onsdag, mars 21, 2012

Liten pizzabagare

Idag är det mulet och dimmigt ute. Men fortfarande varmt. 17 grader i skrivande stund så jag ska försöka ta mig en promenad senare tror jag. Men jag tror inte jag tar med kameran. Jag får se. Imorgon ska det dock bli rena sommardagen här med runt 24 grader och sol. Eftersom vi glömde kvar Lill-Skruttans windstopper på dagis igår (när jag hämtade var det hur varmt som helst och alla barnen sprang runt på lekplatsen utan jackor) tog hon imorse istället på sig den fina Barbaskön-tröjan som hon fått av Svägerskan och Loff. Perfekt en skön morgon som denna!

Här syns Barbaskön lite bättre där han tittar upp ur ena fickan. Ur andra fickan tittar hans rumpa ut, men det syns inte här. Den uppmärksamme kan även skymta Barbastark på byxbenet i fotot ovan. Och tröjvalet i morse blev "Tove Janssons Knytt".

Försökte ta en fin och vårig bild på Lill-Skruttan när hon luktade på påskliljorna utanför dagis också, men fasen man måste vara snabb som blixten! Eller ha en "riktig" kamera istället för mobilen. För inte står de här små still särskilt länge direkt. 2 sekunder om man har tur. Haha, det blir inte precis så proffsigt och vackert som när Annika fotar sin dotter i ett vårigt DC. Fast påsklijorna blev ju ganska skarpa ändå...

Håller just nu på att försöka fixa en lägenhet till kompisar som ska komma hit om en månad. De har bokat hotell men vi vill ju allra helst att de ska kunna bo närmare oss, plus att det man ofta kan komma betydligt billigare undan med att hyra en lägenhet än att bo på hotell här. Dessutom kan det vara skönt att ha tillgång till eget kök. Tycker iallafall jag. Då kan man välja när och hur man vill äta ute, men kan lätt fixa egen frukost och en eftermiddags- eller kvällsfika om man känner för det. Jag längtar verkligen så mycket till att de ska komma! Tyvärr kommer de att missa körsbärsblomningen, som ju normalt brukar vara som vackrast just då i mitten-slutet av april här. Men i och med att våren var så ofattbart tidig i år är ju blomningen snart i full gång. Nästan en månad tidigare än normalt ungefär. I vilket fall längtar jag verkligen otroligt mycket till deras ankomst! Det är åratal sedan vi träffades mer än mycket kort och snabbt (senaste åren alltid i Sverige och då ofta tillsammans med andra vänner och flera barn, vilket är trevligt men ofta ganska rörigt) så det känns extra lyxigt att kunna ses under en lite längre tid (de är här en vecka) och få hinna prata mer ostört då!

Och ni som funderar över rubrikvalet till detta inlägg, er kan jag lugna med att jag denna dimmiga dag tänkte visa en liten snutt från förra fredagens pizzafixande. Därav rubriken. Lill-Skruttan väljer toppings och bjuder även på en Pizzasång som de ofta sjunger på hennes dagis.

Filmade denna lilla film under fredagens pizzafix

Och för er som gärna vill sjunga lite karaoke såhär på onsdagen:

First you take some dough and you pound it flat
Then you take some sauce on top of that.
Sprinkle on some cheese, not for everyone
Then you put it in the oven 'til it's done done done.
Ding! - It's done!
Put it in your mouth,
Yum yum yum!


16 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad underbart med vår och att kunna gå så lättklädd! Faktiskt att vi skulle kunnat göra det idag vi med...men så är man så mesig :) De första vårdagarna svettas jag gärna!

Anonym sa...

Härligt att ni har besök på gång.
Att hyra lägenhet med eget kök passar ju riktigt bra, speciellt om man har barn med sig.

Härligt med vårväder. Det har vait rätt så varmt här med men ingen riktig sol dock.
Jag inväntar sommaren med spänning.

