tisdag, mars 13, 2012

Tjugotre

Nej det är inte fråga om min ålder. Inte heller vad tomaterna kostar per kilo. Utan helt enkelt dagens temperatur. Ja. Så GALET ÄR DET HÄR NU! På väg hem när jag hämtat Lill-Skruttan på dagis kollade jag temperaturen. Då visade den just 23 grader. Tvåa. Trea. Efter klockan 18 på kvällen! Helt galet. MEN Ljuvligt! Även om jag är rädd att våren kommer vara över i ett nafs med de här höga temperaturerna så kan jag ändå inte låta bli att njuta. För visst är det så mycket skönare att promenera hem en ljummen kväll som denna. Utan jacka. En svag mild bris och vårblommor som blommar i rabatterna. Man gläds. Och man förundras över att man faktiskt glömt hur det kändes. Varje år likadant när värmen kommer. Man förvånas över hur SKÖNT det faktiskt är.

Vi tog en sväng förbi Dagisets trädgårdsland efter att jag hämtat Lill-Skruttan på dagis. Det har börjat att växa lite där. En del grönt sticker upp. Och Lill-Skruttan hittade en yttepytteliten snigel som just vaknat tll liv. Hon och O påtade lite i jorden med varsin pinne också. Och så sa vi att om det är lika fint väder imorgon kanske vi tar med lite "mellis" och äter vid deras picknickbord där efter dagis.

Tyvärr har jag inte alls varit ute under dagen, och tagit vara på det härliga vårvädret. Vare sig igår eller idag, utan varit riktigt flitig framför datorn. Jag känner mig nöjd för jag har lyckats få iväg ett antal ansökningar till olika jobb. Sedan får vi se. Vad som händer. Om man får höra något eller inte. Men såhär då man precis klickat iväg ett par stycken känns det alltid rätt så bra. Imorgon tänker jag dock försöka ta mig ut en stund. Det tycker jag att jag är värd. En prommis. Om så bara till affären för att handla mat.

20 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

23 - vilken temperatur! Kappan fick stanna hemma, jag gick i klänning till arbetet :)

Vad skönt det ser ut där i vårsolen!

Känslan när man skrivit klart och skickat in är SÅ bra. Nu håller jag tummarna för dig Saltis!!

Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det kändes som sommar idag! :-) Och tack för tummarna också! Tror jag ska försöka få iväg minst en ansökan imorgon också.
Kram!!

The Hanssons sa...

Vad perfekt du säger det..."Och man förundras över att man faktiskt glömt hur det kändes. " precis så tänkte jag idag på väg hem från jobbet. OCH jag ska föreslå inköp av en get till grannen..lol.....han är helt sabla hopplös och jag är ju lika hopplös som inte kan låta bli att bry mig.

Anne-Marie sa...

Men vad varmt ni har det. I mars! Här verkar vädret gå åt andra hållet - dvs mer vinterlikt. De närmaste 10-14 dagarna ser bistra ut med regn, snö och kyla. Antar att ni får allt det varma på östkusten. ;) Hoppas att dina ansökningar får napp. Kram!

Saltistjejen sa...

nika,
jamen eller hur?!? Så känns det ju varje vår tycker jag. Närförsta värmen kommer tänker jag alltid att "Oj var det såHÄR det kändes?!".
Och en get till grannen tycker jag ahde varit en toppenlösning! haha! Jag tycker ändå inte du är käsnlig utan det är ganska jobbigt med ngn som klipper sin gräsmatta SÅ ofta!!!
Kram!


Anne-Marie,
oj så ni får det kyligare nu alltså! Där ser man. Ja jag har fortfarande inte riktigt förstått hur temperaturerna skiftar här USA. Du får ta på dig varma kläder igen då. :-)
Tack också för dina lyckönskningar!
Kram!!!

Trillingnöten sa...

Herregud vad underbart!! :) Jag blir lite avis. Kan inte vänta på att våren ska bli riktigt fin här...det känns som att det dröjer väldigt :) Jag kanske bara är otålig :)

Sahra sa...

Vilket underbart väder. Här får vinterjackan hänga kvar ett tag till. Vårvindar friska u know. Burrigt när man inte står klistrad mot en läig fasad.
Ringer du på de jobb du söker innan du skickar iväg ansökan? Är det vanlig praxis i USA. Ett måste? Ringer du för uppföljning?
Var det din man som blev erbjuden jobb i USA. Hur kommer det sig att ni flyttade? Eller var det du? Forskningsstipendium? Är han kvar på samma ställe eller har han bytt arbetsgivare? Du har jobbat i USA eller hur? Innan du fick barn. Eller har jag missuppfattat.
Många frågor. Är så nyfiken. På att vara utlandssvensk.

