söndag, mars 18, 2012

Solig söndag

Återigen en dag med strålande sol och värme. Efter att ha haft en skön och lugn och slö söndagsmorgon då vi bl a haft ett supermysigt och roligt skype-samtal med Svägerskan, gick vi ut i vårsolen. Först mötte vi Familjen K vid dagisets Trädgårdsland och senare på eftermiddagen promenerade vi till Central Park.

R och Lill-Skruttan "fiskar" i dammen.


Sedan kastades det lite boll i den torrlagda större dammen.
Runtomkring tittade vårblommorna fram i vårsolen.

På lekplatsen intill 5th Avenue vid 67th Street i Central Park träffade vi även Lill-Skruttans kompis O.
Det var galet mycket folk i Central Park och det var på ett sätt bra att vi var lite sena för vi mötte många som lämnade Parken då vi kom. Trots det myllrade lekplatsen med ungar och föräldrar.



Vid 18-tiden drog vi oss hemåt igen. Då hade solen börjat gå ner och luften började bli rätt kylig igen. Värmen är än så länge verkligen sådan där typisk vårvärme med sköna temperaturer i solen under dagen, men kyliga morgnar och kvällar. Hemma hade vi en skön kväll. Efter att vi myst alla tre på sängen en stund med lek, lite småbus och sedan hon och jag berättat varsin saga så ville Lill-Skruttan se en av sina favoritfilmer den japanska animerade "My neighbor Totoro". Hon kröp ner i soffan med täcke och sin egen Totoro och hade riktigt mysigt. Själv fixade jag då lite middag till henne och efter maten fortsatte hon se filmen tills det var läggdags. En skön helg är till ända och en ny vecka ska ta vid.

20 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Underbart härligt! Det blir alltid så mycket folk på våren tycker jag - överallt :) Det är som om folk kommer ur sina iden och lever igen :) Både skönt och jobbigt kanske!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är otroligt mycket folk på just våren. De första sköna helgerna på våren är det smockat med folk i alla parker och på alla lekplatser. Sedan tunnas det ut.
Jag tycker det är skönare när det inte är fullt så mycket folk faktiskt. Lite jobbigt att ta sig fram och mycket mer jobbb att hålla reda på de barn man har med sig. ;-)
Kram!!

Anne-Marie sa...

Härligt med värmen ni har. Här var det snö och hagel och några få plusgrader. Litet varmare fick det gärna vara.
Mysigt att ha Central Park så nära. Minns att jag verkligen tyckte om den parken när jag besökte NY för länge sedan. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
Ja Central Park är verkligen underbar!
Men du, himmel vad kallt ni har då jämfört med oss! Hoppas ni får lite vårvärme snart ni med.
Kram!

Channal sa...

Förstår din lilla dotter. Miyazakis filmer är fantastiska! Min yngsta Lotta, hon är helt trollbunden av Animee och Manga! Hennes dröm är att åka till Japan och få se alla körsbärsblommor, sakura! Det är vackert i N.Y också! Ha en bra start på veckan! Kram till dig och din fina lilla familj! Anna

Desiree sa...

Härlig vårdag. Helt rätt att njuta av dagen utomhus i parken. Underbart som sagt med alla dessa stor grönområden i en storstad som NY. De är viktigare än vad man kan tro för alla stadens invånare stora som små. Ha en bra start på veckan.
Kram!

Marie sa...

Det var fullsmockat med människor i Münchens alla parker också! Alla vill verkligen ta tillvara på vårsolen! :)

KARLAVAGNEN sa...

De små barnen ser ut som två små krokusar på lite avstånd (och utan mina glasögon). Hmm, nu kom jag på att häromkvällen, i programmet Gokväll, så var det en film av en japansk? tecknare som rekommenderades. Den bygger lite på den klassiska The Borrowers, men skulle vara lite annorlunda. Men helt ok för barn enligt recensenten. Som en parentes då.
Trevlig måndag!

Unknown sa...

Åh va mysigt ni verkar ha haft det!

Kramar från ett blåsigt Kungsbacka

Charlie sa ... sa...

Skön söndag, härligt att ni var i parken. Det var verkligen härligt väder igår. New York är så fint nu på våren!

Happy Monday

Kramar!!

Nessan sa...

Ååh, Totoro är verkligen en favorit här med! Det är jag och maken som har det som favioritfilm, dottern är än så länge alldeles för liten för att se film, men vi spanar efter nåt ställe att köpa en stor mjukisTotoro till henne nån gång. Vi har till och med namngett våra datorer utifrån filmen. Vår stora stationära dator heter 'Totoro' medan vår mini-laptop heter Chibi (efter den lilla vita karaktären, Chibi-Totoro). Vi har också en disk där vi lagrar film och foton med mera och den heter Chu (den mellanstora blåaktiga Totoron). Bakgrundsbilden på denna dator är en bild hämtad ur filmen. :)

Loppan flyttar västerut... sa...

Nu njuter vi du o jag, underbart väder ju. Fina bilder som vanligt och det roligaste är den på hyacinten, visst är det en sån, den lila. Förut var den julblomma, men nu har jag trädgården full av vita. Dom doftar underbart!

Ha en skön måndag!

Kram

Annika sa...

Ja, vad Karolina älskat de filmerna också!
Vänta bra tills Ella kan se Spirited Away! NI kommer att ÄLSKA den! Så vacker.
Karolina har flera av Miyazakis filmer.
Ja, nu är det varmt vår under dagtid.
Allt bara exploderar!
Det är härligt, även om det går lite fort...
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Channal,
ja jag älskar också Miyazakis filmer!! Vad roligt att din yngsta är så fascinerad av manga. Här finns ju en japansk bokaffär som hon skulle ÄLSKA!! Många böcker är visserligen på japanska, men det fins även engelska versioner. :-)
Kram!


