tisdag, mars 29, 2011

Baby Shower i många bilder

I söndags hade vi alltså planerat att ha en Baby Shower för vår vän J, vilket jag nämnde här. Det är en liten pojke som ska komma i maj om allt går enligt tidtabellen. Då kommer Lill-Skruttans kompis E att bli Storasyster. Nedan är i stort sett hela söndagen i bildform. Rätt många sådana...
Våra presenter till den ofödda Lillebrodern. Isbjörnspyjamasen var Lill-Skruttans val. Båda inköpta i affären på Central Park Zoo. Först ville Lill-Skruttan köpa en rosa oncie, men eftersom jag vet att de blivande 2-barnsföräldrarna redan har hela huset fullt av just rosa plagg sa jag till Lill-Skruttan att jag hört att E´s Lillebror s favoritfärg var blå. "Som jag!" sa hon då glatt och valde pyjamasen. 
Mössan köpte jag på GAP men tryckte namnet själv. Har dock suddat ut namnet lite här på fotot.


Inslaget i ett paket!

Den överraskade och glada blivande 2-barnsmamman.

Först lite Afternoon Tea på det supermysiga Kings´ Carriage House.


Entrén

Till bords.


Underbara tekannor


På menyn beskrevs dettta fat såhär:
"To start, a selection of savoury tea sandwiches...
Oak smoked Scottish salmon pinwheels
Cucumber with chive butter
Chopped egg & Watercress
Sesame chicken
Goat cheese, mango and tomato
Warm scones with cream & jam"


Fantastiskt gott!

Söta saker





Presentöppning

Efter den otroligt goda och mysiga testunden bar det av hem till Familjen K där redan födda barn, samt våra män väntade. Planen var att vi skulle fortsätta Baby Showern där genom att beställa hem middag och ha en trevlig kväll tillsammans.

Mys i soffan


W med en "Angry bird".

Lill-Skruttan demonstrerar "Angry".


"Det är en baby där inne" sa Lill-Skruttan.







Här spelas "Twinkle twinkle little star..."

Snart Storasyster. 


Två små baseballspelare




Sagostund

Kram- och pusskalas

Kärlek

Vänskap - eller hur många kan få plats i en fåtölj?

Mys

Maten är här!
Vi beställde slutligen från Obao vilket var ett bra val. Jättegod mat!


R´s föräldrar hade bakat en jättefin och god tårta!
Tror K stod för baket och A för icingen?

"It´s my little brother´s" sa E om tårtan.










K´s Baby Shower treats som hon gjort och delade ut till oss! Så gulligt!


En otroligt rolig, mysig och härlig dag tillsammans med våra bästa vänner.
THANKS "the K Family" for hosting this in your home! And specially Thanks to K for organizing the whole thing with the tea party, baking the cake and making the very sweet little party treats you gave us all! It was a great day and I feel so very lucky to have such wonderful friends!


28 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

vad många fina bilder! Din vän är supersnygg med magen, klänningen och läcker frisyr. Så där hade jag velat se ut :) Vilka trevliga ställen du inspirerar till att besöka! Nu lägger jag till King's Carriage House till listan. Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
tack!! Och ja, även om J själv känner sig stor, otymplig och har lite gravidkrämpor nu så här i slutet av graviditeten så tor jag det är många kvinnor som önskar att de kunde se ut så när de är nästan 11 månader gångna. :-)
DU skulle säkert gilla Kings´Carriage House! Jättemysigt och gott samt supertrevlig service!
:-)
Kram!

Trillingnöten sa...

Vilken mysig baby shower! Jag gillar sånt och hoppas det kommer till Sverige mer och mer :) Vilken fantastisk fika ni var på :) Verkilgen kungligt.
Och tänk att Angry Birds har jag missat totalt. Visst är det på iPhone? Vilket kan förklara saken iof, hahaha....
Ha en bra onsdag!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var en jättemysig Baby Shower! Första gången jag hörde talas om detta när vi just flyttat hit var jag skeptisk till hela grejen med just att "fira" innan barnet kommit, men nu tycker jag det är en otroligt fin sak. Visst KAN det gå tokigt men som en av mina (faktiskt svenska) vänner konstaterade när vi diskuterade detta var att man skulle ju inte bli mindre ledsen över själva "förlusten" om man haft en Shower innan. Visst kan saker påminna en om sådant som i sorgen är oerhört smärtsamt men själva förlusten är ju ändå DET som är jobbigt. Och det kan inga barnsaker i världen ändra. Men jag tror vi europeer rent generellt har ett mycekt mer "skeptiskt" tänkande och även kanske lite mer "skrockfullt" sådant vad gäller detta med barn och barnfödslar. Att man inte "ska ropa hej innan man är över bäcken"....?
Testället var super! Dit måste du gå nästa gång du kommer hit!
Kram!!

✿Ewa sa...

Vilken rolig dag! Det verkar så himla kul att fira just innan babyn har kommit. Mysigt ställe där ni drack afternoon tea och så gott allt såg ut. :)

Saltistjejen sa...

