tisdag, mars 22, 2011

Marshelg i bilder



Igår var det regngrått och kyligt. Värmen från förra veckan var som bortblåst. Likaså solen från helgen. Regn regn regn. På morgonen endast 4 grader. Mars är verkligen en ombytlig månad. Helgen som gick var dock riktigt fin. Kylig, visst. Men vacker. Mer som en normal fin helg i mitten - slutet av mars månad. Skönt i solen, fruset i skuggan. Men med klarblå himmel och sanna vårtecken som lyser upp i det gråbruna. Som vanligt var det en innehållsrik helg. Men i mina ögon ändå en mer eller mindre perfekt helg. Den där lagom blandningen av "aktiviteter" socialt liv och att bara få ta stunden som den kommer. I söndags kände jag mig verkligen som om jag laddat batterierna igen. Så skönt! Nedan är bilder från den gångna helgen. Häng med!

Lördag
M var tvungen att jobba större delen av lördagen. Efter en lugn morgon tog jag och Lill-Skruttan en promenad till lekplatsen. Först ett stopp vid vår favorit-bagel-store för att köpa lite bagels och kaffe. Intogs sedan i lekparken. Mums!


Efter lek ville Lill-Skruttan "mysa vagnen" och jag gick en promenad i staden medan hon sov. Våren har definitivt kommit igång nu. Här är en del vårtecken.


På eftermiddagen kom två av Lill-Skruttans kompisar från dagis över för att leka. Hon hade själv frågat efter dem gång på gång under dagen och ville att de skulle "komma och hälsa på i hennes hus efter nap." Först lekte vi en stund inne hos oss.


Sedan gick vi ut på gården. Där fanns redan två av Lill-Skruttans andra vänner E och W.


Den stora gungan är skoj när man gungar med en kompis! Här gungar Lill-Skruttan med kompisen C.


Efter att ha varit ute ett tag gick vi in och leken fortsatte i vårt ena Playroom. Här en av Lill-Skruttans favoritlekar just ju; att åka "båt"! Hon och W ror medan E´s pappa samt kompisen O kollar på från vattnet där alla hajar och krokodiler simmar runt...


Row row row your boat...


Söndag
Även denna dag blir det en tur till lekplatsen där det bakas sandtårtor.


Efteråt somnar Lill-Skruttan i vagnen och vi promenerar vidare genom staden.


Vacker men kylig dag. Vi går längs Central Park South (60th street) för att sedan svänga in i Parken.






En liten bit norrut intar vi vår lunch. Här låg förut Tavern on the Green men den kända restaurangen fick stänga igen för ett tag sedan. Istället finns numera Food Trucks på samma plats. Jag var aldrig på Tavern on the Green men jag vet att vissa tycker det var ledsamt att detta ställe fick gå i graven. Själv hörde jag mest av folk att de tyckte det var ett ställe som mer eller mindre enbart levde på sitt gamla rykte och att det var alldeles för dyrt och att matens kvalitet sjunkit till en ganska låg nivå.

Jag har som sagt ingen aning om vad jag missat i och med att "Tavern on the Green" försvunnit, men jag måste säga att jag tyckte väldigt mycket om de här Food Trucks som var där nu! Kanske passar det min personlighet bättre? Att få sitta ute och äta, men ändå har möjligheten att prova olika sorters mat, som dessutom är riktigt god. Lätt och enkelt för oss med småbarn också. Hit lär vi helt klart återvända nu under vår och sommar!


M åt dumplings och noodle sallad från The Rickshaw truck medan jag åt en chicken dumpling soppa och en otroligt god sallad från The Ladle of Love truck vilken hade konceptet "from farm to kitchen" vilket jag gillar. 


Självklart blev det även efterrätt från "The ice-cream truck". Chokladglass och kaffe.


Efter vår goda lunch promenerade vi söderut i Parken igen. Våren är på gång!


Små gröna blad har börjat titta fram på vissa träd och buskar.


Jag sade hejdå till M och Lill-Skruttan och fortsatte mot Columbus Circle där jag skulle träffa en kompis som varit här i staden på semester ett par dagar.






Inne på den shopping mall som finns i ett av husen vid Columbus Circle hade de just nu statyer av Salvador Dali utställda.


