jag får när jag läser, tack! Snart hoppas jag på storbloggträff igen, vore såååå kul!
Söt hon är lilla skruttan som sitter där så mysigt med äpple o kompis, gullefjun. O tack för förklaringen på Saltis, jag trodde också saltsjöbaden...

Ha en bra onsdag, kram

Saltistjejen sa...

Loppan,
hahaha ja jag kanske ska göra en "stor" förklaring till namnet i bloggen så att alla missförstånd om Saltsjöbaden försvinner för gott!!! Herregud jag har knappt aldrig satt min fot där!! :-D
Bra att du får NYC-tips! Du skulle älska Mandarin Oriental Lotta!
Och visst är de söta där de myser Skruttan med sin kompis! Ens mammahjärta smälter. :-)
KRAM!

olgakatt sa...

Saltlakrits och lutfisk - där har vi gemensamma intressen, haha!
Å, vad trevligt det är med bloggvännerna. Hoppas verkligen att det går att fixa till en träff nästa gång jag är i NY. När det nu blir vet ingen.
Men vi kan i Svärje oxå; nyligen i Eslöv och snart i Osby...
Inte lika sjangdåbelt som Mandarin Hotel, kanske, men ändå toppen! Huvudsaken är sällskapet och Viggo & Co går inte av för hackor!!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
hahaha japp!! Saltlakrits och lutfisk. :-)
Visst är det helt otroligt med Bloggvärlden och alla man lär känna via den! Och jovisst träffas ni där borta också. Du har ju dessutom varit till Åland och träffas Karin! DET är kul tycker jag! :-)
Och jag är lite avis att du fått träffa Viggo! DEN träffen hade jag gärna varit med på jag också.
Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Jag tror vi var på deras takbar när vi var i NYC sist? Mycket trevligt!

Anna, Fair and True sa...

Noterar även burgarstället :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp väldigt bra ställe!
Både baren och burgarstället!
:-)