söndag, juni 13, 2010

Kalasbilder

Här är bilder från Lill-Skruttans 2-årskalas som vi hade här hemma i lördags förra veckan. Vi hoppades att vädergudarna skulle vara med oss så att kalaset skulle gå att ha utomhus på vår bakgård där vi har en stor lekplats. Perfekt för barnkalas. Prognosen spådde dock åskskurar så för att vara på den säkra sidan dukade vi upp maten under den byggnadsställning som är uppsatt runt vårt hus. Då skulle vi få lite skydd om det skulle komma en kortare skur tänkte vi. Om regnet däremot hade hällt ner under eftermiddagen så hade bokat ett rum på dagis, men denna "Plan B" övergav vi ganska snart. Eftersom det är vanligt att man varnar för just "t-storms" såhär års utan att det blir särskilt mycket av dem så vi bestämde oss för att chansa. Detta visade sig vara ett lyckokast för inte en droppe regn kom på hela dagen. Varmt var det dock. Och rätt fuktigt.

Eftersom Lill-Skruttan inte sov en blund på hela dagen innan kalaset skulle börja så blev det mer än lovligt stressigt i slutet för att hinna få iordning allt. M var upptagen med Lill-Skruttan och jag fixade maten, tårtan och annat. Måste erkänna att jag någon timme innan kalaset skulle börja var mycket tvivlande till att vi skulle ha något färdigt alls i tid. Men som vanligt fixar sig det mesta. Till viss del med hjälp av en del av de tidiga gästerna som kunde hjälpa till med lite småfix. Som att blåsa ballonger till exempel. Eller fixa islådor för ölen. En annan faktor var såklart att en del av gästerna själva var lite sena. Detta gjorde att det mesta var klart innan de flesta kommit. Resten gick av sig självt! Alla åt och drack, minglade, kollade barn, softade och hade allmänt trevligt. Det blev en sådan där riktigt skön och avslappnad stämning. Det var dessutom helt perfekt att ha kalaset på lekplatsen. Alla barn hade hur roligt som helst och kunde springa runt utan att föräldrarna behövde springa efter dem hela tiden. Skönt! De flesta av Lill-skruttans kompisar bor ju dessutom i vårt hus eller grannhuset så de var väldigt hemmastadda på gården. Detta gjorde också att kalaset höll på ganska länge. Jag minns nu inte exakt vad klockan var när vi började packa ihop allt men det var när det börjat bli mörkt så klockan var nog runt 21-tiden eller så. Lill-Skruttan ville inte gå hem alls. Hon var i sitt esse! Men vi andra kunde se att hon egentligen var så trött att hon höll på att falla ihop. Och som jag skrev i söndags så somnade hon fortare än fort när hon väl krypit ner i sängen.


Här var vår lilla kalashörna under byggnadställningen.


Juice till barnen.


Buffetmat samt öl till de vuxna.


Eftersom det var ett barnkalas hade vi satsat en del på barnvänlig mat som varmkorv samt köttbullar. Men som bilden ovanför visar så hade vi även gjort lite mer "vuxenmat" som olika sallader, marinerad rostbiff och oliver. Även frukt & bär samt en hel del dipp av olika slag.


W med sin pappa "chillar".


Vattnet på lekplatsen var såklart något alla barnen gillade.


Plask plask!


Såhär kan hon hålla på i timtal om hon fick....


Lek, lek, lek...!


Glad W och glad mamma.


Kalaspinglor.


Små och stora roade sig.


Som sagt vattnet var himla kul.


Här pratas det med kompisen E´s föräldrar.


Lilla G hade just lärt sig gå!
Gungan var en höjdare!Vilket ni kan se smakprov på här ovan.


Tårtan


Lill-Skruttan kollar in tårtan ovanifrån.


Blåsning.Här en liten film.


Kalasfina lilla E med ballong


Byggnadsställningen fungerar även perfekt att svinga sig i!


Pappasnack.Skönt avslappnat "mingel" i klätterställningen.


Lill-Skruttan försöker säga "Sorry" med en kram efter att ha hällt vatten på E.


Sedan hälldes det vatten på hästen.


Kanske ville hästen dricka ockå...?


Fast näe, hälla vatten över hästen var ju ändå roligast....


Som sagt, vattnet och hästen var något som höll barnen sysselsatta ganska länge. Det var väldigt varmt den här dagen vilket var tur för det blev ganska många blöta och/eller halvblöta barn efter ett tag.


Här syns en del av lekplatsen i bakgrunden. Bakom träden finns ytterligare ytor men där är det betongplattor och där har man dels satt upp baketkorgar men även en del bord och stolar som man kan sitta vid om man t ex använder grillarna som även de finns där.


Lille G med sin mamma.


Lill-Skruttan höll ut länge länge men var bitvis rätt trött.


