fredag, mars 30, 2012

Så blev det

Dagen alltså. Hemmadagen. Lill-Skruttan har varit så mycket bättre än igår, men visst märker man av att hon inte varit helt 100%. Mycket tror jag kan bero på att hon inte ätit riktigt som hon brukar vilket gjort att energin tagit slut lite fortare än vanligt. Främst under eftermiddagen har det märkts för då har hennes humör hoppat lite som en jojo. Ena stunden glad som en lärka och nästa arg som jag vet inte vad. Vid ett av våra "bråk" talade hon om för mig (med mycket rynkad panna och svart blick) att "Jag ska aaaaldrig mer ge dig några pussar eller kramar, mamma!!!!"Som tur var blev vi sams även denna gång och jag kunde inkassera ett par pussar igen lite senare. Men dagen har, trots en del sådana här utbrott, på det stora hela varit riktigt mysig. Först en lång och slö morgon. Men vi hann med tvättstugan innan vi gick ut.

Väl ute gick vi till ena av de större och finare lekplatserna en lite bit bort. Där lektes det innan vi åt vår medhavda matsäck på en bänk i solen. Lite mer lek och sedan promenerade vi vidare för att handla lite mat innan vi gick hem igen. Hemma blev det mer lek, lite mellanmål och sedan dansade vi en stund till Bari's skiva.

Vi lekte en del med den här roddbåten på lekplatsen.


Och så kollade Lill-Skruttan "vattenspridarna". Men de är torra ytterligare ett tag till.

Hemma hade katterna tagit över (och raserat) vårt Duplohus. Solen råkade visst skina just där...

Det blev lite mellis-fika hemma. Jag fick en efterlängtad mugg kaffe och Lill-Skruttan valde varm choklad med marshmallows.

M kom hem ganska tidigt så vi har haft en Fredagsmyskväll i sann svensk anda med tacos (jodå, jag har lärt mig att det är DET man äter när det är Fredagsmys....), Nu är det snart helg igen. Otroligt vad fort denna veckan gick. Imorgonkväll ska vi hälsa på vänner men annars har vi inget direkt planerat inför helgen vilket känns precis lagom.

19 kommentarer:

ExPIAtriate sa...

Det later som en harlig dag, skont att Lill-Skruttan mar battre. Det ar aldrig roligt nar de ar sjuka och inte kan ata ordentligt. De vill oftast mer an vad de orkar och da tar frustrationen vid. Det sag ut som att ni haft en mysig picknick och tacos ar ju jattegott! Choklad med marsmallows ar ju inte fel det heller!
Hoppas ni far en fortsatt skon helg!
Kram!

Desiree sa...

Vilken skön och alldeles lagom dag. Det tar ju ett tag att bli fullt frisk då man varit magsjuk som E. Jag tror hon snart återfår sina fulla krafter då aptiten kommer tillbaka. Ja du har rätt i att det är tacos som gäller då det ska vara fredagsmys men jag fattar inte hur folk kan äta samma sak vecka efter vecka varje fredag. Urk då skulle jag tröttna på tacos. Fredagsmys tycker jag kan vara så mycket mer bara att man äter något gott och sedan har en skön och mysig kväll ihop med film eller spel. Det är fredagsmys för mig.
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Vad bra att lilla fröken mår bra igen. Hon är för söt. Bra att hon vågar visa känslor och att ni fixar att bli kompisar igen - hvar gang.

Trevlig helg!

Coolaannna sa...

Skönt att hon kryar på sig! Och vilken dag ni tycks haft! Så mysig. Hon ser så nöjd ut med sin varma choklad!

Ja, det är alltid trevligt att bli sams igen och jag minns när mina var små...då hörde jag också det där...du får du aaaaldirg mer några pussar! Tur att de inte är långsinta ;)


Kram och ha en fin lördag :)

Anonym sa...

Ser ut som att ni haft en riktigt mysig dag!=) Jag blev väldigt sugen på Lill-Skruttans varma choklad med marshmallows - skulle behövas då vi för dagen nästan blåser bort här på andra sidan Atlanten.;-)

Sahra sa...

Inte konstigt att hon är medtagen några dagar. Det sliter på kroppen att kräkas och inte kunna behålla någon mat. Men ni verkar ha haft det mysigt ändå.

Vilken fin färg det är på den vänstra katten. Den ser brun ut, men jag blir kanske lurad av ljuset.

