lördag, juni 26, 2010

Blandade lördagsupplevelser

Lill-Skruttan var nog lite trött sedan gårdagens Midsommarfirande för hon sov återigen ända till halvtiotiden i morse. Skönt med sovmorgon tyckte M och jag som också var lite trötta. Efter en frukost med Skypesamtal med en vår kompis L hemma i Stockholm bar det sedan av mot "Ess-a-Bagel" (ett välkänt bagelställe här på Manhattan) för att återigen träffa Anki och J. Ute var det gassande sol men torr skön luft så värmen kändes inte alls påträngande. Vi var något sena och när vi kom fram var det en ganska rejäl kö. J hade redan stått i kön ett tag och var precis igång och beställde när vi kom in. Efter en stunds köande blev det iallafall dags för oss också och det blev en bagel med inlagd sill (!) till mig (Midsommardagen till ära), en bagel med pastrami och tomat till M samt en med ost till Lill-Skruttan. Jag kan säga att det var riktigt god inlagd sill! En jättetrevlig och mysig stund tillsammans med Anki och J fick vi. Återigen säger jag detta; det är lika fantastiskt var gång man träffas IRL och inser att man klickar! Så underbart roligt! Både M och jag hoppas att vi får tillfälle att träffa Anki och J igen så småningom eftersom det var så himla kul att prata.

Efter denna mycket stadiga "frukost", eller kanske snarare brunch, gick vi vidare. En promenad i stan. Först förbi Apple Store och sedan till Central Park. Tyvärr var vi nära att bli vittnen till en oerhört tragisk olycka som inträffat utanför Central Park Zoo ungefär en timme innan vi kom. Området utanför sjölejonen var avspärrat med gul tejp och poliser, parkvakter samt TV-kamerateam stod i och runtomkring avspärrningen. Vi hade ju ingen aning om vad som hänt eller skulle hända, så M frågade en av de kameramän som stod intill oss och han berättade att det just fallit ner en riktigt grov gren från ett av träden där och att "people were injured and a child possibly killed". Jag blev chockad av informationen och började faktiskt gråta. A child possibly killed. Så hemskt! Vi hoppades såklart att så inte var fallet, men senare fick vi veta att det tyvärr var så. En familj hade ställt sig på platsen för att posera för ett foto. Deras 6 månaders barn hade lyfts ur sin vagn för att synas på fotot och just hade grenen rasat ner. Om barnet varit kvar i vagnen hade det kanske klarat sig. Så fruktansvärt! Hemskt! Sorgligt! Det var tydligen en familj från New Jersey på besök i staden och ja, jag finner verkligen inga ord. Sådana här gånger känner man en sådan enorm tacksamhet över vad man har här i livet. Samtidigt inser man hur skör tråden är. Hur lätt saker kan förändras. Och med den insikten växer tacksamheten och lyckan över det man har än mer.


Det fanns mycket gott i diskarna på Ess-a-bagel.


Här är vi på väg ut.


M och Anki utanför Ess-a-Bagel.


På vår promenad passerade vi en filminstpelning. Det händer titt som tätt här och är fota inget vi funderar så mycket över.


Men denna gång visade det sig vara riktigt kända skådisar som skulle agera. Tyvärr såg vi ingen av dem. Det hade varit lite roligt.


På väg längs 5th Avenue mot Central Park.


I hörnan ligger ju Apple store.


M ville in för att handla en grej till sin kommande iphone och eftersom det var lite väl varmt att stå ute och vänta i solen följde jag med ner med Lill-Sruttan i vagnen.


Här har Lill-Skruttan just vaknat och är lite yrvaken. Vi sitter på en av parkbänkarna i Central Park just efter att vi passerat förbi olycksområdet.

Efteråt gick vi vidare och satte oss på en av bänkarna lite norr om Zoo:t. Lill-Skruttan sov i sin vagn och vi njöt av lugnet och den lätta brisen i skuggan. När vi kom tillbaks hem gick jag till jobbet en sväng medan M tog Lill-Skruttan hem till R. När jag kom dit något senare var barnen i full gång med att leka. R´s pappa, vår kompis A skulle en sväng till Ikea och M följde med som bärhjälp och sällskap. Jag och K var kvar med barnen och vi hade en jättemysig eftermiddag/kväll tillsammans. Lill-Skruttan och R leker så bra ihop nu tycker jag! Vi beställde hem lite thaimat och barnen åt men vi väntade in A och M som kom tillbaks från Ikea runt halvtiotiden. Kvällen blev ganska sen men supertrevlig. Nu har vi dessutom fyllt på kyl, frys och skafferi med diverse gott!

15 kommentarer:

Mrs Clapper sa...

Men Gud vad fruktansvärt! Stackars familj!
Man går och oroar sig för verkliga och mindre verkliga faror i livet och så händer något sådant helt ofattbart.
Det är som du säger att man får ta de känslorna och istället känna tacksamhet över det man har.

Usch nu ska jag försöka skaka av mig den där klumpen i magen det gav och ta sikte på IKEA!

KARLAVAGNEN sa...

Ni verkar ha det bra overthere och NYC verkar vara en fantastisk stad att bo i. Som alltid fotograferar du bra och skriver, om möjligt ännu bättre. Det var en otroligt tragisk olycka som egentligen inte går att sätta ord på, men tyvärr återigen påminner oss om hur otroligt skört livet är. Grejen med livet är ju inte att oroa sig för att det ska ta slut utan leva livet medan det pågår!