Kalaset kändes mycket lyckat. I stort sett alla tyckte att maten varit jättegod, och tårtan likaså. Vädret blev ju riktigt bra och alla barnen verkade minst lika glada och nöjda de också. Lill-Skruttan var så glad över att alla hennes vänner från dagis var där och firade henne. Hon har pratat mycket om det efteråt. Nu en dryg vecka efteråt känns det skönt att det är över och samtidigt bra att det blev så lyckat. Enda "nackdelen" med allt detta firande (både på dagis på själva födelsedagen samt hemma dagen efter) var väl att Lill-Skruttan ett tag trodde att hon hade födelsedag varje dag. Så när vi var in till grannen ett par dagar efter alla kalasen och började prata om W´s födelsedag som kommer snart så sa hon mycket bestämt "Nonono! It´s NOT W´s birdday. This is Ella´s birdday!!!" När vi försökte förklara att hennes födelsedag faktiskt var över blev hon mycket upprörd och förkunnade med än högre röst att det minsann var hennes födelsedag och ingen annans! Hahaha! Men nu verkar det ha lugnat sig lite. Tur!

Den här helgen hade vi inga direkta planer vilket kändes väldigt skönt. Det blev en rätt lugn helg med lite shopping, lite sociala aktiviteter samt lite jobb. En lagom blandning.


Sist men inte minst kommer här även en liten film från födelsedagesfirandet på dagis i fredags:


26 kommentarer:

Emmama sa...

Vilka härliga bilder! På sitt kalas får man faktiskt hälla vatten på sina gäster, det har jag alltid sagt! :)

Kram och GRATTIS till Ella!

Desiree sa...

Det var många kalasfina bilder! Nog blev hon firad den lilla alla gånger. Oj vad mycket mat, vilken buffé! Skönt att det ordnade sig fast det blev stressigt. Men det brukar ju alltid göra det på något sätt. Jag tror att de tidiga gästerna bara var glada över att kunna hjälpa till lite. Uteplatsen ni hade var ju helt perfekt för kalas. Nog hade ni tur med vädret också. Ser ut som om både stora och små fick en riktigt härlig dag.
Kram

anna of sweden sa...

Wow! Nästa gång jag fyller år tror jag bestämt att jag vill ha ett likadant kalas! :)

Saltistjejen sa...

Emmama,
hahaha! Ja visst är det så...
Kram!


Desiree,
ja firad blev hon allt. Och amten räckte och blev över. Vi åt en hel del rester dagarna efteråt trots att vi gav bort en del av maten också...!
Kram!


Anna of Sweden,
haha ja särskilt kasnke det där med att få hälla vatten över gästerna då...?!? ;-)
ram!

Trillingnöten sa...

Vilka underbara bilder! Det där med väder på fest är ju jättesvårt så ni hade verkligen en himla tur! Det var många i stan som tog studenten här i fredags och då öste det ned regn titt som tätt.
Det är heller inte lätt det där med när ens födelsedag egentligen är :) Livet är ju en ständigt fest enligt barnen tror jag :) Och de är alltid i centrum! hehehe.
Kram så länge!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja vädret kan man ju aldrig vara säker på. Här är det ju oftast mycket thunderstorms som kommer just under sommarmånaderna också. men det är ganska vanligt att de mer varnar för regn och skurar men sedan handlar det om väldigt lokala sådana att man kan ha tur eller otur beroende på var man nu befinner sig just ett exakt klockslag.
kram!

Västmanländskan sa...

Oj, vilket kalas! Nu har hon verkligen blivit ordentligt firad er stora lilla tjej. Här blir det 2-årskalas (i lite mindre skala) om två veckor.

bettankax sa...

Å vilket härligt kalas för stora och SMÅ!! Allting ser så gott ut och stämningen verkar vara på topp. Jag blev så rörd över filmsnutten från dagis. Gulliga Ella!!:)) KRAM!

Ingrid sa...

Wow, inget dåligt kalas! Ser verkligen lyckat ut för stora som små och vilka underbara bilder. Ibland blir jag så involverad i barnens kalas att jag nästan glömmer att föreviga :) .

Marianne sa...

Hjälp så mycket god mat! Jag satt nästan och dreglade när jag såg allt. Och vilka fina tårtor.

Härligt kalas ni ordnade, perfekt eftersom det var för både barn och vuxna. Annars brukar det ju mest vara i barnvaktsfunktion för vuxna, men det här var ju så att även vuxna fick ha trevligt.

Härliga bilder på härliga barn!
KRAM!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja nu är det slutfirat på länge här! ;-)
Kul att er lilla T snart blir 2 hon med!
Kram!


bettankax,
tack! ja det blev riktigt lyckat. En stor del stod ju vädret för men maten ja den blev också uppskattad och den gjorde vi ju själva :-)
Ja filmsnutten från dagis är så söt! Hon ser sååå stolt ut när hon lyckades blåsa ut ljusen.
Kram!!


