lördag, december 17, 2011

Intensiv fredag

Gårdagen var minst sagt intensiv och helt fullproppad med olika aktiviteter. De flesta roliga sådana, men det blir ofta så att när för många saker händer under en och samma dag känner jag mig så slutkörd på kvällen att man liksom inte riktig kan glädja sig åt det som varit roligt. Jag gillar att ha flera bollar i luften, men ibland blir det kanske lite för mycket på en och samma gång.

Upp på morgonen.
Fixar klart för att gå till dagis med Lill-Skruttan där jag idag ska prata om Lucia med barnen på deras "Circle Time".  Alltså packas Lill-Skruttans luciakrona ner samt den bok jag gjort och ett paket pepparkakor som jag tänkt bjuda på till eras fruktmellanmål.

Iväg.
Ett mindre kaos råder på morgonen då en av lärarna är sjuk och en del hektiska telefonsamtal har ringts tidigare för att få full täckning i rummet trots detta. När det nästan är färdigt för Circle Time börjar det klinga och klonga ur högtalarna. Lampor i taket blinkar. Brandövning. varav alla föses ut utanför i kylan och barnen räknas in. Sedan in igen. Det var ju bara en övning tack och lov.

Äntligen kan Circle Time börja. Barnens huvudlärare börjar att prata och introducera mig även om alla barnen är mer eller mindre bekanta med mig redan. Lill-Skruttan har redan lite snabbt berättat om sin upplevelse av Luciakonserten förra helgen så jag tar vid där. Visar hennes ljuskrona. Alla barn som vill får prova den. Detta blir väldigt populärt. Sedan läser jag ur boken. Mot slutet börjar barnens intresse dala. Short attention span. Avslutar lite snabbt med att visa lite ur den "film" jag filmade med telefonen under konserten. Så de får se hur luciatåget går ut ur kyrkan med Lucian i spetsen. Det verkar de tycka är lite kul och spännande.

Efteråt tar huvudläraren fram tårtljus och play-doh. Vi avslutar hela Circle Time med att alla barnen får hjälpa mig att tända ljusen som läraren satt ner i playdoh-leran. Lucia är ju nämligen en högtid då man firar ljuset! En av pojkarna tycker vi ska sjunga Happy Birthday. Sött.

Sedan får barnen pepparkaka ihop med sitt äpple och jag säger hejdå. Tar en rask promenad till posten där jag postar en del saker. Som vanligt är det rätt lång kö såhär innan jul. Så tillbaka. Nu för att tillsammans med andra voluntär-föräldrar stå och sälja saker ur vår T-Shirt Shop. Fundraising där all vinst går till Lill-Skruttans dagis. Det är roligt men tar sin tid. När vi packat ihop och slår igen är klockan lite drygt halv fyra. Jag har då fortfarande inte hunnit äta lunch.

Efter att ha stoppat i mig något att äta och sedan vilat en stund på soffan hemma är det hämtning på dagis. Väl framme visar det sig att en liten olycka skett och Lill-Skruttan är jätteledsen. Skorna har blivit våta de med så jag ringer M så han kan komma med nya torra skor som hon kan ta på sig innan vi ska hem. Tröstar och säger att det är helt okej. Olyckor händer ibland. M kommer med skorna och vi kan äntligen komma hem.

Under kvällen var det hämtmat med Grannarna och Familjen K. Vår sista kväll tillsammans här innan de flyttar. Flyttlasset går imorgon. Jag har sagt det förut, men jag kommer att gråta när det sker. Trots att jag vet att vi kan ses hyfsat enkelt ändå. Bara ta F-tåget till Brooklyn. Men ändå. Vår tid med spontana frukost-i pyjamas-träffar är över. Och ungarna kan inte längre bara öppna dörren och knacka på hos den andre för att leka en liten stund. Jag kommer att sakna det. Mycket. Men kvällen här hemma tillsammans var så otroligt kaotisk och rörig och med alla tre ungarna som sprang, hoppade, studsade, rev ut i princip alla leksaker de kunde, åt, skulle på pottan, klättrade och skrattade, pratade, ropade och bråkade.... att man inte ens hann tänka efter riktigt att det var sista middagen ihop med Grannarna "next door". Vissa gånger vi ses blir det bara lite mer än vanligt och det är lätt att det då känns lite för mycket helt enkelt. Så efter att alla gått hem och vi plockat undan och städat det värsta kände jag mig rätt trött. Det var helt klart en lång dag med saker som hänt mer eller mindre i ett. Nu hoppas jag att helgen ska gå i ett något lugnare tempo.

12 kommentarer:

Katarina sa...

Oj, vilken start på morgonen.. ha,ha. Kul att få ta del av ditt föredrag om Luica för barnen, kklart man ska sjunga Happy Birthday,, så söta de är...

Visst är det jobbigt med farväl, jag avskyr det så..

Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det har varit en rätt intensiv dag måste jag säga. Men roligt att få prata lite om Lucia för barnen.
Och avsked är sååå otroligt jobbigt tycker jag. Usch,
Kram!!

Trillingnöten sa...

Jag blev helt trött av att läsa om din dag :) Då kan jag tänka mig hur intensivt du tyckte att det var! Kul att få komma till förskolan och berätta om lite traditioner!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
Ja du, vissa dagar är bara lite för mycket aktiviteter på samma gång. Man blir urlakad. Att kvällen dessutom blev rätt stökig gjorde ju också att man kände sig rätt slut efteråt. Ibland önskar jag verkligen mer än annars att man bodde lite större. Mycket av kaoset beror ju på att vi inte har så mkt yta.
Kram!

Desiree sa...

Det blev verkligen en lång och händelserik dag Saltis. Oj och så brandövning mitt i allt ihop precis innan du skulle berätta om Lucia. Men jättekul att du gjorde det och tog med kronan samt visade filmsnutten.
Jag förstår absolut att ni kommer sakna varandra jättemycket för just det där spontana med att bara knacka på och gå över är ju underbart på många sätt. Jag hoppas dock att ni ändå får träffas ofta. Är det familjen K som har har en son som är Ellas bästis som heter R eller W?
Kram och hoppas du får en lugn och skön helg resten av helgen.

Coolaannna sa...

Vad mysig du är som sprider Lucias budskap vidare <3

Oj, lilla Skruttan! Ja, en olycka händer så lätt. Tur det gick att lösa smidigt.

Kram Anna

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var en lång dag med många saker på gång helt klart. Och ja, det är inte så ofta man har just den typen av vänner som bor såpass nära att man kan ses så spontant. Det har varit underbart och vi kommer att sakna dem mycket. Grannarna har en son W och sedan har vi våra andra vänner här Familjen K vars son R är ytterligare en av LillSkruttans vänner. Men de ska inte flytta just nu i vart fall vilket känns bra. De bor i huset bredvid oss.
Kramar!


Coolaanna,
tack! Ja det var bara skoj att prata om just Lucia för barnen! Och ja, det händer olyckor då och då när hon glömmer bort att gå på toaletten. Men det brukar alltid lösa sig, Huvudsaken är att man mer eller mindre alltid tänker på att ta med sig lite extra kläder. :-)
Kramar!

Anonym sa...

Förstår känslan när de skall flytta. När det enkla försvinner. Det hände oss när vi flyttade i somras också. Inga nextdoor grannar att gå över i pyjamas till. Själv frågade jag Niklas i morse om jag kan ha fått narkolepsi :-) jag bara somnade igår kväll. Först i soffan, sen vid läggning av barn, till sist i sängen :-) Men jag känner mig galet utvilad i dag!
Ha en skön helg!
Kram

Anonym sa...

Nya perioder nya människor och nya upplevelser.
Man vet aldrig vad som kommer och det känns ju jobbigt. Men det brukar gå bra och du ska se att allt har sina fördelar.( Men naturligtvis är det en stor fördel att kunna utnyttja småstunder tillsammans.

Kram från Eva i Tyresö

Saltistjejen sa...

paettannatsatt,
ja det är verkligne den där enkla spontana närheten till vänner man kan sakna tycker jag. Att liksom "bara" prata en stund utanför dörren. Eller knacka på klockan 9 en lördagsmorgon för att ungarna vill leka och alla går i pyjamas och så dricker man lite kaffe ihop.
Skönt att du känner dig utvilad idag. Du var nog "bara" urtrött. Då behöver man sova ordentligt.
Kram och ha en fin helg!


Eva,
nej visst är det så. Förändring känns ofta både lite läskigt och spännande, men när det handlar om att man "förlorar" något man verkligen uppskattat (i det här fallet att våra nära vänner här flyttar) så känns förändringen mest tråkig såklart. Men visst har du rätt i att man inte vet vad som komma ska och ibland kan det ju vara jättebra "överraskningar" också.
Kramar!

ExPIAtriate sa...

Ah jag blev ocksa trott bara av att lasa men anda roligt med manga olika aktiviteter! Vad roligt att ni berattade om lucia pa lillskruttans dagis! Elias minns inte ens lucia och Joli vet inte ens vad det ar!
Visst ar det mysigt med spontana granntraffar! Jag alskar att ha folk och barn springande over aven om det ibland ar lite jobbigt men sa underbart for barnen att ha en konstant social interaktion med bade jamnariga och andra vuxna!Hoppas ni fick en lite lugnare helg och laddat batterierna infor julveckan!
Kram!!!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
haha ja jag är mindre trött idag vilket är skönt. Och spontana träffar är så himla skönt. Men nu blir det lite annorlunda iallafall med våra vänner grannarna som flyttat. Tyvärr.
Lucia tycker jag känns som om det kan bli svårt att hålla liv i för E framöver men jag gör mitt bästa. :-)
KRAM!