Desiree,
ja dagar som de här med sköna temperaturer utan att det är för fuktigt eller för varmt är de man njuter mest av tycker jag! Vår och höst är helt klart favoritårstiderna här!
Kram!


Marie,
haha ja man undrar var alla de här personerna är när det inte är lika fint väder? Inomhus??
;-)


Karlavagnen,
hahaha ja små krokusar ja.... ;-)
Just den filmen är animerad av samma japanske regissör/konstnär(filmskapare som "Totoro", "Spirited Away" och andra underbara filmer. Om du aldrig sett dem så GÖR det!! Jag ÄLSKAR dem!
Även om just filmen som bygger på "Lånarna" inte fått den bästa kritiken. Minns att jag tyckte om de böckerna när jag var liten förresten.. Mary Norton var det väl som skrev dem?
Kram!


Camilla,
å TACK!! Vilken fin signatur du har!!
:-)
Hoppas även du får en fin vecka!
Kram!


Lotta,
ja det var så skönt! New York är helt fantatiskt såhär på våren!
KRAM!!!


Nessan,
hahaha vad skoj att ni döpt era datorer efter dem! :-) Jag älskar också Miyazakis filmer och Totoro har hag nu sett otaliga gånger eftersom det är en av E's favvofilmer alla kategorier. :-)
Kram!!


Loppan,
japp nu är tid att njuta! :-)
Jag håller med dig. Hyacinten var ju en julblomma i Sverige. Fråga mig inte varför? Men här är det ett typiskt vårtecken! :-) Fast jag kan ändå sakna hyacintdoften vid jul....
Kramar!!!


Annika,
jaaa jag älskar också Spirited Away!!! Så vacker! Hans filmer är underbara tycker jag! Sådär perfekt magiska! Vi såg även en annan oerhört vacker men frktansvärt sorglig japansk animefilm gjord av Isao Tkahata "Grave of the fireflies". Om du KAN se den trots att den är hemskt sorglig och tragisk så gör det! Så vacker!!! Men ha kleenex i beredskap! ;-)
Och ja, vädret nu är underbart!
KRAM!!

Channal sa...

Saltistjejen! Min dotter beställer animee-filmer och mangaböcker från USA! Billigare! Hon har ett helt bibliotek! Dvd-spelare med USAregion! Skulle vara en dröm att få vara i den affären i N.Y. När vi var i London hittade vi en sådan affär, enorm på två plan! Där var hon i flera timmar o jag var snäll o var med ;-) Hon har lärt sig japanska! Förstår men kan ej läsa! Lärt sug själv! Hon blir irriterad när den engelska översättningen är fel! Hon sjunger på japanska för hela skolan när de har konserter. Var, är engagerad efter katastrofen i Japan! Hahaha ja, det är helt galet! Har undrat vad det är som fascineras så mkt! Slutet på detta år är det ett stort event i Globen. Hon har redan planerat detta! KRAM... Anna

Saltistjejen sa...

Channal,
vad roligt att hon är så intresserad och hängiven manga-fan! :-) Tyvärr var det förbjudet att fota i den manga affären jag var i. Det kom fram en vakt när jag tänkte fota... Så jag har inga bilder därifrån men det är en rätt stor affär. Kankse inte som den ni besökte i London men det är roligt för allt känns väldigt genuint. Den ligger intill Bryan Park här i NYC.
KUL att hon t o m lärt sig japanska genom sitt enorma intresse! Super. Hur gammal är hon? Skulle hon kunna fortsätta lära sig japanska i skolan också? Hon verkar superduktig och så himla roligt att hon har detta intresse!
Kram!!

Anonym sa...

Vilka gröna gräsmattor ni hunnit få! Härligt med alla vårfärger naturen bjuder på nu!=) Jag hade ingen aning om att hyacinten var en vårblomma hos er, även naturen bjuder på kulturkrockar.;-)

Jag tycker det är fantastiskt vad mycket uteliv ni visar att man kan ha - trots att man lever i en riktig storstad som ju för mina tankar till asfalt - men de fördomarna har flugit sin kos efter dina inlägg.=)

Channal sa...

Lotta är 17 år! Ja, hon borde verkligen vidareutveckla sitt intresse för språket och kulturen! Hon hittade en läcker tapet med körsbärsblommor och japansk text! Min Lasse var snäll och tapetserade fint i hennes rum! När hon kom hem blev hon galen, vi hade satt upp vådorna åt fel håll! Texten kom upp o ner! Inte lätt att se för oss okunniga!

Hennes pappa bor i Changhai och det är ju inte så långt från Japan. Hon kommer säkert komma dit någon dag! Tack för tipset om butiken! En dröm för henne att även komma till New York! Kram igen! Anna

Saltistjejen sa...

Channal,
haha ja du jag förstår att ni inte riktigt förstod vad som var upp eller ned på hennes tapeter... :-)
vad kul att hon har sin pappa i Shanghai. Då kan hon åka och hälsa på honom, och så kanske ta en tur till Japan också när hon är i den änden av världen.
:-)

Saltistjejen sa...

Pennsydagar,
ja det har hunnit hända mycket under de här varma dagarna den senaste tiden. Och jo här försöker vi vara ute så mycekt vi kan när vädret tillåter, eftersom vi bor så smått. Dessutom finns det så otroligt många fina parker runtom i staden så det vore synd att inte försöka vara i dem när det är soligt och skönt.
Roligt att du känner att jag fått dig att se en annan bild av New York City också! Självklart är det en STAD. Bullrig och rätt kaotisk sådan, men den har mycket annat också. :-)
Kram!