tisdag, juni 22, 2010

Varm helg

Helgen som nyss passerad kan beskrivas med två ord: VARM samt Spontan.
Eftersom det var ganska mycket som hände hela helgen delar jag upp den i två inlägg. Här kommer lördagen.

lördagmorgon sov vi riktigt länge. Vaknade kl 09.30 vilket jag tror är sovmorgonsrekord för Lill-Skruttan. Riktigt skönt! Med andra ord hade jag inga som helst planer att gå upp tidigt för att följa det kungliga bröllopet. Nej, trist person som jag är har jag inte alls känt något direkt intresse inför denna stora svenska händelse. Självklart är det roligt med bröllop i allmänhet, men jag har inte känt något större intresse alls inför det "alla" pratar om; klänningen - hur skulle den se ut? Håret- vilken håruppsättning? Krona? Slöja? Jag kände mest att de alldeles säkert skulle vara otroligt vackra och att det hela säkert skulle vara fint och högtidligt. Bilder skulle jag antagligen kunna se resten av året i tidningar och online. Att följa hela vigseln och middagen live kände jag noll behov av. Det visade sig ju sedan ha varit ett otroligt fint och vackert bröllop vilket är roligt. Jag gläds med brudparet och önskar dem all lycka, men att missa en sovmorgon för detta fanns inte i min värld haha!

Det enda jag var lite mer nyfiken på var faktiskt bröllopstårtan eftersom en av de som ansvarat för och komponerat den är en av mina gamla klasskamrater från grundskolan, Mattias. Honom kan ni se i detta klipp från TV4 där han tydligen pratade om julbak för ett tag sedan. När jag ser detta inser jag hur oerhört lik sig han är trots alla år som gått! Vi umgicks väldigt mycket när vi var yngre (mellan- och högstadiet) eftersom han liksom jag även var aktiv i simklubben, men efter gymnasietiden tappade vi helt kontakten. Dock har jag kunnat följa hans framgångar i tidningarna, mycket tack vare att min mamma har hållit koll och ofta skickat mig urklipp av artiklar om honom. Han var med i svenska vinnarlaget i Culinary Olympics 2004, blev "Årets Konditor" 2006 samt kvalade tydligen in till svenska Kocklandslaget även i år. Det känns verkligen jätteroligt att det går så bra för honom! Och jag kan säga att han alltid varit fantastiskt kreativ och duktig med sina händer. Alla beundrade alltid hans teckningar på "bilden" och hans alster på "trä- och metallslöjden". Sådana fina detaljer. Sedan var han dessutom den goaste personligheten man kan tänka sig. Alltid vänlig, hjälpsam men med glimten i ögat. Men nog om Mattias nu.... jag blir bara lite nostalgisk....

Åter till vår helg. Lördagen var som sagt varm. Efter frukost var M tvungen att jobba och jag tog med med Lill-Skruttan till vår bakgård. Där träffade vi på kompisen E och det blev självklart en hel del vattenlek!

Mitt på dagen kom M tillbaks från jobbet och vi gick ut en sväng. Lill-Skruttan somnade då i vagnen och vi kunde lyxa till det med en lunch ute. Det blev mexikanskt. Satt i skuggan på Cilantros uteservering och hade det skönt. En kall öl och en margaruita som pricken över i:et denna heta dag. Sedan promenerade vi hemåt.


En av mina kompisar S hörde av sig och ville gärna träffas så efter lunchen tog jag med Lill-Skruttan och mötte henne. Hon skulle ta sin hund till "The dog run" (vad det nu heter på svenska. Rastgård??) och eftersom Lill-Skruttan älskar hundar tänkte jag det kunde bli en rolig liten utflykt. Hon tyckte mycket riktigt det var jätteroligt men kanske lite småläskigt ibland när de stora hundarna skällde och hoppade och kom lite för nära. Men mest var hon nog fascinerad och ville väldigt gärna leka med bollarna som hundarna hade. Efteråt lämnade jag Lill-Skruttan till M och sedan fortsatte S och jag vidare för att ta en öl tillsammans och prata lite. Jättemysigt! Det känns extra kul när sådana här träffar sker spontant. Att vi båda har tid och möjlighet att ses direkt och inte behöver planera det hela två veckor i förväg....
Kvällen var sedan ganska lugn. AC:n gick dock för fullt eftersom hettan höll i sig hela natten.

10 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vad kul att du känner bagaren! han verkar ju onekligen duktig och framgångsrik! Tårtan var ju i ett slag jag aldrig tidigt skådat, särskilt vad gäller antalet våningar!

Jag måste säga att jag nog inte brydde mig så mycket om hennes klänning och sådant i förhand. Tyckte givetvis att det var kul att se den när hon väl anlände till kyrkan och jag tyckte den var jättevacker men det var ingenting jag tänkte så mycket på i förhand. Då var det mer bara att det skulle bli så kul att se dem gifta sig. Har alltid tyckt att de verkar så fina ihop och att de älskar varandra så mycket. Bara kul att det inte är arrangerat liksom!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja känner och kännder. Snarare KänDE då.. ;-) Men jo vi var väldigt bra kompisar när jag växte upp. Hans pappa var fd konditor men under vår skoltid var han faktiskt ansvarig för skolmaten i Södertäljes skolor så du har fått mat som han varit med och "ansvarat" för. Vad nu detta innebar. Troligen upphandling, inköp mm. Men jag vet att de senare köpte Tössebageriet tillsammans så åtminstone i början arbetade de dag o natt tillsammans.
Kram!

