söndag, oktober 21, 2012

Storm King Art Center

Idag är det söndag, men jag tänker visa bilder från gårdagens utflykt till Storm King Art Center. Vi har varit här förut. Senaste gången var nog lite drygt två år sedan. Tillsammans me våra vänner Familjen K. Och jag älskar verkligen denna park. Storm King är magnifik! Särskilt nu om hösten. Då träden fullkomligt brinner, glöder, lyser. Känna doften av löv i näsborrarna och det lite krispiga prasslet under skorna.

Igår när vi var där med Olgakatt tog jag det mycket lugnt. Jag kände mig fortfarande ganska trött av den här körtelfebern så jag ville inte vandra runt i den gigantiska parken. Istället hade vi förberett med en picknickfilt som jag och Lill-Skruttan hade som vår bas medan M och Olgakatt promenerade runt i den mycket stora parken. Jag fick alltså inte njuta av så många skulpturer, men hade en helt fantastisk mysig dag tillsammans med Lill-Skruttan! Vi pratade, myste, hon ritade av skulpturerna vi såg omkring oss, sedan sprang vi runt lite i löven, sparkade boll och kastade löv. Åt lite mellanmål och berättade sagor för varandra. Promenerade iväg till de närmsta skulpturerna för att känna på dem. Hon var på sitt allra soligate, goaste och mysigaste humör. Verkade älska både parken och skulpturerna. En sann mor och dotter mysdag som verkligen kändes välbehövlig efter alla dessa sjukdagar då jag vare sig orkat eller ens kunnat prata med Lill-Skruttan. Det var dessutom en riktig extra bonus att vädret var sådär underbart skönt som det kan vara här i oktober. Med temperaturer runt 20 grader, solsken och sprakande höstprakt omkring oss kunde vi inte valt en bättre dag till vår utflykt. Nedan kommer en bildbomb från dagen.

På vägen stannade vi till i Cold Spring där vi tänkte äta brunch. Intill vårt brunchställe fanns denna allti-i-allo-affär.

I väntan på bord



Vi fick en god brunch. Och även jag kunde äta en riktig amerikansk pannkaka utan problem. Lycka!

Ett av de Halloweendekorerade husen i Cold Spring


Längs med huvudgatan Main Street.

Hudson River ligger alldeles intill.

Sedan åkte vi vidare till Storm King.

De fantastiska höstfärgerna sprakade och gav skulpturerna ytterligare liv.



En bänk att vila på. Här inne bland träden och löven slog jag och Lill-Skruttan läger.








Lill-Skruttan ville gärna rita av skulpturerna vi såg omkring oss.





Mellanmål i form av ett gott sött äpple

Lite trädklättring



En av skulpturerna på nära håll.

Tittut!

Uppåt



Sagoberättarstund


Pappa tillbaka!










Som sagt, en fantastiskt härlig dag! Om ni har vägarna förbi så är ett besök på Storm King verkligen att rekommendera! Visserligen fick ni här mest se bilder från vårt lilla "läger", men i tidigare inlägg om Storm King kan ni se mer. Eller kanske kommer Olgakatt att skriva lite mer om detta besöket också så småningom i sin blogg.

Vad gäller mitt sjuläge kan jag meddela att jag mår bättre för var dag! Så det känns verkligen som det vänt på riktigt. Dock är jag väldigt trött och blev helt matt under eftermiddagen idag då vi promenerade tillbaks genom staden. Så imorgon får bli en hemmajobbardag.




15 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Först och främst, så skönt att det blir bättre och bättre! Puh, vilken pärs Saltis. Men nu så...du kommer känner dig piggare nu!

Underbar dag, härligt att ni var vid Storm King!! Hudson River och omgivningarna är verkligen underbara.

Jättefina bilder!!

Sköt om dig nu. Jag ska krypa i säng och läsa 50 shades...;)

KRAM!

ExPIAtriate sa...

Vilka underbara bilder!! Later som ni hade en jattemysig dag, perfekt att tanka energi! Skont att du mar battre!
Kram!

Desiree sa...

Vad vackert och mysigt det ser ut i Cold Spring. Ett sådant där litet ställe som är fullt av charm som jag älskar. Så glad att ni fick en underbar höstdag att njuta av och att du äntligen mår bättre. Men jag kan förstå att du känner dig matt och trött efter det du gått igenom. Får ta det lugnt i början. Det är perfekt att du kan jobba hemifrån idag.
Kram!

Miss Marie sa...

Vilket härligt ställe! Förstår att E trivdes där. Skönt att du känner dig bättre o bättre!

Nessan sa...

Åh vilka fina bilder! Det var ett väldigt vackert ljus i många av dem. Hoppas du snart känner dig fullt frisk igen!

Västmanländskan sa...

Åh, så vackert!
Skönt att du är bättre nu. Kram!

olgakatt sa...

Detta var verkligen en kanondag! Och så himla skönt att du äntligen kunde prata rent igen;)

bettankax sa...