Sedan gick jag mot vår mötesplats. Det var inte detta Starbucks...


...utan istället Mandarin Hotel som ligger om hörnan från Columbus Circle. Här tänkte vi ses och prata, dricka ett glas vin och se på den fantastiska utsikten.


Det blev en jättemysig träff. Så rolig att ses och prata en stund.

Efteråt gjorde vi sällskap en bit tillbaka österut. Hon och hennes kompis skulle in på F.A.O Schwartz och jag promenerade tillbaka hem. Söndagskvällen fortsatte sedan i ett väldigt lugnt och skönt tempo. Mycket mys med Lill-Skruttan och eftersom hon somnade ovanligt snabbt vid nattningen fick vi en riktigt lång kväll också! Som sagt, en innehållsrik helg men ändå väldigt skön!

Idag har vädret varit soligt igen även om det fortfarande inte är särskilt varmt. Men en promenad efter jobbet blev det vilket var skönt. Imorgon hoppas jag att vi vet mer om hur vi ska göra med artikeln. Jag ska förhoppningsvis få tillbaka en "rättad" version ikväll eller imorgon bitti. Det kommer bli intressant att se.



14 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad trist att Tavern on the Green fick stänga! Jag fick heller inte chansen att äta där, men sen får man se, det kanske kommer en bättre restaurang där så småningom. Det är ju ändå ett superbra läge.
Våren har ju kommit ordenligt ser jag. Nu väntas bara knoppar på träden ordentligt som slår ut :)
Kram

Desiree sa...

Skönt att du fick en lugn helg med lagom balans av aktiviteter och sociala roliga grejer. Du behövde verkligen ladda batterierna efter det intensiva jobbandet på artikeln. Många fina bilder. Söndagen såg ut att ha bjudit på strålande väder även om det var kyligt. Nog ligger det vår i luften hos er.
KRam!

Millan sa...

Hm.. det hande nagot skumt med min kommentar dar.. Appropa ditt inlagg nedan om kommentarer sa verkar det valdigt skumt med suddriks osynliga kommentarer. Jag har problem ibland att lamna kommentarer har och aven pa Desirees sida. Det blir nagot form av 'error' da man bes logga in. Mycket skumt!!

Hur som helst, underbara varliga inlagg nedan. Jag var varldens varkanslor bara av att lasa dina inlagg. Kanske lite ocksa for att vi har precis samma vader har. Lite varannandag just nu... 17 grader och sol i gar men bara 3 grader varmt nu pa morgonen. Men det ser ut att bli annu en fin dag!

Sa fin hon ar lillskruttan!! De har verkligen borjat bli stora vara sma tjejer nu. Det ar sa roligt nar de pratar och blarrar pa om sina upplevelser!!

Kram

Musikanta sa...

En så bra lekbåt till barnen, och de verkar ju uppskatta den till fullo!
Kul att hänga med dig under din helg och se alla vackra vårbilder från NY.
Kramar från Ingrid

Annika sa...

Fullt upp för saltis-familjen, as always!!
men det är ju så det ska vara.
Food trucks är ju den hetaste mattrenden just NU!!! ALLA snackar food trycks. I Washington skriver tom matskribenterna om DEM!!
Men, ack och OOOO vad sorgligt med Tavern on the Green! Jättetrist. jag har aldrig ätit där, men jag hade VELAT! Kan tro att det var en turistfälla, but still...
nej, det var trist att höra.
Idag regn...Och sen snackas snö ihelgen, men det måste bli det lilla det om det ENS blir ngt.
Nu är det vår på riktigt och det KÄNNS!!
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja jag vet inte exakt varför Tavern on the Green fick stänga. Konkurs? Jag var aldrig så sugen på att gå dit för alla jag pratade med som bott här länge och som varit där sa att man bara fick betala överpriser för mat som inte längre höll bra klass. Att de helt levde på sitt namn och gamla rykte vilket visade sig i att det i stort sett endast var turister som besökte restaurangen. Så nej, jag kände aldrig att jag ville äta där. Det finns sååå många andra oerhört bra matställen i denna staden så varför gå någonstans som endast har sitt namn att skylta med?
;-)
Kram!!