Kram

Desiree sa...

Oj oj 23 grader redan. Skönt förvisso men kanske lite väl tidigt. Som du säger så är ju våren en underbar årstid som man gärna vill hinna njuta lite av så det får ju inte gå för fort. Idag har vi det kyligare här. När jag cyklade imorse var det bara noll grader. Imorgon ska det bli skönare väder med runt 8 plusgrader igen :-)
Du ska helt klart unna dig en skön promenad imorgon. Usch ja det är mycket med ansökningar. C håller på för fullt och söker jobb han också.
Kram!

Channal sa...

Ljuvligt! Jag älskar den här tiden på året! Underbara VÅR! Njut av onsdagen! Kram... Anna

Josefine sa...

23 kronor skulle det också kunna vara. Priset på 1 kg Milda mat- och bakmargarin som jag köpte igår, och som jag måste köpa idag igen eftersom min "kreativa" son började baka lite imorse. På golvet...

Men 23 grader, det är verkligen sommarvärme! Njut, njut! Här var det inte mer än 6 grader imorse... Brr... Jag är inte alls avundsjuk!

Taina sa...

Hörru 23-åringen! Hahahaha, det var nämligen det jag tänkte på när jag såg rubriken!

Galet varmt har det varit och det är skönt på ett sätt för då behöver ju inte barnen pylsas på så mycket och då kan man ju glömma mössor och vantar...hehehe.

Kram kram

Annika sa...

Jamen efter den här vintern känner jag inte den vanliga lyckan och glädjen.
VI hade 26 grader här igår.
Jag kan inte säga att det är så kul.
Dubbelt är det, imorrn ska det bli 28!!!!
Nej, det är onormalt och det ska inte vara så här.
jag har känt mkt mer vårglädje de år det inte har varit en sådan här varm vinter, dvs de flesta år.


Jag har också skrivit om dessa temperaturer idag. Svårt att låta bli :-)

Nä du Saltis, jag hoppas verkligen att tempen ska bli mer normal för årstiden, runt 15.
men enligt väderleksrapporterna ska detta fortsätta ett bra tag till.

Kramar!!

Martina sa...

Ja, visst är det underbart med varen! Det känns som att man vaknar upp igen och far tillbaka en massa energi. Vi har ocksa upp mot 20 grader om dagarna och det är sa härligt. Men framför allt är det ljuset som är sa underbart tycker jag. Ljust pa morgonen när man stiger upp och sa blir dagarna allt längre!
Nu har vi verkligen det bästa halvaret framför oss!
Lycka till med jobbsökandet!
Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är skönt! Men jag vill såklart inte att det ska gå allt för fort. Man vill njuta av våren och det hinner man ju inte om det är dryga 20 grader en tid här för då smäller det liksom bara till....
Hopas det blir varmare hos er snart ändå!
Kram!


Sahra,
oj det var många frågor! :-)
Ska försöka svara. Nej, jag ringer inte. De flesta jobbannonser här har inte ens ngn kontaktperson eller ngt telnummer. Ofta ansöker man via en webisda. Som i de flesta fall är en jobbsökarsida typ Monster.com eller liknande.
Det var både jag och maken som blev erbjudna jobb här. Eller snarare så åkte vi på en jobbsökarturné då eftersom vi visste att vi gärna ville jobba här ett tag som s.k. post-docs. Så vi kollade upp labb och kontaktade dem och kom hit på olika intervjuer. Lite olika ställen i USA (här, Princeton och Chicago) samt i Toronto var vi. Jag har haft olika forskarstipendium och mitt sista tog slut för snart ett år sedan och det var då jag blev arbetslös. Maken har arbetat på samma universitet hela tiden här medan jag har varit på två olika. Eftersom vi nu fått green card (i slutet av sommaren förra året) kan jag söka andra jobb utanför universitetsvärlden, vilket är vad jag egentligen velat länge. Så DET är positivt! Att det verkar jädrigt svårt att få något jobb överhuvudtaget är en annan fema. Jag är iallafall glad att jag kan söka nu. Det kunde jag inte på vårt gamla H1B-visum.
Hoppas du fick svar på en del av dina frågor nu! Och fråga gärna mer! .-)
Kram!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja varmt är det nu. Skönt men jag hoppas ändå att det inte ska bli så att våren är över på en vecka. Det brukar kunna bli så när temperaturen stiger lite för snabbt för tidigt. Runt 8 plusgrader är ju himla skönt det med! Jag har njutit av de dagar vi haft runt 10 grader här också. :-) Och idag blir det nog en promenad för jag måste köpa lite mjölk och annat. :-)
Så C söker jobb han med? Jag trodde han höll på att starta upp sin egen grupp??? Har han ångrat sig, eller är det en Foass-tjänst han söker??? Hoppas det går bra för honom i hans sökande iallafall!
Kram!!