Marianne,
ja vi ville ha ett kalas som fungerade även för alla föräldrar. Vissa bor i huset men en del har ju kört in till Manhattan enbart för kalaset och då vill man liksom kunna bjuda på lite mer än "bara barnkalas" kände vi. Dessutom bjöd vi även en del vänner utan barn eftersom vi tänkte att "har man nu ändå fest kan man väl passa på att bjuda fler!" :-)
Kram!!

Annika sa...

Men wowsers!!
VILKET KALAS!! Både för stora och små!
I, for one, am impressed!! Jössed, nästa år tror jag att jag ska komma upp till kalaset ;-)
Jättekul att allt var så lyckat och BRA!!
Visst är det skönt när det är över, dock?
;-)
KRAMAR!!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
hahah ja ni är sååå välkomna sååå nästa år!!!!! :-)
Du behvöer inte vara alltför imponerad. Jag kände nog mest att jag ville ha ett lite "vuxet kalas" OCKSÅ eftersom så många vuxna skulle komma de med. Så det blev både barn- och vuxenvänligt. Lyckat ja, men nu är det skönt att det dröjer ett år till nästa gång...! ;-)
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Vilket härligt kalas! Perfekt "lokal" också!

Anne sa...

Hehe, vad kul att hon fick för sig att det är kalas varje dag och alltid ens eget. Gulligt! Men vad ska man tro om man är liten, plötsligt pratar alla om kalas, sjunger, bjuder på tårta och man står i rampljuset. Klart man kan få för sig det är ändrade rutiner och jämt ska vara så ;)
Så roligt att hon fått sina första riktiga kalasminnen, även om det var hennes andra födelsedag så blev det ju den första kalasfödelsedagen. Inte dumt vara sommarbarn heller, enklare hålla kalas utomhus t.ex.
KRAM!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det var super att ha kalaser utomhus på vår bakgård. Nära för oss och roligt för barnen som kunde leka på lekplatsen!


Anne,
ja men nu tror jag hon har förstått att det kommer att vara andra som fyller år och ahr kalas och att det inte är hennes. De firade just en kille på dagis och då sjöng hon faktiskt Happy Birthday med hans namn inte sitt eget! :-)
Kram!

Katarina på Filippinerna sa...

Åh, vilket kalas Ella fått! fina bilder med alla barnen de verkar ha trivts jättebra..

Så söt hon är när hon gör sitt bästa för att blåsa ut ljusen på tårtan,,,

Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det blev jättebra. Alla barnen hade superkul och jag tror att alla vuxna tyckte det var helt okej också! :-)
Och ljusen blev hon sååå stolt över att hon kunde blåsa ut ljusen själv. :-)
Kram!!

Suddrik sa...

Kalassäsongen verkar ha börjat! :) Vilket bra kalas ni fixade, jättefin lekplats! (Varför tänkte inte jag på att hålla dagis-kalaset i vår park??)

Saltistjejen sa...

Suddrik,
japp kalassäsongen är här. Iallafall den för kalas utomhus! :-)

Millan sa...

Wow vilket kalas!! Vad mat och grejer ni fixat! Jag ar valdigt imponerad. Ser ut som lillskruttan haft en valdigt rolig dag dessutom :-). Kram

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det blev riktgit bra! Och jo vi insåg efteråt att det nog var lite väl overkill med maten. Vi fick MASSOR över. Men å andra sidan har jag det hellre så än att saker och ting tar slut innan alla gäster ens hunnit få något.
Kram!

Fröken Anki sa...

Åh vad härligt att kalaset blev så lyckat! Kul att se bilder från det också, barnen ser ut att ha väldigt roligt tillsammans. Bra idé att ha det på lekplatsen!

Söt liten film på slutet också. Hon är så söt när hon hänger med i sången och sen klappar med alla. Tårtan ser mumsig ut. Riktig svensk sommar och kalastårta!

kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja det blev superbra och att ha det på vår bakgård vid lekplatsen var kanon!
Kram!

Bejla sa...

Vilka härliga foton från ett härligt firande! Våra planer för morgondagen är mycket mindre abitioösa - här verkar man inte ens ha barnkalas, och någon kaffe-mik (öppet hus där de gamla, som sonen typiskt inte ens direkt känner, äter mat och kakor och dricker kaffe), nej det vill jag inte förstöra sonens dag med. :-)
Att bara stort sett alla var nöjda med maten lät dock lite knas, hihi, för det så jätteläckert ut! :-)
Har förresten inte sett filmerna, som är spärrade när jag använder internet via jobbet (vilket jag som oftast gör både på jobbet och hemma).

Saltistjejen sa...

Bejla,
Jag tror säkert ert kalas kommer bli toppen! det handlar ju främst om att barnen har skoj och de brukar kunna roa sig rätt bra. :-)
Kram!