torsdag, december 08, 2011

Pimp my window

I söndags på 2:a Advent fick Lill-Skruttan ett paket i sin Strumpadventskalender. I paketet var de här juldekorationerna som man kan sätta på fönster (eller speglar eller andra blanka ytor). De är gjorde i något slags silikon gissar jag så de kan sättas fast och flyttas utan problem. Det handlar alltså inte om klistermärken. Jag kan säga att hon verkligen älskade dem!!! Hon upp på sin bänk och började sätta upp figurerna på fönstret. En hel del omflyttande blev det tills hon var nöjd med sin "målning" som hon kallade det hela. Och själv tycker jag det blev himla mysigt och fint också! Ännu ett litet steg närmare julen.

Här "klistras" det för fullt!

Snögubbe, julgran, lite snöbollar och ett gäng pingviner pryder nu vårt fönster. Pingvinerna åker antingen kälke, skidor eller...

...skridskor!


Snögubben och julgranen


Såhär såg hon ut när hon satte upp sina dekorationer.

Nu sedan detta i söndags har Pingvinerna flyttats om både en och två och tre gånger. Hon gillar dem helt klart! För tillfället åker tre av dem kälke eller skidor upp och ner! Otroligt skickliga är de. Kanske en kommande OS-gren?? 

I övrigt mår jag bättre. Känner mig fortfarande lite trött, men klart bättre än igår och i förrgår iallafall, så jag hoppas att det värsta ska vara över för denna gången. Har tagit det hur lugnt som helst idag. Mest legat i sängen, i soffan eller suttit lite vid datorn. Sovit lite till och från. Klappat katterna. Kört en diskmaskin. Hämtat Lill-Skruttan på dagis. Lagat en enkel middag.  Haha, verkligen inget arbetskrävande direkt. När detta publiceras ska klockan ha passerat midnatt och det står torsdag i kalendern. Nu under torsdagsmorgonen kommer vi behöva vara lite snabbare än vanligt med morgonbestyren. Vi ska nämligen på Parent-Teacher Conference klockan 9. Alltså ett utvecklingsamtal på dagis. Berättar mer om det senare.

21 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Härligt med New York i bakgrunden och så Ella som skapar julkonst:)
Fantastiskt fint i mina ögon


Karin:)

Millan sa...

Fint!! I england ar det ratt manga som har just sadana dar att satta pa sina fonstren och jag tycker att dom ar gulliga.

Skont att du borjar ma battre men jag vet precis vad du menar med traningen. Jag kanner likadant. Jag far nastan lite angest nar jag plotsligen inte kan trana som jag ar van vid ... mar ju sa bra av att trana! Men det ar ju helt ratt att ta det lugnt nar man ar sjuk.

Varre ar det en san har vecka nar jag helt enkelt inte haft tid. Det ahnder inte sa ofta faktiskt for oftast tar jag mig tid.. men den har vekcan gar det inte att fa ihop eftersom Ben ar ivag med jobbet. Typiskt, for med alla lussebullar jag stoppat i mig skulle det sitta fint med ett traningspass ;-).

Tack for tipset om traningsbloggen.

Ha en fin dag!

Kram
Millan

anna of sweden sa...

Så fin den nedersta bilden är! Förstår hennes lycka!

Taina sa...

LillSkruttan då! Hon ser så mysigt gullig ut där hon står i sin pj och klistrar på för fulla muggar. Kan förstå att det är kul att flytta om.

Skönt att höra att du mår bättre nu!

KRAMAR!

Coolaannna sa...

Såna där hade jag till barnen när de var små, du fullkomligt älskade dem!

Phu, får ju svindel när man ser hur högt ni bor!! Inget för mig med andra ord. Det är inte klokt vad barnslig jag är..men när det gäller höjder så bryter jag ihop!

Ha en fin dag!

PS! Vilka fina bilder du lagt ut på er bloggträff! Det hade varit kul att vara med:)))


Kram Anna

Josefine sa...

När jag var liten fanns det så man kunde "måla" såna dekorationer själv. Men färg på en liten penselflaska som man målade ut på ett bakplåtspapper och sedan lät torka innan man hängde upp dem. Jag har letat men inte hittat det nu...

Saltistjejen sa...

Pettas,
TACK!
Haha ja det är julkonst kan man kanske säga. :-)
Kramar!!


