tisdag, juni 01, 2010

Bloggträff på Bronx Zoo

Igår söndag var det dags att träffa Taina och delar av hennes familj för ett gemensamt besök på Bronx Zoo. Deras tåg kom in till Penn Station strax innan 10 och sedan tog de en taxi till oss för att lämna lite väskor innan vi skulle ut på vårt äventyr. Ett otroligt kärt återseende var det!!! Nedan är delar av vår dag i bilder.

Redan i hallen tyckte Lill-Skruttan att Tainas "minsting" L (som ju är STOR) var den roligaste hon träffat på länge. Men jag tror knappast hon minns när de sågs senast. Det var nästan ett år sedan då vi hälsade på hos Taina.


Nedan är en liten filmsnutt från ögonblicket:


Så begav vi oss ut. Här på väg mot tunnelbanan.


Eftersom vi gick ner i en av tunnelbanenedgångarna som varken M eller jag är så van vid blev det till att gå i mååånga trappor. Den ena längre än den andra. Inte konstigt man kanske är lite trött då.... Men Lill-Skruttan som ju blev buren i sin "tron" hela tiden var såklart pigg och glad. Sedan fick vi dessutom vänta lääänge på rätt tåg coh när det väl kom visade det sig att det inte gick hela vägen fram utan vi fick byta till en "shuttle bus" eftersom de höll på med spårrenoveringar. Jajajaja..... till sluuuut var vi iallafall framme. Men det tog sin runda tid och våra vänner fick verkligen uppleva New Yorks tunnelbana och kommunikation när den är som sämst. Sorry!


Först ut att visa sig var denna randiga bak!


Här syns framsidan lite bättre. Nere i vänstra hörnet skymtar även en stolt blå fågel.


Här syns han lite tydligare.


Lill-Skruttan tyckte det var mycket intressant med "siiiban" eller seeeban" som hon omväxande kallade den.


Eftersom det tagit sin runda lilla tid att ta sig hit var vi alla lite hungriga. Alltså blev det "depåstop" nästan meddetsamma. Fullt med folk såklart men Taina lyckades med sina finska armbågar fixa till sig ett bord! En stund senare förstod vi varför man inte gärna satt så länge vid det bordet...


Tada mor och dotter!!!! Båda iförda huvudbonader av mycket modernt slag! Lägg märke till att Tainas är snillrikt och kreativt ditsatt av hennes solglasögon. En käck liten pappersservett får tjäna som ja.... vadå....? Inte fungerar den mot solsting inte. Men kanske kan den vara ett litet skydd mot duvskit....! För jo, detta var ett av de få bord utan parasoller vilket gjorde att duvorna som satt i klasar på trädgrenarna ovanför och festade på diverse junk food de med, gärna släppte en och annan f.d harmburgare nedåt om man så säger.


Två glada tjejer poserar och spexar!


Lill-Skruttan vill göra som L - armarna upp!


Ännu en Herr påfågel.


Och här en Red Panda.


På "Tiger Mountian" såg vi tyvärr inga tigrar mer än denna. Gissar att de som kunde röra sig nog uppsökt skugga? Men L kollar dock in sin längd mot tigerns.


En del fiskar såg vi dock i dammen där. Men inga tigrar som simmade....


Nu börjar värmen kännas. Vi är alla lite småtrötta och vill ta paus.


Grönt gräs i skuggan kan vara riktigt skönt.


Lill-Skruttan har just vaknat från sin korta eftermiddagsvila. Här har hon just fått smaka lite på M´s glass.


M kollar kartan. men efter pausen blev det som det varit största delen på denna tur på Zoo:t - "Vi vänder tillbaka"....Efter att gått tillbaks en bit (igen) så var vi inne på "Childrens zoo". Här kunde man se de små tunnelboende gnagarna på nära håll. Självklart tittade L upp som gumman i lådan! KUL tyckte hon!


Här kollar man in alligatorerna. Fast Lill-skruttan kallar dem konstant för crocodiles. Dock har hon gått från att säga "Doddidajs" som hon gjorde i Miami i december till att säga just crocodiles.