Ewa,
ja det ÄR mysigt.:-) Framförallt är det ju så att man gör ngt för den blivande mamman innan hon blir mer "bunden" till babyn. Det tycker jag också är ngt positivt.
Kram!!

Desiree sa...

VIlken toppen dag på alla sätt! Jättesöta kläder ni hittat till den lilla killen som ännu inte kommit till världen. Visst är det det här testället du skrivit om tidigare någon gång. Oj så mycket gott! Te kannorna var ju hur fina som helst!
Kram!

Millan sa...

Vilken supermysig dag!! Sa roligt att ni blivit ett riktigt gang dar bade de vuxna och barnen har blivit sa goda vanner. Det ar guld vart nar man bor langt borta fran sin egna familj!!

Det dar med baby showers ar faktiskt himla roligt tycker jag. Det finns ju inte direkt i sverige och ar inte heller nagot tradition i england men vi har haft det i vart lilla gang ocksa vilket varit himla roligt!

Stor kram

Katarina sa...

Wow så måånga fina bilder! Vad trevligt och mysigt ni såg ut att ha haft det! Roligt att få ta del av!

Kram

franziengland sa...

11 månader...? :) Ja ja, VILKEN trevlig babyshower! Jag kom i kontakt med det på vår första internationella skola och håller med dig, det är verkligen trevligt. Afternoon teet var verkligen riktigt britiskt tycker jag det ser ut som :) !

Annika sa...

Baby showers måste vara bland det smartaste som finns!!!
Underbart bra "uppfinning", både att fira den kommande babyn, och att ge mamman en massa grejjer som hon sen behöver + en massa gulliga kläder o annt till bebben. SMART!!
Önskar också att de skulle införas i sverige. Jag gick sååå mkt på min shower, och jag kan fortfarande känna mig tacksam för den, 15 år senare :-))))
FINA BILDER!!
Vilken trevlig, trevlig söndag!!
Teet ser ju bara för gott ut!!!
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var det verkligen! Kläderna var perfekta tycker jag och det var roligt att det står Central Park Zoo New York på dem också eftersom våra vänner (tyvärr...) ska flytta till Boston i sommar. Då har de ett litet "minne" härifrån också till sin bebis. :-)
Testället är faktistk ettt nytt ställe som jag aldrig varit på tidigare. Det förra jag skrivit om heter Alice´s Teacup och är också ett supermysigt ställe. Detta var kanske mer "classy" och jag gillade att stället var lite "mindre" så för sådana här tillställningar var det lugnare. :-)
Kram!


Millan,
ja det är verkligen så otroligt lyxigt med ett sådant här gäng där alla tycker om att umgås. Föräldrar som barn! tyvärr kommer det till viss del att splittras redan nu i juni då familjen som vi ordnade showern för flyttar till Boston. :-(
Kul at även ni har haft baby showers. Jag gillar verkligen den traditionen nu!
Kram!!


Katarina,
tack!! Och ja det var en härlig dag!
:-)
Kramar!


franziengland,
oj skrev jag 11 månader! hahahahaaa!!!! Jaja jag menade att hon har ungefär en månad kvar! haha! Antagligen tänkte min trötta hjärna att om man drar bort en månad från ett år blir det 11. Men men, det är ju ingen elefantbaby det är frågan om! Hm..... så det kan bli!!
Och ja, det var en superhärlig shower! Helt perfekt skulle jag vilja säga. Och Afternnon teet var mysigt och säkert mer i brittisk anda, vilkt väl de flesta Afternoon tea ska vara...? ;-)
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp håller helt med! Jag tycker det ä en superbra tradition! Dessutom får mamman bli lite "bortskämd" också innan bebisens ankomst vilket kan kännas skönt!
Kul att du fortfarande känner så för din shower som var för såpass länge sedan! :-)
Testället var super! Om du gillar te och små godsaker till det så testa detta nästa gång du har tid här i staden!
Kramar!!

Taina sa...

Vilken baby shower!!! Gud så glad hon måste ha blivit. Jag tycker idén med baby- och bridal shower är både mysigt och praktiskt. "Fira lite i förskott" liksom.

Jag ska ju snart på en bridal shower och DET ska bli kul eftersom jag inte varit på någon sådan ännu.

Bilderna på barnen i soffan är hekt sagolikt söta och E blir ju bara sötare och sötare för var dag som går. Om det nu går att bli något sötare än vad hon redan är...

KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja hon var superglad och sa att hon fortfarande var glad efter helgens firande! :-)
Å Bridal showers har jag alrig varit på men hört att DE kan vara lite väl crazy OM det handlar om Bridezillas eller om vännerna till den blivande bruden är halvgalna och bröllopstokiga haha! Men om det är en mysig shower tror jag det kan bli lite samma sak som en bra tjejmiddag eller liknande! Alltså jättekul!
:-)
Haha, visst är de goa ungarna där de klämmer in sig i R´s lilla "leksaksfåtölj"!! :-)
Kraaam!