Är det mer normala temperaturen i NY nu? Idag har det snöat hos oss, men nu skiner solen. Typiskt vårväder.

Kram

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
Visst är det så att orken och energin inte är tillbaka riktigt och då blir de så frustrerade. Vi hade trots detta en riktigt mysig dag.
Kram!


Desiree,
jahaja nej jag halvintellektuell heller riktigt förstått mig på det där med tacos varje fredag... ;-) Men jag gillar det så vinter det lite då Cohen då. Man kan ju variera tillbehören en del och även vilken typ av kött man vill ha.
Fredagsmys är annars som du säger att njuta av fredagskvällen tycker jag!
Kram!!


Karlavagnen,
Jadu vi har en del träning på den fronten haha! ;-) men det är som det ska har jag förstått...
Kramar!


Coolaanna,
Tack! Ja det var en skön och mysig dag igår trots en del småbruk. Och visst är det tur att de inte är långsinta? :-)
Kramis!


Pennysdagar,
Ja jag har förstått att det blivit kallt i Sverige igen, med snö. Vårens och rätt typiskt för årstiden. Lite varm choklad är ju aldrig fel... :-)
Kramar!


Sahra,
Nej visst har du rätt i att det tar ett tag innan man hämtar sig från magsjuka helt. Och det blev en fin dag igår tycker jag. Katterna är båda s.k abyssinier mened olika pälsfärg ja, Lipton är s.k Blue (gråaktig med Sandbergs mage o bröst) och Tazo är s.s "ruddy" vilket är en brunstig färg. Båda har "ticked colors" vilket gör att varje hårsmån har en mörkare nyans i botten och en ljus på toppen av strået.
Ok, nog om kattfärger nu haha! :-)
Temperaturerna här är normala igen för årstiden, med runt 12-16 grader dagtid nu.
Kram!!!

anna of sweden sa...

Men usch, vilken vecka ni haft. Skönt att lilla sjuklingen mår bättre nu och kan äta igen.

Härliga bilder också. Som alltid!

Ha en fin fortsättning på helgen!

Kram!

Saltistjejen sa...

anna of sweden,
det har inte varit så farligt. Värst var väl natten till torsdag då det hela bröt ut, men nu är det bra igen. Som tur är.
Tack!!
Hoppas ni får en fin fortsättning på helgen ni med!
Kramar!!

Martina sa...

Stackars lilla gumman... Skönt att hon är bättre nu igen.
Jag har sagt det förr, men oj vad jag tycker att hon växer och förändras snabbt just nu. Var och varannan vecka tycker jag att hon far ett "vuxnare" utseende. Och hon blir bara sötare och sötare.
Hoppas ni far en fin helg!
Kramar

Saltistjejen sa...

Martina,
tack vad söt du är! Ja hon växer mycket nu. Både utanpå och inuti vilket kan göra det lite svårt att hänga med i svängarna ibland. :-)
Men det är roligt också. Såklart!
Kram och hoppas du har en bra helg trots allt som säkert känns tungt just nu!

Emma sa...

Lilla gumman, skönt att hon Är på bättringsvägen. För dig också.

Hoppas att ni har en trevlig helg nu då!

Saltistjejen sa...

Emma,
Tack såhär långt har helgen varit bra och hon verkar bli piggare o piggare. Så vi räknar oss som friska nu :-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Emma,
Tack såhär långt har helgen varit bra och hon verkar bli piggare o piggare. Så vi räknar oss som friska nu :-)
Kram!

Charlie sa ... sa...

Vad skönt att Ella mår bättre! Skönt med lite choklad och marshmallows efter en stund i lekparken. Vädret ser fint ut! Här är det riktigt aprilväder - blandat med andra ord!
Var på Fotografiska idag. Lill-Skansen öppnar nu och jag tänkte på Ella :)

Kram!!

Sandra sa...

Vilken härlig dag ni såg ut att ha!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det är skönt. Magsjuka är aldrig skoj. Usch! Vi är också glada att M och jag lyckades slippa även denna gång.
Härligt med Skansen!
Kram!


Sandra,
tack!
:-)

Västmanländskan sa...

Oj, oj - vad jobbigt ni har haft det! Skönt att det har vänt och att Skruttan är bättre.

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja det var lite jobbigt där, men nu är hon frisk igen och gick till dagis idag.
Kram!