En riktig snygging!
Ja, han i vattnet då alltså....


Här spanas en liten kanin in.


Och här kan man pröva på hur det känns att vara sköldpadda.


Strax efteråt fick vi se riktiga sådana.


Detta var i "öknen".


När L vill visa något är det bästa att ta det hela i egna händer...


Här hade Lill-Skruttan "skäp i skon" och L kollar in och vill hjälpa.


Efter att ha matat får, getter och kollat in kor, grisar och lamor var vi alla rätt färdiga och det dags att fundera på hemgång.


På vägen mot utgången lyckades jag få se girafferna men tyvärr hade de stegat iväg lagom tills resten av sällskapet nådde fram.


Lill-Skruttan ville inte alls lämna zoo:t och stackars L fick i uppdrag att hålla henne i handen. Men se det var lättare sagt än gjort.... Ibland var det som att se någon försöka leda in en bångstyrig häst i hagen. Det blev en del extraturer och snurrar. Två viljor och lite dragkamp. Till slut kom vi dock åt rätt håll och Lill-Skruttan fick helt enkelt åka vagn igen.


Väl hemma vilade vi alla fötterna lite och svalkade oss med varsin välkyld öl. Ja inte alla såklart....


Några av oss roade sig med att göra den ena grimasen efter den andra.


Så himla kul att ses igen! Trots att vi endast träffats en enda gång tidigare (förra året när vi hälsade på hos dem en helg i juni) så känns det som om jag känt både henne och hennes man länge. Konstigt det där med hur man kan klicka med vissa personer. Så nu när vi sågs var det som att träffa kära gamla vänner igen. Och Bronx Zoo är definitivt ett ställe att komma tillbaka till. Många gånger. Vi hade verkligen hur kul som helst.
Tack för en jätterolig dag!

16 kommentarer:

Millan sa...

AH vilken harlig dag!! Zoo brukar alltid vara lika uppskattat bada av barn och vuxna! Jag tror vi ska ta en tur till Bristol zoo nu nar min bror och familj kommer hit.
Varmt och skont ser ni ocksa ut att ha det. Harligt! Och visst ard et lustigt hur man bara helt enkelt klickar med vissa personer och da spelar det varken roll hur lange man kannt varandra eller hur ofta/sallan man traffas. Kram

Katarina på Filippinerna sa...

Vilken harlig och mysig dag ni verkar ha haft! En kanondag och fina bilder!

bettankax sa...

Härlig dag! Kan inte låta bli att kolla lite extra på Lill-Skruttans fina goa vader, som arbetar så fint, när hon på tå spanar över staketet.:))
Kanske låter lite knäppt? men det är underbart att se friska pigga ungar, som utvecklas normalt, och allt bara funkar!(läggs under rubrik, "yrkesskada";))
Kram

Taina sa...

Hahahaha!!! Vilka snygga grimasbilder du fått med!!!
Ja oj vad varmt det var och det blev ju inte bättre när vi om och om igen fick höra "Vi vänder tillbaka". Men kul var det!

L har redan frågat efter Lill-Skruttan och hade så gärna tagit med henne till dagis/skolan för att "visa upp henne". Hahahaha!

Jag hoppas ni kommer hit snart så vi får surra lite mer :D

Stort tack för att ni drog omkring denna familj från "landet".

KRAM PÅ ER ALLA!!!

Marianne sa...

Vilken topphärlig dag! Att det finns så många djur där, det måste vara stort? Har aldrig varit där själv.

Så mysigt att L och E klickade så bra också, inte bara föräldrarna utan även barnen. Mer perfekt kan det knappast bli!

KRAM!

anna of sweden sa...

Vilken mysig - och varm - dag ni verkar ha haft. Bloggandet är fantastiskt! Så många trevliga människor man lär känna - även om jag än så länge aldrig träffat någon på riktigt.

