söndag, mars 25, 2012

Baby Shower med brunch och choklad

Igår lördag, åkte vi till våra vänner i Brooklyn för att träffas och spendera en skön dag ihop. För oss mammor blev det även en lite lyxigare variant av umgänge eftersom vi även skulle ha en Baby Shower för C. Vi hade planerat att efter den gemensamma brunchen ta oss till The Chocolate Room i Park Slope. Där skulle ytterligare en av C's vänner ansluta. Det blev en riktigt lyckad och mysig dag. Och ja, The Chocolate Room kan jag varmt rekommendera till alla som är chokladälskare!

Först Brunch tillsammans i Vännernas underbara "uterum". Vi blanade amerikanskt och europeiskt då vi hade med oss Bagels & Spreads, croissants, pain au chocolat samt juice.

W sätter tänderna i sin bagel.


R med sin "chokladcroissant".

Lilla söta E som nu ju är ganska stor.



Barnen lekte mycket i W's rum.


Sedan Baby Showern i The Chocolate Room. När vi kom bjöds vi först på en liten "smakbit"

Här kom K med sin ena son.

Den blivande mamman valde en Banana Split med vaniljglass, fudge, grädde och karamelliserat socker på bananerna.

Själv tog jag en Chocolate Brownie Sundae. Otroligt GOD!

Här är en "Black Bottom Butterscotch".

En himla mysig och god fika tillsammans blev det. Och gåvor till den blivande lilla bebisen såklart. Mycket barn- och föräldraprat blev det såklart. 

Efteråt åkte vi tillbaka till vännerna och träffade papporna som varit med barnen i en av lekparkerna. Efter lite mer lek inne, en cocktail à la J Special och mer prat åkte vi sedan hemåt. En riktigt lyckad dag var det! Nästa gång vi träffar våra Brooklyn-vänner kommer de troligen att ha en ny familjemedlem. För det är verkligen inte långt kvar så jag gissar att vi inte kommer att hinna ses innan dess. Men vi är deras Plan A vad gäller att ta hand o W ifall bebisen tänker komma någon annan dag än just under Påskhelgen (då J´s föräldrar kommer på besök) så eventuellt kommer vi att få en skymt av dem i en taxi eller så då de är på väg till sjukhuset och kommer förbi oss med W. Men vem vet, kanske bestämmer sig W's lillasyster ändå för att komma då hennes farföräldrar är i stan, vem vet?

16 kommentarer:

Marie sa...

Spännande med baby shower och stundande bebis! Vore ju smidigt om bebisen kom när de har besök över påsk, men bebisar har ju en benägenhet att komma när de kommer, oavsett om det är en bra tidpunkt eller inte! ;)

De där chokladbakverken såg himlans smaskiga ut!

ExPIAtriate sa...

Vilken mysig dag! Jag var pa min forsta baby shower i Singapore, det ar ju inte sa vanligt i Sverige (inte nar jag fick Elias i alla fall for 9 ar sedan). Det ar ett trevligt arrangemang och man kan passa pa att onska sig saker man verkligen behover! Det sag ut som ni hade en jattetrevlig stund och vad gott allt sag ut!
Kram!

Charlie sa ... sa...

Jag var på en baby shower just innan resan...så fin tid att få barn på!

The Chocolate Room - låter något som jag skulle gilla. Vilket härligt namn ;)

Njut av er söndag. Känns lite ovanligt att ligga sex timmar före, ni sussar nog gott nu när jag skriver det här. Vädret och värkänslan är på topp här. Snart ute i det fina vädret och i eftermiddag ska hela familjen äta våffor!

Kram!!

Fröken Anki sa...

Baby shower är alltid trevligt och uppskattat. Och än bättre blev det säkert med choklad. :)
Trevligt med brunch med goda vänner också. De ser ut att bo riktigt fint.. Skönt att få ha lite utrymme kan jag tänka när alla barnen ska leka.
Ha en fortsatt fin helg.
Kram

Trillingnöten sa...

The Chocolate Room! Favvis här som du kanske kommer ihåg :) Riktigt mysigt och väldigt gott. Vad trevligt att det är så många små bebisar som föds runt er :) Magarna i vädret och sen de där små söta som så småningom kommer ut!

Annika sa...

Baby showers måste vara bland det smartaste som finns!
Tänker än idag med värme på den babyshower som jag fick inför Karolina.
Fantastiskt!!
Mysig dag ni hade.
The chocolate room låter underbart GOTT!!

Återkommer om WD!!
Peter sussar än :-)

KRAMAR!!!

Desiree sa...

Vilken lyckad dag :-)
Jag är säker på att blivande mamman blev både överraskad och glad åt allt ni fixat. Chocolate room låter som en drömupplevelse. Mums vilka farligt goda bilder du visade. Bruchen såg också väldigt god ut. Spännande att det är ni som är deras plan A om bebisen kommer på annan tidpunkt än påskhelgen.
Kram!

Västmanländskan sa...

Oj, det där låter som ett ställe jag skulle gilla! :)

Saltistjejen sa...

Marie,
ja detta var ju inte någon "regelrätt" Baby Shower så som de flesta är här. Utan mer ett sätt att träffas och få prata och ha trevligt ihop. Dels för att det ju är C's andra barn så det mesta har hon redan. Nu ska de få en flicka så det vi gav var nog mest lite mer "flickkläder och tjejiga accesoarer". :-)
Och ja, vi får se när hon behagar titta ut den lilla. Nyfikna är vi allihop.
Kram!