Förresten skrev du att barnen åt Thai? Fantastiskt! Ha en fortsatt trevlig helg!

Marianne sa...

Sa hemskt med den dar olyckan! Man tanker alltid pa vilken tur man hade att det inte var man sjalv.

Mysigt att traffa Anki! Ska lasa om din midsommar med Trillingnoten ocka.

Haha, jag var ocksa i en Appleaffar, det resulterade i en iPad! Den ar sa suverant bra att det ar sanslost! Saknar bara aao : )

KRAM!

olgakatt sa...

Fallande träd och grenar tycks bli allt vanligare olycksorsak i städer. Man måste tydligen se upp i alla bemärkelser numera. I Lund har det krossats parkerade bilar flera gånger, tack och lov utan personer i. Så nu tror jag det gnälls litet mindre när man fäller gamla träd som kan vara farliga.
Jaha, M´s 3G S blev inte gammal innan den ska bytas mot en iphone 4!
Våra är ju snart stenålders, inget S och om två veckor två år gamla.

Emmama sa...

Härligt med bloggträffar men vilken vidrig olycka, stackars människor. Får ont i hela kroppen bara av att läsa om det..

Kram!

Katarina på Filippinerna sa...

Vad fruktansvärt.. Det som säkert skulle vara en fin utflykt med familjen,,

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
ja det är så otroligt tragiskt! Fy! Just detta att det är en risk man inte ens tänker på. Något som "bara inte händer" och så häder det.


Karlavagnen,
ja NYC ÄR verkligen en underbar stad!
Olyckan som skedde är ju just en sådan som "aldrig" händer. Det är alltid lika hemskt när någon dör, och än värre när det handlar om barn men visst har du rätt i att man inte kan gå omkring opch oroa sig för allt som skulle kunna hända. Då har man ingen glädje av livet.
Och jo barnen åt thai MEN mild varaint. Fried rice med kyckling o grönsaker. Inte så kryddig. :-)


Marianne,
hahahahaa Så du är iPadfrälst du med nu!!! :-)
M är alldeles galen i sin! Nu saknar han däremot sin iphone som han sålde i väntan på den nya. Så han är för tillfället "in between" och tycker det är väldigt frustrerande...
Kram!


Olgakatt,
ja det är såklart läskigt med stora träd vars grenar kan falla. Men det är trots allt en såpass låg risk att jag öändå kommer fortsätta söka skugga under trädkronorna hä. Annars kan man nästan inte gå ut på sommaren. Det är hett hett hett. Idag även fuktigt!
Och jo det blir en ny iphone. Han får såpass mycket för sin gamla att det nästan inte blir någon extra kostnad alls att byta upp sig....!
Kram!


Emmama,
bloggträffen var jätteku men olyckan hemskt tragisk. Just sådant man inte ens vill tänka på, men när man kommer nära sådant så vill man abra krama de man har kära!


Katarina,
ja det var hemskt. De var inne i NYC för att göra en rolig helgutflykt antar jag och så händer något såndat. Fruktansvärt!

Desiree sa...

Usch vad hemskt med trädgrenen som föll. Skönt att höra att babyn klarade sig. Men jag förstår att du var uppskakad av detta.
Det där baglestället verkade super! När jag kommer till NY måste jag dit känner jag. Oj vad mycket gott det fanns att välja bland. Men låter himla gott och passar ju jättebra med sill bagle till midsommar. Kul att ni fick träffas igen under lite lugnare former än på midsommarkalaset. Det är ju underbart att lilla E faktiskt kan ta sovmorgon då och då så att även ni får sovmorgon.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var verkligen en hemskt tragisk olycka. Alla olyckor där folk dör är såklart lika tragiska men på ngt sätt känns vissa nästna mer "onödiga" än andra...
Och ja bagelstället var bra!
Kram!

Anonym sa...

Åh, jag såg den där rubriken och tänkte på er och pustade ut när jag läste att barnet var 6 månader. Hemskt jag VET men jag blev så rädd att det skulle vara ni!
Fy vilken olycka.
Men jag läste att babyn tyvärr dog av skadorna eller vad det felrapporterat?

Ser härligt ut med ert besök på bagelstället.
Bagels är gott någon gång då och då.

Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
oj blev du rädd att det var vi. Vad söt du är!!! Nej det var inte vi men så himla otäckt att babyn verkligen dog! Fy!!!!!! Vilken mardröm!
Stor kram till er alla!!!

Anna, Fair and True sa...

Usch, vad hemskt! Vilken extrem otur! Helt sjukt! Det ger en sannerligen lite perspektiv på tillvaron. Hoppas ni ändå kunde tänka på annat och njuta av resten av dagen! Kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja visst är det helt otroligt att precis ALLT gick fel. Timingen var så fel den bara kunde bli. Tragiskt!

Marianne sa...

Hahaha, ja man kan vara in between för olika saker

: D

KRAM!

Och hälsa stackars M : )

Saltistjejen sa...

Marianne,
japp. och nu igår så var han besviken för en kollega till honom skulle till At&T idag (vår operatör) och ve köpa en iphone. Men M som öfbeställt och allt har fortfarande inte fått den. Tror den ska komma snart dock...