Älskar älskar utflykter:))och att du så generöst delar med dig av finfina bilder. Lill-Skruttan är bedårande söt. Vilken glädje hon bjuder på, goa unge:)
Skönt du är lite bättre. Kan tro det smakade bra med pannkaka.
KRAM!!

Annika sa...

SKÖNT att det är bättre nu, Saltis.
Underbart!!
Vilket FINT ställe ni besökte.
Vackert!!
TÄNK så många vackra platser det finns här. OCH vad fint det ligger vid Hudson River.
BRA att du kan jobba hemifrån. Hoppas du kan göra det flera dagar denna vecka.
Kramar!!!

Annica R sa...

Så skönt att du mår bättre nu! Det ser så härligt ut hos er på dina bilder. Åker till NY med familjen på fredag så jag tänkte se om jag hittar några tips hos dig. :) En fråga, jag minns att du skrev att du tog en buss till Target i Harlem. Mina döttrar saknar Target och vill gärna dit, vad är det för "namn"/nummer på bussen dit? Tack på förhand!

Josefine sa...

Vilken härlig höst ni verkar ha! Varmt och skönt! =)

Anne-Marie sa...

Men så skönt att höra att det har vänt. Roligt att du också har besök av Olgakatt. Vilken härlig utflykt ni haft. Tur att kunna jobba hemifrån. Kram!

Taina sa...

Gud så skönt att det nu har vänt! Me det kommer nog att ta sin lilla tid att bli helt 100 igen med tanke på hur länge du varit krasslig samtidigt som du inte kunnat äta! Stackaren.

Vet du Saltis, när jag tittar på bilderna på E så småler jag lite. Jag har precis gått igenom en del gamla foton när jag laddade upp bilder från Macen till den exerna hårddisken och såg då bilder på er när ni var här på besök. SÅ liten hon var då. Bara en bebis och lika söt idag som då!!!

Kram på dig!

Bodil sa...

Tack för din kommentar hos mig.
Krya på dig din stackare.
Det låter och ser ut som ni hade en helt fantastisk dag, lycka!
Ha en fin tisdag!
Kram Bodil

Saltistjejen sa...

Lotta,
tack ja det känns underbart att bli bättre! Som att komma upp ur ett mörkt hål....
Och Storm King nu under hösten är helt fantastiskt! :-)
Kram!!!


ExPIAtriate wife,
tack! Ja det var en fin helg och jag är glad att jag var såpass pigg att jag kunde följa med på lördagen.
Kram!


Desiree,
ja det är verkligen mysigt i Cold Spring. Ett sådant där litet pittoreskt samhälle. Och Storm King Art Center som ligger en bit därifrån är otroligt fint!
Och ja, jag kommer behöva ta det rätt lugnt hela hösten faktiskt. Känns lite konstigt men det är bara att lyssna på kroppen.
Kram!


Miss Marie,
ja det är ett otroligt fint ställe. Särskilt nu när höstfärgerna är som vackrast!
Kramar!


Nessan,
tack! Och ja jag känner mig nästan återställd nu förutom att jag fortfarande är tröttare och inte orkar lika mycket.
Kram!


Västmanländskan,
ja det är vackert nu! och tack! Jag mår så mycket bättre vilket är otroligt skönt.
Kram!


olgakatt,
ja det är s roligt att du kunde få se detta och ännu roligare att dagen var så fantastiskt vacker och skön! Vi är glada över att du njöt! :-)
Kram!


bettankax,
haha du är så söt! Roligt att du gillade att hänga med. :-)
Kramis!


Annika,
ja det känns helt fantastiskt att må bättre. Detta var verkligen INTE roligt. Men nu ska det bara bli bättre och bättre.
Och Hudson River är fint med en massa fina ställen längs med den.
Kram!



Annica R,
kul att ni ska hit nu! Hm, tips ja det beror lite på vad ni vill göra och se.
Bussen till Target i Harlem går längs med 1st Avenue. Ta EXPRESSbussen! Annars tar det en evighet. Target ligger vid 115-116:e gatan ungefär.
:-)
Minns inte numret på bussen nu men du kan googla Express buss MTA 2nd avenue NYC eller så gissar jag så borde du få fram något.
Kram!!!


finelinan,
ja hösten nu är underbar!
Kram!


Anne-Marie,
tack ja det känns skönt. Detta var en pärs! Och det är väldigt roligt att ha Olgakatt på besök nu. tyvärr var jag ju dålig första tiden, men det var roligt ändå.
Kram!


Taina,
ja det känns underbart att det vänt för detta var minsann ingen barnlek hu! Och ja jag är medveten om att det kommer ta tid innan man är helt återställd, men jag är glad över att kunna äta och prata igen utan besvär. DET är fantastiskt! Resten får komma med tiden. :-)
Haha ja du när vi hälsade på er var ju E bara lite drygt ett år!!!! TÄNK vad tiden går fort ändå.
KRAM!!!


Bodil,
tack själv!! och ja det var en riktigt fin dag i söndags!
Kram!!