ExPIAtriate wife,
ja jag gillar verkligen konceptet Baby Shower. När jag först kom hit tyckte jag det kändes konstigt. Man var så "itutad" att man itne skulle "fira barnets ankomst INNAN det kom" för tänk om det går fel! Vilket det såklart KAN göra, men riskerna är ändå såpass små att jag nu inte känner på samma sätt längre. Istället är det super tycker jag att folk samlas och kan ge saker till de blivande föräldrarna och till barnet. Mysigt är det också. :-)
Kram!


Lotta,
ja The Chocolate Room skull du älska Lotta!
Låter som om du har det underbart i Sverige nu! Vår i Sverige. Mmmmm.....! Här har vid et lite mulet och något kyligare idag, men det gör mig inget.
Kramar!!!


Trillingnöten,
japp jag minns att ni besökt detta underbara ställe! :-) Och ja det har kommit småsyskon under en länge tid nu. Det första småsykonet var R's lillasyster E för snart 1,5 år sedan. Och efter det har det kommit ett par till med jämna mellanrum.


Annika,
ja det är otroligt bra! Nu var ju detta inte någon stor sådan utan mer ett sätt för oss att få tid att träffas och prata utan småbarn omkring oss, och en chans att få ge lite "tjej-presenter" till C eftersom de nu ska få en dotter. Men ofta är ju de Baby Showers jag varit på inför ett pars första barn mycket större tillställningar. och otroligt bra! Min blev tyvärr inställd eftersom E kom veckan innan hahahaha!
Kram!


Desiree,
ja det var det verkligen och C var jätteglad över överaskningen. :-) Chocolate Room var super och jag går mer än gärna tillbaka och provar ytterligare något där! Kanske även något i flytande form för dryckerna lät otroligt goda de med!
Och ja, vi får se om deras Plan A kommer att bli av eller om den lilla prickar in helgen då henes farföräldrar är på besök.
Kram!!!


Västmanländskan,
haha japp du skulle säkerligen gillat detta ställe! :-)
Kram!!

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja det är himla mysigt och roligt att ses så tycker jag. Gillar Baby Showers mycket! :-)
Och chokladstället var ljuvligt!!! Våra vänner bor jättefint nu sedan de flyttat. Mycket större lägenhet och med det där härliga "uterummet" som jag tycker känns som det bästa med hela lägenheten haha! :-)
Kram!!

Therese sa...

Mmm vad gott det såg ut med alla goda efterrätter!
Och Croissanterna såg inte heller helt fel ut. Älskar Croissanter:)
Idag har även vi haft vår här. Har varit en sväng ute vid havet.
Kramar om

Mrs Clapper sa...

Den där sista ser ju inte lite god ut alltså! Oj oj... Ska strax sätta i mig en kopp varm choklad, lite choklad behöver man varje dag!

Kram!

Liz sa...

Harligt och vad roligt for henne med en liten overraskning! Farligt stalle ni var pa dock - svart att bara valja en sak fran menyn, det ar nog sa att man maste aterkomma flera ganger! :)

Babyshowers ar ju verkligen kanonbra, jag var lite emot det dar att gora listor pa Target, babysrus etc for det kandes fel att saga att det och det vill jag ha - men a sa bra det ar! Man vet vad man vill ha, vilken stil man har pa klader, lakan etc som man kopt sjalv och far da klader och annat som passar till och inte nagot som personerna som skanker tycker ar fint! Visst det ar jatteroligt att fa paket hur eller hur, men ibland har man ju inte samma smak och saker passar inte med annat man har.

Sjalv tycker jag det ar perfekt att se att nagon ar registrerad nagonstans, gor det sa mycket enklare att handla. Har dom inte det koper jag alltid ett presentkort och gor en "liten" korg med badsaker etc som man alltid behover. Jag alskade presentkort som jag fick. Vissa sparade jag och kopte storre storlekar for nar dom vaxt lite! Kanon!!

Hoppas ni har en fin sondag! Och tack for peppande kommentar hos mig! Kram

Saltistjejen sa...

Therese,
ja det var himla gott!! Vad skönt att ni också fått vår nu! man blir på så mycket bättre humör då. En sväng till havet lät underbart! :-)
Kramar!


Mrs Clapper,
haha nej allt var sååå gott!!
Choklad gör en glad!
Kram!


Liz,
ja det tog en del tid för oss innan vi alla valt vad vi ville ha faktiskt. Svårt att bestämma sig när nästan allt verkar så gott.
Jag pillar baby Shwoer, men detta var som sagt ingen "riktig" sådan på det där registreringsviset. Det är deras andra barn och de har det mesta redan, men eftersom deras äldsta är en son och de nu väntar en flicka så var det lite roligt att få ge lite mer tjejiga saker. Men mest handlade det nu för oss om att få träffas och uppmärksamma mamman lite extra. :-)
Presentkort är alltid bra! Det håller jag med om.
KRAM!

Emma sa...

Men herregud vad mycket gott. Oj oj oj, jag sticker iväg och tar en fika på stört. Kommer inte på något annat att kommentera, är helt förhäxad av mitt gottesug. (NEJ, jag är INTE gravid igen men det här var bara för mycket)! ;)

Saltistjejen sa...

Emma,
hahahhaaa jag förstår känslan. Det ÄR svårt att inte bli sugen när man ser bilder på sådana godsaker! :-)
Hoppas du får en riktigt god fika snart då.
Kramis!