Ella är ju hur söt som helst när hon sjunger pizzasången. Är det nått som de sjunger på dagis?
Äts det ofta pizza där? :-)

Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
haha japp jag kan också vara lite mesig de förta varma dagarna. Eller mesig och mesig? Det är mer som att man inte riktigt vågar tro på temperaturen samt att man nästan glömt bort hur sådana "höga" temperaturer kändes! ;-)


Jess,
ja det är skönt med vår! Och visst är det ultimat att ha eget kök! Nu kommer våra vänner utan barn (barnen får vara hos mor- eller farföräldrar tror jag) men det är ändå skönt att ha lite större samt ett kök. :-) Dessutom lär nog boendekonstanden bli ungefär halva priset eller kanske ännu mindre jmfrt med hotell. OCH så kommer vi ha 10 min promenad istället för kanske två byten med tunnelbana samt promenad.... :-)
Sången sjunger de på dagis ja. Men de gör inte så ofta pizza där. Bakar gör de dock ofta ngngång i veckan.
Kram!!

Annika sa...

Läste idag i Washington Post att det varit den mildaste vinter sedan man började mäta temperna- DET tror jag.
Ja, jag tror att era träd kommer att blomma snart, snart. Sjukt tidigt.
Här är det normala första veckan i april för körsbärsträden.

VAD kul med KÄRT besök!
Hoppas ni kan hitta en lgh åt dem!
Samma väder här som vad ni har idag. Rätt skönt. Det ska tydligen bli 27 imorrn...

VAD söööööt den lilla Ellan är där hon sjunger och fixar!!

KRAMAR!!

Emma sa...

Här har vi sanslösa 26 grader varmt! Ordentligt svettigt. Men till helgen ska tydligen temperaturen normaliseras. Skönt ni ser ut att ha! Fina Lill-Skruttan.

Visst vill man liksom alltid att "ens" stad ska visa upp sin alla finaste sida när man får kärt besök!

Fick ditt mejl, förstod det, jag såg ditt inlägg om det, borde ha kommenterat. Jag vet inte vad det kan vara, andra kan kommentera men jag har varit med om liknande när jag själv försökt kommentera andra bloggar. Minns inte hur jag (eller de) löste det dock :-(

Therese sa...

Härliga vår! Den får gärna komma hit snart med. Men det är underbart att det i alla fall är ljust både när man åker till jobbet och åker hem från jobbet nu:)
Söt liten pizzabagare!
Hoppas ni hittar en bra lägenhet.
Kramar Therese

Charlie sa ... sa...

Bedårande liten pizzabagare- den sötaste jag sett på mycket länge!!

Man vill ju bara krama om ;)


Så roligt med besök! Hoppas ni hittar en lägenhet. Perfekt som du skriver att kunna ha tillgång till kök.

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det är jag inte förvånad av att höra. Om milda vintern alltså. Otroligt vilken värme ni har där borta hos er! Här var det lite "småkuyligt" idag med bara runt 16 grader. ;-)
Och ja det ska bli sååå roligt när de kommer våra vänner! :-)
Kram!!!


Emma,
ingen fara, jag ville abra att du skulle veta ifall du inte såg mitt inlägg om just kommentarerna. Det är så himla irriterande att inte kunna kommentera när man vill.
Otrolig värme NI HAR!! 26 grader ojoj! Njut!
Kram!


Therese,
ja jag hoppas ni får vår snart ni med! Och jo att ljuset återvänder är ändå det ALLRA viktigaste och bästa tycker jag. Värmen är skön men ljuset är nödvändigt. :-)
Kram!!


Lotta,
haha tack! Ja hon gillar att göra pizza! :-)
Det ska bli sååå kul med besöket. Fast det är ju en månad kvar.
Kram!!

Desiree sa...

Åh det är allt den sötaste lilla pizza bagare jag har sett. :-)
Gillade även Barbasköntröjan mycket. Den var ju hur fin som helst.
Vad kul att ni ska få besök av era vänner. Det låter ju toppen om ni skulle få tag på en lägenhet som de kan hyra. Det tror jag säkert att de skulle uppskatta. Det är otroligt skönt att kunna laga/fixa lite egen mat och bo närmre er förstås så blir det ännu lättare att ses. Hoppas det ordnar sig med detta.
Hi hi nu har jag fått pizza bagar sången på hjärnan.
Kram!