Kram!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det är ett jättefint zoo här i Beronx. Stort. Vi hann nog bara med typ en liten liten del av hela parken. tror den är i stort sett ungefär lika stor som Kolmårdens djurpark eller iallafall nästan. Så man får besöka den fler gånger. :-)
Att man klickar med vissa är jättehäftigt tycker jag! Och att just bloggandet gjort att man får kontakt med personer man aldrig annars skulle lärt känna är ju fantastiskt!
Kram!!


Katarina,
ja det var väldigt mysigt om än lite väl varmt. Fast det skulle nog inte du tycka som är van vid ännu högre temperaturer.... ;-)
Kram!


bettankax,
hahaha! Spana du in vaderna. Numer har hon ju inte sådär runda ben som för ett år sedan. De har liksom sträckt ut sig sedan hon började gå och springa. :-)
Kram!


Taina,
javisst var de (ni) snygga?!?! Vad ROLOIGT det var att träffas igen!!! Å jag tycker det är coolt att det kändes som att träffa gamla vänner man känt i all evighet. Och då har vi ju egentligen abra träffats en enda gång tidigare!!! Och Lill-Skruttan vill se filmsnutten (här i inlägget) med henne och L om och om och om igen hela tiden haha!
KRAAMAR!


Marianne,
ja det är en stor djurpark. Tror ganska lik Kolmårdens djurpark i storlek ungefär. Så man hinner bara med en liten del. Men det blir helt klart fler besök! Då får i ta oss till annan del av parken och kolla in djuren där.
Kram!!!!


Anna of Sweden,
ja varmt var det! Lite väl varmt för min smak. Dryga 30 grader är lite varmt att gå runt i en hel dag, men det fanns iallafall skugga under träden på zoot.
Och visst är det helt otorligt vad bloggandet öppnat upp en ny värld med personer man aldrig annars haft möjligheten att lära känna. :-)
Men kanske ses vi till hösten?!?
Kram!

Petra H sa...

Vilka härliga bilder från en härlig dag. Så himla roligt att L och Lill-Skruttan kom så bra överens!! Är det första gången som Lill-Skruttan umgås riktigt med ett äldre barn?
Visst är det underbart när man klickar med bloggvännerna!!
Stor kram

Saltistjejen sa...

Petra,
ja det var supermysigt om än lite för varmt för min smak. Dock inte alls som en het dag i PR...! ;-)
Jätteroligt att se Lill-Skruttan med lite äldre barn. Hon äslakr det verkligen! Samma sak när vi hde våra svenska vänner här med två av deras barn. Den äldsta 11 och hennes ena lillebror som då fyllde 7. Lill-Skruttan blev helt kär i dem tror jag.... :-)
Och när vi hälsade på i DC var hon väldigt väldigt glad i Annikas dotter även om hon kanske var snäppet "äldre" och därmed inte lika leksugen som t ex Tainas dotter.
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Fantastiska bilder! Det är roligt när det klickar så där med någon man bara umgås med online liksom :)
Har de petting zoo på Bronx också? Det är ju så himla stort! Jag har vart där en eller två gånger och varje gång har jag omöjligt kunnat se precis allt. E verkade njuta som sjutton i alla fall :) Hoppas din vecka har startat bra! Kramar

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
tack! Ja visst är det skoj när det klickar IRl också! :-)J de har petting Zoo på Bronx Zoo med. Och visst är denna djurpark stor! Vi gick runt men hann bara med en bråkdel. Kanske ska ni besöka den nu när ni kommer i sommar??
Kram!!!

Anna, Fair and True sa...

Vilken toppendag! Kan tänka mig att L. var Lill-skruttans favorit för dagen!

Emmama sa...

Vilken underbar dag - verkligen!!

Saltistjejen sa...

Emmama,
ja det var en supermysig och rolig dag!
Om ni någonsin kommer hit till NYC rekommenderas Bronx Zoo varmt!
:-)

Bejla sa...

Så är jag ännu en gång igång med att läsa ikapp mig på gamla inlägg. Bronx Zoo verkade inte helt fel. Och bloggträffar; alltid kul! :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
Ja det är ett väldigt fint zoo. Och stort!
Bloggträffar är alltid kul o just Tajna m familj har jag ju träffat förr!