söndag, november 13, 2011

Kalas, lek och dinosaurier

Helgen har varit riktigt riktigt bra! Inte så mycket "vila" kanske, men det har varit roliga aktiviteter. I lördags var det kalas för mig och Lill-Skruttan på förmiddagen. Efter kalaset lekte Lill-Skruttan, R och W i en intilliggande lekpark. M var däremot tvungen att jobba, vilket han sedan fortsatte med resten av dagen till sena sena kvällen. Stackarn! Men själv fick jag en skön dag och senare på kvällen hann jag även med att gå en stund till en f.d jobbkompis på fest vilket var riktigt kul. Eftersom M var tvungen att jobba även efter att jag gått till festen runt halvtiotiden på kvällen frågade vi våra kära Grannar om de kunde ställa upp att ha koll på Lill-Skruttan tills M var tillbaks. Hon sov ju redan så barnvakteriet bestod i att Grannarna hade sin baby monitor inne hos oss och kunde ha koll på henne på så vis. Detta är verkligen guld! THANKS for the help!!!! You are the Best!

Kalaset var på Roosevelt Island så vi tog linbanan över vilket ungarna älskade.

Lill-Skruttan och W på en gemensam hundridtur! Sötnosarna!!!

Action i lekparken


Hej i hålet!

När vi tog linbanan tillbaka till Manhattan såg vi att övre delen av Queensboro Bridge var avstängd och det var uttryckningsfordon parkerade där. Enligt linbaneföraren spelade man in scener till kommande Batmanfilmen där. Tyvärr såg jag vi inget av själva filmteamet.

Väl hemma igen kom R över en stund till oss och det lästes och lektes.

Idag, söndag blev det en utflykt. Först till Central Park där vi sammanstrålade med Familjen K vid dammen. De hade hyrt en av de radiostyrda segelbåtarna man kan segla med i dammen och roade sig en del med den. Lill-Skruttan och R var helt överlyckliga över att träffas igen och sprang, hoppade, skuttade, skrattade, bråkade och var allmänt uppspelta mest hela tiden. Central Park har nu ändrat färg till mer rostbruna toner, vilket är otroligt vackert. Mer koppar än guld.

Central Park är fantastiskt vacker nu!


Lill-Skruttan och R





Efter ett tag promenerade vi vidare mot American Museum of Natural History (Lill-Skruttans absoluta favoritmuseum). I morse när vi berättade för henne att vi tänkte göra en utflykt dit tillsammans med R och hans familj blev hon så glad att jag trodde hon skulle hoppa genom taket i rena glädjeyran. Eftersom muséet ligger på West Side fortsatte vi vår promenad genom Parken och jag kan bara säga att det var en helt underbar promenad. Barnfamiljer, joggare, par, hundägare, cyklister, ja det kändes som det var hur mycket folk som helst som tillbringade söndagen i Parken. Ändå kändes det inte alls "trångt" eller så utan enbart mysigt. 

Hand i hand



"Titta mamma! Som en jäääättestoooor sköldpadda!" sa hon och visade sedan hur en sköldpadda går "med en stor sköld på sin rygg". Gullungen!

Efter att ha spenderat eftermiddagen på Naturhistoriska var det dags att promenera tillbaka hem igen.


Höstskymning i Parken

Jag älskar Parken när det skymmer!

Som alltid älskar Lill-Skruttan att se på dinosaurierna. Roligt att gå med våra vänner Familjen K också! Thanks for a GREAT DAY together!!! Vi var inte hemma förrän runt halvsextiden och då var hela familjen rätt mör. Det blev bad och middag och sedan mys i soffan framför TVn. Just i den ordningen. Lill-Skruttan somnade ovaggad, men i skrivande stund är hon vaken igen. Mardröm och potta. M har lagt sig med henne nu. Snart tänker även jag lägga mig. Ögonen kliar lite av trötthet men det är en sådan där skön trötthet. Efter en helg när man hunnit med en massa kul utan att det känts stressigt. Istället har man verkligen laddat batterierna.

16 kommentarer:

Desiree sa...

Vad söta de är ihop lilla E och R. Jättesöta. Låter som en toppenhelg på alla sätt. Fylld med aktiviteter men ändå så du fick ladda batterierna är ju helt perfekt. Synd att M var tvugen att jobba så mycket på lördagen men ändå supersmart lösning att du kunde gå på kalaset då grannarna kunde övervaka E med babymonitorn. Smart lösning :-)
Ha en bra måndag.
Kram!

Taina sa...

Ja parken är ju helt underbar! Förstår att ni tillbringar en del tid där. SYND att det inte blev NYC maran för mig. Hade varit så kul att stå där i parken. Och njuta av alla färger!

Tänk vad roligt det är att de flesta barn gillar dinosaurier och kommer i den sk "dinosaurieåldern".

Ha en fin måndag! Själv drar jag iväg till PA idag.

KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja de tycker verkligen så otroligt mycket om varandra de där två! :-)
Och helgen var verkligen toppen. Bra blandning av aktiviteter och lugn.
Hoppas du får en fin vecka!
Kramar!


Taina,
å jag tycker verkligen det ar synd att du inte kunde komma. Men det var ju verkligen speciella omständigheter för er del. Och mest synd tycker jag det var om er alla som drabbades så!!!! NYC finns kvar och nästa november är ett nytt maraton. :-)
Ja, jag funderar just på hur länge den här dinosaurieperioden kommer vara. En del säger att den kan hålla i sig flera år. Än tycker jag mest det är roligt! Finns helt klart "värre" saker ens barn kan intressera sig för än dinosaurier och att vilja besöka Naturhistoriska. ;-)
Ha det fint i PA!
Kramar!!

Annika sa...

Vilken BRA helg ni har haft.
Supersöta bilder!
Ja, vilken lunga Parken är för er alla. Förstår att ni är där mest varje dag om ni har tid. Ni har ju inte så långt dit heller, som tur ÄR!
OCH nu är det ju så vackert i naturen också!
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det var en otroligt skön och rolig helg! :-)
Och parken nu är underbart vacker, men jag gissar att det komme vara mycket färre löv på träden om bara ngn vecka eller så.
Kramar!!!!

Loppan flyttar västerut... sa...

Vilken positiv helg ni har haft, trots fullt upp. Jag har bara varit en liten sväng i din park men jag förstår att den är guld värd, o så stor!
Dino-åldern är skön, o man lär sig så mycket själv på samma gång. Vilka som är köttätare o växtätare, vem som är störst och vad alla heter. Lucas drömjobb var att bli vetenskapsman och upptäcka nya fast gamla dinosar. Han skulle resa omkring och gräva i jorden sa han, o se ut som indiana Jones. Hmmm.
Ha en skön start på veckan, kram

Fröken fräken sa...

Ni har verkligen utnytjat helgen till fullo och fint väder verkar ni ha haft också. Ni är en sån gullig familj.
Kul att E är så intresserad av dinosaurier. Jag tänkte jag skulle köpa nån dino bok till min brorsson i julklapp.

Kram!

Saltistjejen sa...

Loppan,
ja det var en riktigt fin helg. Och Central Park är fantastisk!! :-) Verkligen.
Hahaha vad söt han är Lucas! Gissar att han kanske nu har gått över från dino-åldern till något annat? :-) Visst lär man sig mycket själv också.
Kramar!!!


Fröken Fräken,
vädret här är verkligen helt fantastiskt här nu! Lagom temperatur och vackra vackra höstfärger!
Vilken fin kommentar om vår familj! Tack! Vad du är gullig. Jag tror att en dinobok till ditt brorsbarn blir toppen!!! De flesta ungar gillar dinosaurier även om inte alla är lika fascinerade som vår dotter haha! :-)
Kramar!!

Steel City Anna sa...

Vilka härliga höstbilder!

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
tack!! Ja hösten är riktigt fin här nu!
:-)

Charlie sa ... sa...

Sötnosar!!! Ni gör så mycket trevligt hela tiden för barnen. Underbart!

Vi hade förresten nästan samma runda, fast min var i lördags :) Gick förbi AMNH och inser att snart är det dax att gå in!!!!

Parken är ju som bäst nu. Love love love!


Kramar!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
visst är Parken underbar nu! Sååå härligt!! :-) Och jo det blir ju mycket "barnaktiviteter" på helgerna. Man vill ju göra saker med hela familjen och vi trivs bäst när Lill-Skruttan är nöjd så då blir det ofta så att vi försöker hitta på saker som både hon och vi gillar.
Vad kul att ni gjorde en liknande runda som vi i helgen! :-)
Kram!!

Petchie75 sa...

Fina bilder! Ser att barnen läste Olivia, är det er? Hittade den på Marshalls när vi bodde i PR och köpte den till en kompis dotter som heter just så. Har förstått att det är en amerikansk barnboksklassiker. Gillar barnen boken?
kram!

Saltistjejen sa...

Petra,
japp Oliviaboken är vår. Det finns ju flera om henne. Tycker den är jättehärlig. Underbara illustrationer. E fick den i födelsedagspresent. Hon gilla den. Här kan man även köpa Oliviadockor (i form av grisar då alltså såklart).
Kram!!!

Anna, Fair and True sa...

Vilka härliga bilder! Och vad vacker hösten är hos er nu! Här har de flesta löv ramlat av förutom vissa träd som är av senare slag. Men just nu lyser solen på Gärdet och Kaknästornet som jag ser från mitt jobbfönster och det är en ganska vacker vy också trots kala trän.

Hur gammal är R:s lillasyster nu?

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja hösten är ljuvlig här nu!! Verkligen. Men snart har nog de flesta träden tappat sina löv här med.
Och jag gillar den tiden också. :-)
R´s lillasyster fyllde just 1 nu i början av november. Helt galet vad tiden går!
Kram!