Channal,
ja det ÄR underbart. Men det går lite väl fort bara.... När det är såhär varmt. Men idag ska jag gå ut och njuta lite av vädret!
:-)
Kram!!


finelinan,
haha 23 kr för 1 kg margarin!! DET var BILLIGT!! :-) fast man kanske ändå inte vill använda det som polermedel på golven? Kanske ska du ge Gibson lite andra grejer att polera golven med???? ;-)


Taina,
Moahahaaa! Jadu Taina, DEt var LÄNGE sedan det! Som jag var 23. År alltså. Ojoj! En annan tid en annan värld ett annat liv....!
Och visst är det galet varmt! Det sköna är absolut att man inte behöver klä på ungarna en massa kläder. Eller sig själv heller för den delen.
KRAM!!


Annika,
nej jag vet det VAR ju aldrig någon riktig vinter!!!!! Så konstigt så konstigt. 26 grader hos er är ju heeelt galet! Som en superfin sommardag i Sverige! I mitten på MARS! Och 28 grader tycker jag låter alldeles fööör varmt. Om man nu ska klaga. Det tråkigaste med de här höga temperaturerna nu är att våren kommer svischa förbi på ett kick. Det kommer bli svårt att hinna med att njuta.
Kram!!!


Martina,
det ÄR underbart med vår, men som Annika skrev i sin kommentar ovan så har vi ju knappt haft någon vinter i år och på ngt vis så blir det ändå itne riktigt samma glädje med våren då. Det kan jag hålla med henne om. Även om jag ändå njuter av de behagliga temperaturerna. Och visst är det ljuset somär det allra bästa och det man gläds åt först! Det kan jag hålla med om! Här har vi ljust på kvällarna nu vilket är så himla skönt! Och jag håller med dig om att den bästa tiden på året börjar nu! Fast här håller den i sig lite längre. Ofta in i november. :-)
Kram!!

Anonym sa...

Vilken härlig temperatur! Vi har det riktigt fint här i Svedala också just nu, men det tråkiga är att när det blir varmt för tidigt så orkar värmen liksom inte hänga i hela sommaren, utan högsommaren blir kall & så blir det varmt igen i början av hösten istället.

Håller tummarna för att du skall få ett positivt besked! Någon gång är det din tur också.=) /Penny

FRIDA sa...

Jag LÄNGTAR ihjäl mig tills dess det blir så varmt här i Stockholm...jag sitter på fik i solen och läser utlandsbloggar och låtsas att det är varmt utanför fönstret också :D
Vilken fin blogg du har, och GUD VAD MYSIGT med trädgårdsland som tillhör dagis! Det är en sån grej som alla barn borde få ha tillgång till, även i storstan tycker jag!!

Saltistjejen sa...

Penny,
vad fint att ni har skönt i Sverige nu också! Man behöver ljus och lite värme såhär års för att ta igen sig efter vintern. Fast vi har ju knappt haft ngn vinter alls här vilket känns lite konstigt.
Och ja ibland kan det bli så att om försommaren och våren är väldigt varm i Sverige kan resten av sommaren bli lite mer ostadig vad gäller väder. Men inte alltid. Ett par somrar har det ju varit sådär superväder från maj till slutet av augusti! :-)
Här är det ju alltid väldigt hett under sommaren oavsett hur våren varit. Det kan vara både skönt och jobbigt att veta såhär års. ;-)
Tack för dina tummar också!
Kram!!


FRIDA,
hej vad roligt att du tittar in här! Kul att du gillar bloggen också. TACK!!
Ja, att dagiset har ett eget trädgårdsland är helt fantastiskt faktiskt!! :-) Särskilt i en storstad. Barnen älskar att vara där och plantera och senare under sommaren skörda frukt och grönsaker.
Hoppas ni får varmt och fint väder i Stockholm snart!
Våren brukar ju komma med fint väder dit om någon månad eller två. Så håll ut!!! :-)

Västmanländskan sa...

Så härligt! Här börjar det också bli varmt. Idag satt vi ute på jobbet och drack eftermiddagskaffe med ryggen mot en vägg i lä.

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja det är så härligt när värmen återvänder! :-)
Mmmm, den bästa fikastunden är den mot en vägg i lä med vårsolen i ansiktet! :-)