Millan,
ja de är himla kul för de går ju så bra att flytta runt. Och visst är det underbart skönt när man börjar känna sig bättre efter att varit dålig. Och träningen ska jag försöka komma igång med snart känner jag, om än lite "lugnt". Visst har man även veckor när det faktiskt inte finns tid också. Att du inte haft tid nu när Ben är borta förstår jag mer än väl! Men att vara ensam med två barn, kanske är lite träning det med ändå? ;-)
Kramar!


anna of sweden,
ja hon var sååå glad!
:-)


Taina,
ja hon var riktigt glad. Och har som sagt flyttat om de lite igen sedan i söndags. Nu är alla pingvinerna upp-o-ner hahaha! :-)
Tack också och ja det är å skönt att må bättre igen.
Kramar!


Coolanna,
aha där ser man! Jag har inte riktigt sett sådana förut, men de var verkligen toppen!
Hahahaha så du har lite höjdskräck alltså? Ja, då skulle du nog inte bo här. ;-)
Och bloggträffen var rolig! Som alltid roligt att träffa kompisar man lärt känna via bloggen.
Kram!


finelinan,
oj sådana har jag inget minne av! men däremot minns jag att det fanns färger man kunde måla direkt på fönsterglas med och det tyckte jag var jätteroligt.
:-)

Mrs Clapper sa...

Vilka läckra dekorationer!! Snyggt till den back dropen också :)

Skönt att du känner dig piggare!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
tack!
Hoppas du mår bättre nu du också! Och Hugo.
Kramar!

Annika sa...

Nä, vilken söt bild på Ellan då hon sätter upp sina stickies!!
KLART att hon gillar dem!
Gullungen!
De är bra de där stickiesarna. Jag gillar dem också ;-), men har inga i jul.
Bakgrunden är to die for, som alltid!
Älskar DIN stad, för visst är den just DIN!!!
Kramar!!!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
javisst är det fint när hon står där i fönstret och liksom funderar över alla sina dekorationer.
Haha, bakgrunden jag, det kanske tar bort lite av själva stickisarna då, men det är som det är. :-)
Hahahaha tja, den ÄR ju faktiskt inte MIN den här staden, men just nu är den min och många miljoner med mig hemstad. :-)
Och idag har vi soool!!!
KRAAM!

Desiree sa...

Jättefina och söta fönster dekorationer. Gillar!
Bra att du känner dig lite bättre idag och hoppas att du känner dig fullt återställd snart. Ha en bra parent teacher conferance imorgon.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack!! Ja det känns otroligt mycket bättre idag vilket är skönt! Alltid lika skönt när man väl börjar friskna till efter att ha varit rejält förkyld.
Kram!!

Petchie75 sa...

vilken bra prsent och kul att den blev så uppskattad. skönt att du har kryat på dig!! jag har, peppar, peppar, inte varit sjuk sedan... i påskas när vi var i Spanien. Brukar bli sjuk när vi är där så får väl se hur det går nästa vecka... Vet inte om det är psykologiskt eller för att jag alltid fryser där (förutom på sommaren så klart). kram!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja den blev verkligen uppskattad! Jag funderar faktiskt på att köpa ett ark till med andra figurer också eftersom hon tyckte det var så kul.
Hoppas ni får det härligt i Spanien och att ni håller er friska!! Ta med dig varma kläder! :-)
KRAM!

Trillingnöten sa...

Vilka söta grejer :)Ska nog leta efter såna jag med :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
de är verkligen perfekta för barn! Lätta att hantera och så sitteer de bra på fönstret men är ändå hyfsat lätta att ta bort och flytta på. Kolla efter det! :-) Tror N skulle tycka det vore skoj!

SAM sa...

Wow - va hogt upp ni bor - och jag som har lite hojdskrack.

Saltistjejen sa...

SAM,
ja vi bor rätt högt upp även om det med New York-mått mätt inte är sådär superhögt. Våra vänner i huset bredvid bor 10 våningar högre upp. Och DET huset är hela 20 våningar högre än vad vi bor här!! Så jag skulle säga att vi nog bor på en "medelhöjd" här i staden. Ungefär. :-)
Men jag gillar det. Man får in mer ljus då för låga våningar är ofta skuggade av intilliggande byggnader och hus.

Anna, Fair and True sa...

Vilka coola "klistermärken"!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja de var roliga! Men snart ryker de för vi tar nog ner julsakerna i helgen.