Desiree,
ja det var verkligen en perfekt helg. Och det kändes skönt att få ladda batterierna ordentligt.
Kramar!!


Millan,
ja kommentarerna är skumt. NU hittade jag faktistk Suddriks gamla genom att itta i SPAMfiltret som Anna Fair and True rekommenderade. Bra! Så nu finns de återigen i bloggens kommentarsfält. Men jag förstår inte hur de kunde hamna i spamfiltret för jag har inte ändrat några inställningar.
Och visst är det underbart att våren är på gång. Även fast det faktiskt snöar här idag! :-(
Och visst är det roligt när barnen blir så stora att de börjar pladdra om ditt och datt! :-)
Kramar!


Musikanta,
japp det är en bra båt! Så länge inga sitter i stolarna så kan vi göra den, men om det sitter folk där så går det inte, har jag försökt förklara för Lill-Skruttan.
Kul att du tycker om bilderna också!
Kramar!

Saltistjejen sa...

Annika,
haha ja det är ofta fullt upp, men tycker denna helg kändes optimal vad gäller aktiviteter och spontanitet.
:-) Skönt!
Japp Food Trucks finns det hur många som helst i staden. Tror det började med "Dessert Truck" och så har det spritt sig. Jag gillar konceptet dock! Förstår även att matskribenterna skriver om dem för många av dem har verkligen riktigt GOD mat!!! :-)
Jag sörjer inte Tavern on the Green faktiskt. Jag är såpass trist att jag tycker att håller man inte kvaliteten uppe kommer det märkas på sämre kundunderlag och då kommer man inte kunna finnas kvar. Så enkelt är det. Och i detta fallet verkar det ju varit något ditåt? Just som jag inte hörde en enda NY-bo säga ngt gott om Tavern on the Green alls så gissar jag att de helt enkelt inte höll måttet längre??
Idag snöar det hrä! Hu! Men det är typisk mars-april-snö gissar jag som inte lär ligga särskilt länge.
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Vi var ju där när vi var i New York sist och det var gott men inte lika gott och bra som man t ex kan äta i Sverige. Det var ju ganska gammalt och nedgånget också så jag kan förstå att det gick i konken. Men lite trist ändå. Men dessa food trucks låter ju kul istället! Men byggnaden är väl kvar??

Charlie sa ... sa...

Så många fina bilder. Nu blev jag sugen på att testa Mandarin Hotel, varit på väg dit några gånger men alltid har något annat kommit ivägen. Fint inlägg om er helg!

Lotta

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
aha så NI var där! Jag har est hört att det levde på sitt gamla rykte emn att maten var rätt kass medan priserna fortfarande var rätt höga... Och ni verkar ju inte heller ha tyckt det var så annorlunda då...


Lotta,
japp prova det! Baren eller the Lounge som vi var i var super. 35:e våningen med en finfin utsikt!
:-)
Kram!

Anonym sa...

Härligt med bilder från NYC! Jag är så glad, så glad...Snart börjar maken jobba i Princeton,NJ och senare i april ska vi kolla på hus. Efter snart tre år i WI, känns det skönt att flytta "hem"... (Vi boddde fem år i Princetonområdet innan WI.)
En till som är glad är dottern, som ju bor i Hoboken och jobbar på Manhattan.

Lycka till med jobbletande och green card, vi fick vårt GC mars 2007.

Bea i WI...än så länge:-)

Saltistjejen sa...

Bea,
å vad underbart att ni ska flytta till Princeton!!!!!
Då får ni nära till dottern och dessutom bo i en supermysig liten stad! HÄRLIGT!!!!
Stort grattis och kram!!!

Bejla sa...

Oj, otroligt att det redan gått en månad sedan jag var förbi här, men det låter ju förnuftigt, då det ju var då jag åkte på semeter/tjänsteresa. Och nu har det ju varit påsk och grejer. Ser att jag har en del att läsa i kapp de närmsta par dagarna dock. Ska bli kul (även om jag in imellan måste jobba på mitt examensprojekt också...)! :-) Många riktigt fina, "New Yorska" foton i detta inlägget förresten. :-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja tiden går snabbt och man hinner inte alltid allt man vill. Men kul att du har tid att läsa ikapp lite nu. :-)
Hoppas att du får det något lugnare framöver!
Kramar!!