Desiree sa...

Låter som en helt underbar helg. Ibland är dessa spontana smågrejer de allra bästa. Vilken mysig dag på alla sätt för er allihop.
Jättekul med din klasskompis som är så duktig och att det var han som fick äran att göra bröllopstårtan, wow. Det verkade vara ett mästerverk i alla kategorier. Den såg otroligt vacker ut och den verkade smaka hur gott som helst också. 250 kg lär den ha vägt totalt men det var ju mååånga bröllopsgäster. Jättekul!
KRam!

Annika sa...

Jag fastnade ju framför the wedding, ya know...
Men inte ändrade det ngt i min rojalistiska syn. Not one bit.
Men visst, fint...
Nu är jag bara GLAD att det är över. Stop the insanity, liksom.
Stop it!
Tror att många hemmavid sket i det också. Det verkar som om fler och fler är totalt less på knugahuset. JAG förstår dem.


Visst tusan var helgen het...PUST!!
OCH hettan och fukten bara fortsätter. Idag ska et bli 35 graer här med tillhörande häääärlig fukt!!
Ni verkar som alltid ha haft en bra helg.
Cilantro verkar ju övermåttan MYSIGT!!
Nu blev jag sugen på en mex-öl fast klockan bara är 10, hahahaha!!!
Better wait til friday :-)

SÅÅÅ coolt med din klasskompis som är konditor. Way to go, säger jag!!

KRAMAR!!

Marianne sa...

Vi har också Cilantro här! Fast här serverar de inte öl och margarita : (

Kul att det var din kompis som gjorde tårtan! Och det måste vara kul att kunna hänga med någons karriär så där via tidningarna även om man inte har kontakt. Då finns ändå banden kvar på något sätt.

Har du sett någon bild än nu då? Kan du inte titta på något klipp i alla fall, kanske när de gick ut ur kyrkan och pussades? Det ÄR gulligt : )

KRAM!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja själv älskar jag just spontanitet även om det blir lite mindre sådant när man har småbarn. Men det är skönt när man har sådana dagar. Och visst är det kul att det går så bra för Mattias! :-)
Kram!!


Annika,
haha jo jag vet. Men jag menar inte att det är ngt som helst fel med att kolla bröllopet. Inte alls! Jag menar endast att JAG inte kände mig motiverad att titta. Inte tillräckligt intresse helt enkelt. Kanske hade jag gjort det om jag bott i Sverige, men med tidsskillnaden och med småbarn var det inget jag alls ens "önskade eller hoppades eler planerade" att se.
Cilantro är egentligen inget särksilt. En ganska vanlig mexikansk restaurang men den liggere nära oss och har bra uteservering om man har barnvagn så vi hamnar där ibland. :-)
Och maten är god.
Kramar i hettan!


Marianne,
nej ingen alkohol alls gissar jag?
Du får göra din egen margaruita! :-)
Och visst har jag sett bilder nu! Flera stycken! De första var på petra (Petchies) blogg faktiskt haha! :-) Och jo de var supervackra och som sagt jag har inget emot bröllopet. Kände bara inget intresse av att prioritera att se det. Alla bröllop är ju vackra och speciella. Detta är bara lite mer påkostat och påpassat. Men jag är glad för att de verkade ha fått ett vädligt fint bröllop trots all massmedial uppmärksamhet. Det kan ju annars vara knepigt.
Kramar!!

Suddrik sa...

Vi visste inte ens vilken dag de skulle gifta sig. Men min syster skickade en härlig magnet med det lyckliga paret till att pryda vår frys (jag har massor av magneter, lämnade dem i Sverige men har samlat på mig jättemånga igen). Jag skrattade så jag tjöt, deras barn kommer att få ett sånt underbett att de drunknar... Näe USCH vad elak jag är!

Er helg verkar ha varit underbar!! Spontanitet är alltid [nästan] bäst!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
jo jag visste att de skulle gifta sig i lördags men jag hade helt enkelt inte tillräckligt intresse för att förska se det hela. Är inte så intresserad av vare sig kungligheter eller kläder.... Trist kvinna jag vet... ;-)
Och jag HAR ju sett dem sedan. på bilder! Det känns tillräckligt. Jag är dock en obotlig romantiker och tycker om bröllop som sådana rent allmänt, men inte tillräckligt för att vilja gå upp tidigt en helgmorgon hahahaha! Det vore en annan sak om det var någon man KÄNDE. Men jag råkar inte röra mig i Kronprinsessans kretsar så därför var intresset lite svalt från min sida. Men visst är jag glad att det hela verkat vara ett fint bröllop! :-)
Kram!!

Bejla sa...

Ännu en härlig helg. Jag skippade också bröllopet; hade inte ens en tanke på det och såg de första fotona så sent som i förra veckan. ;-) Men vad kul med din gamla kompis! Min mamma brukade också klippa ut saker ur tidningen när det hände något med sådana som jag kände. Jättesött. :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
haha så du var inte heller någon bröllopsfantast då? Jag ahr förstått på dem som såg det hela att det var väldigt vackert och romantiskt, och jag ahde säkert sett det om vi bott i Sverige, men nu kändes det rätt långgt ner på min priolista... ;-)
Jätteroligt var det dock med min gamla kompis ja! Jag är väldigt glad och stolt på något vis trots att vi inte längre har ngn kontakt.
Kram!!