✿Ewa sa...

Så roligt att vänner kommer över! Perfekt med lägenhet också, just det att kunna laga egen mat ibland och ha ett kylskåp man kan fylla med mellanmål och annat gott. :)

Kram!

Sahra sa...

Underbart med lite kompishäng. Går det att hitta lgh för bara en vecka alltså? Låter väldigt smidigt. Särskilt om de har barn.
Här springer barnen utan jackor nu. Fast med varm fleece förstås för det är fortf ganska kyligt i luften. Men det var så härligt inne i stan igår.
Du kan få hjälpa mig med lite hotelltips. Vi blir officiellt med tonåring på lördag då äldsta sonen fyller 13. Han har bla önskat sig en NY-resa. Jag har ratat det önskemålet es det blir så dyrt om alla ska åka. Dessutom lite struligt med Molly, men samtidigt vill jag inte lämna henne hemma heller. Igår förslog dock mannen att jag och Wille ska åka själva. Har inte riktigt tagit ställning till det ännu, men det börjar bli brådis.
Det måste vara ett av Hiltonhotellen. Det finns fem på Manhattan plus ett samarbetshotell som jag också kan nyttja. Conrad tror jag det heter och ligger nedåt Wall Street tror jag.
Ett av hotellen har fantastisk takterrass. Ett ligger på Times Square vilket skulle vara praktiskt för jag kan tänka mig att vi strosar där omkring på kvällen. Jag vet inte. Har du något förslag? Någon idé. Vad bör vi tänka på?
Det viktigaste (tror jag) är att det ska kännas säkert att ta sig tillbaka till på kvällen. Inte för att jag vet var vi häckar på kvällen, men jag antar att det blir butikshäng.

Ciao

Coolaannna sa...

Kan man få beställa en Hawaii tro?

Hon är bedårande söt!

Roligt med besök för er! Och underbar resa för dina vänner :)))

Hur är det i NY sep/oktober tro?

Kram Anna

Saltistjejen sa...

Desiree,
:-) Ja Barbasköntröjan är superfin! Och att våra vänner komer skabli såååå roligt! Jag längtar och ser fram emot det så mycket nu!
:-)
Kram!

Ewa,
ja det är härligt med besök! Och perfekt att de kan få en lägenhet under den tiden.
:-)
Kram!


Sahra,
å vad skoj!
Hm, du Sahra på rak arm har jag dålig koll på hotell här i staden. Men om du villl kan du kolla in bl a länken till höger till bloggen som heter New York Inspiration. Där kan finnas bra tips.
Jag ska kolla också men kanske lättare att ta detta via email?
Kul iallafall att ni funderar på en sådan resa!
Kram!!


Coolaanna,
haha kanske att det skulle gå. men vi hade ingen ananas... ;-)
Besök ska bli superkul! Och jag tror våra vänner kommer få en bra vecka de med. Första gången för dem i staden här tror jag.
Och ang september/oktober så är det mina favoritmånader här i staden faktiskt! Tätt följd av vårmånaderna. Men jag tycker nästan hösten slår våren här ändå. :-)
Kram!!

Steel City Anna sa...

Väldigt bra pizzafilm :) Roligt att hon tar en ostbit åt gången, och att man kan höra New York dialekten tydligt :)

Channal sa...

Åh vilken underbar liten video! Så söt! Kul att höra din röst också =) Sen att du pratar svenska och Lillskruttan engelska! Precis som mina döttrar. Deras pappa pratar spanska och det förstår men svarar på svenska! Kul! Kram... Anna

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
tack!! Haha japp hon gillar ost. ;-) Och hon har en väldig New Yorkig dialekt i vissa fall men i andra fall låter hon erm som om hon kom från Södern! Vi har fortfarande inte klurat ut var DEN dialekten kommer från!!


Channal,
ja du själv gillar jag inte att höra min egen röst på film så mycket. Och vi försöker prata svenska hemma med E men hon svarar inte alltid på 100% svenska utan ibland svenska, ibland engelska och ibland lite blandat.
Kram!!