Anne sa...

Slurp vad smaskigt och mysigt det där afternoon tea stället ser ut. Sån där plockmat är bara så himla mysigt och gott. Bra ställe ni valt för babyshowern.
Det slår mig förresten igen hur otroligt vanligt det är man vet könet här, du skrev att det här är en pojke som väntas. Jag vet ingen här som inte vetat innan, däremot är det mycket få av mina kompisar därhemma som vetat sorten innan förlossningen. Personligen tycker jag det kändes helt rätt att veta innan, inte för att det spelar nån roll men det kändes bara mer verkligt och konkret när man fick veta sorten också.
KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Anne,
visst är det jättevanligt att ta reda på könet här jämfört med i Sverige. Det känns som om många i Sverige är nästan "emot" att få veta innan. De vill att det ska bli en överraskning. Själv tycker jag att det egentligen inte spelar ngn roll om man väljer att få veta innan eller ej, MEN att jag SJÄLV som är hur nyfiken som helst skulle aldrig kunna hålla mig. OM man KAN få veta så vill jag veta haha! Dessutom gjorde det namnfunderingarna enklare. Jag är ju ingen som vill ha bara blått till pojkar eller bara rosa till tjejer och vi hade inget barnrum att dekorera även om vi SKULLE velat göra det i ngn könsbestämd färg, utan i vårt fall var det endast nyfikenhet. Jag tyckte dessutom att det kändes mer personligt och enklare att på något vis "bonda" lite till barnet redan som gravid när jag visste könet. kan kanske låta konstigt men så kände jag det.
Sedan vet jag vänner i Sverige som inte tagit reda på första barnets kön men kommande barns kön. Till viss del för att detta kan underlätta när man ska förbereda de eller de äldre barn(en) på att de ska få ett syskon. Att det blir mer konkret för dem om de vet att det blir en lillebror eller lillasyster. Men som sagt, allt är ju olika för hur man känner själv.
Kram!!

Marianne sa...

Mysigt! Och vad gott det såg ut med afternoon tea!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Marianne.
ja testället var otroligt mysigt! Och för teälskare som vi är allihop (som var där) var det väldigt passande! :-)
Kram!

Emma sa...

Ja, Babyshowers är verkligen ngt att ta efter. Jättesmart och positivt...och när barnet väl kommit är det inte säkert man har lust. Även om allt gått väl.

Jag kollade också könet redan i magen. I Sverige sa de oftast "Nej, jag kollar inte könet för det spelar ingen roll vad det är" och sedan "Jag vill bli överraskad" Vad är det för överraskning om det inte spelar ngn som helst roll? ;0) Haha. Nä, jag förstår ju vad de menar. Tycker bara att det är kul att tänka sig en mamma som får höra : "Det blev en pojke / flicka!" och så svarar hon "Och?"

Jag var också nyfiken -ville veta så mycket som möjligt om den lilla personen. Men naturligtvis spelade det ingen "roll" om det var en pojke eller flicka rent känslomässigt. Men det säger ju något om personen man väntar på. Vi kunde t.ex-precis som ni-namnge henne redan innan. Kändes mer verkligt då.

Mysig babyshower och fina bilder!

bettankax sa...

Vilken härlig dag! Allt ser så gott ut. Jag är jämt imponerad av att se hur mycket ni hinner med på en dag. Undrar om ni har fler timmar däröver??;) Kul med så mycket kompisar för både barn och vuxna.
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Emma,
ja visst är det en bra tradition!
och att ta reda på om det är en pojke eller en flicka gör man ju för att kunna förbereda sig lite mer och få en annan "relation" till den person man ännu inte träffat. Så tyckte iallafall jag. Precis som du. :-)
Kram!!


bettankax,
hahaha ja kanske har vi 26 timmar varje dygn här borta....? ;-)
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Vilket mysigt ställe! Och jag gillade bodysarna från zoot!

Läste kommentarerna och jag undrar, är det alltså skillnad på bridal shower och möhippa? Och vad är skillnaden på bachelorette party och bridal shower??

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det var ett supermysigt ställe.
För att svara lite på frågorna så är bachelorette party samma sak som möhippa, medan en Bridal Shower är en helt annan sak. Det är ett tillfälle när man ger presenter till bruden (egentligen brudparet men det är endast bruden som firas). Det är vad jag förstått oftast bara de kvinnliga gästerna som är bjudna och oftast endast de närmaste, alltså nära familj, släkt samt nära vänner. Du vet här i SUA så är bröllopet "all about the Bride"... ;-)

Anna, Fair and True sa...

Just ja, så är det ju, det vet jag ju egentligen!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja jag trodde nästan det. men det är lätt att bli förvirrad också. Jag kände itne alls till vare sig Baby Showers eller Bridal Showers innan jag flyttade hit.

Bejla sa...

Tack för att vi fick titta med på något som ser ut som ha varit en väldigt trevlig dag! :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
å tack själv! Det var en väldigt trevlig dag! :-)