onsdag, juni 09, 2010

Nationaldagsblöja

I söndags var det ju den 6:e juni. Sveriges nationaldag. Vi firade den inte alls. I vanlig ordning glömde vi bort att det ens var vår nationaldag. Ja, det låter kanske konstigt men jag har ingen som helst tradition av att fira vår nationaldag. Lite sorgligt kanske, men det enda jag minns bakåt är att man i skolan sjöng nationalsången vid flaggstången där den blågula svenska flaggan vajade. Men i övrigt var det ingen dag som uppmärksammades direkt. Jag har inte ens blivit såpass patriotiskt sedan vi blev utlandssvenskar att jag uppmärksammar nationaldagen något särskilt. För mig är ju midsommar något betydligt större och svenskare. Mer nationaldagskänsla än 6:e juni helt klart. I år inföll ju nationaldagen dessutom dagen efter Lill-Skruttans 2-årskalas. Alltså fanns den inte alls på min mentala karta. Jag var mest trött samt glad att kalaset gått såpass bra som det gjort. Vår enda tanke inför söndagen var alltså att helt enkelt ta det lugnt och göra så nära "ingenting" som vi bara kunde. En av de saker vi faktiskt var tvungna att göra var dock att ta en tur till Duane Reade (den drugstore som är vanligast här i NYC) för att handla lite samt att fråga om ett recept. Och vad ser vi där om inte den svenska flaggan! Vardå kan man ju då fråga sig? Varför syns den svenska flaggan på ett amerikanskt "apotek"? Jo den satt helt enkelt på ett blöjpaket. Ett blöjpaket innehållandes svenska ekologiska blöjor. Tydligen biologiskt nedbrytbara. Tillverkade av någon form av majsstärkelse tror jag det var. Fast om man ser på bilden som prydde paketet tycker man kanske att det borde varit en rapsblöja....

Heja Sverige friskt humör det är landet som majsblöjor gör!

Svensk exportvara


En hylla full med svenska blöjpaket

Om vi köpte några? Nej vi gjorde faktiskt inte det. Vi köper ju storpack online och jag tänker inte börja köpa små paket med riktigt dyra blöjor även om de är från Sverige och gjorda av majs. Fast lite kul var det allt tycker jag! Nu när Absolut Vodka inte längre är svenskt kan det ju vara roligt med en ny produkt. Absolut majsblöja! Allt i ett för Fredagsmyset. Lägg den i micron så får ni ett gigantiskt popcorn också...!

17 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Hahahahaha! Jag har sett de där blöjorna i Sverige också, men jag har inte testat dem själv...elle rpå min dotter snarare :p Men det är ju behändigt att använda dem till fredagsmyset också! Två i ett liksom!

olgakatt sa...

Vilket popcorn, dessutom! med eller utan krydda...
Men du kunde i alla fall fotografera hela hyllan utan bli utskälld och utkastad, få kameran ryckt ur handen av en arg affärsgubbe som raderade dina bilder. Det drabbade mig i London när jag fotograferade några roliga getmjölkspaket i en mataffär. Men jag gick vidare till en annan butik i samma kedja och tog nya getmjölksbilder...

bettankax sa...

hahahha, gillade allt-i-ett-koncepetet! KRAM

Annika sa...

Amen till att jag inte heller blivit så patriotisk att jag börjat fira nationaldagen. Orka! Vet inte ens hur man gör. Det verkar inte svennarna hemma veta heller.
Min HUSGUDINNA, Lisa Syren, sa i lördagens program att hon inte visste hur vi skulle fira. att det känns krystat, påklistrat. ATT vi aldrig firat nationaldagen, och att DAGEN som BORDE vara nationaldagen är MIDSOMMAR!! Historikern hon hade mig sig i studion höll med. FULLT UT!! Och jag håller med; NOG är Midsommaren den absolut nationaldagen.

När jag gick i skolan var det svenska flaggans dag och flaggan hissades, men det var allt. MINNS också att det ar Sthlms festadag, vad nu det betydde...

KUL med blöjorna...majsblöjor borde man kunna tillverka i detta land i parti och minut också.
Men extra kul om det blir en lönande export för sverige. VAD kostade ett paket, btw?

HAHA, gillar verkligen slutklämmen på ditt inlägg...
DÄR har vi ALLT i ETT BLÖJORNA i SANNING!!!

Bamsekramar!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
aha så de finns i Sverige med. ibland är ju vissa varor som säljs utomlands endast för export och man ser e inte direkt i Sverige.Olgakatt,
haha ja okryddat kanske ändå är det bästa....? ;-)
Och ja jag blev inte utskälld. Nu tror jag i och för sig inte att ngn såg att jag fotade. vet inte vad som hänt om ngn sett det. kanske hade jag blivit utskälld då jag med, men troligtvis inte. Mins din episod med osten. Konstigt!


Bettankax,
:-)


Annika,
nej för mig ahr det aldrig varit ngt vi firat. Som sagt innan det blev nationaldag var det svenska flaggans dag, men detta är verkligen inge vi firade när jag var barn. Vi sjöng som sagt Du Gamla Du Fria det mins jag men inget mer. Vet inte hur det är nu på senare år sedan nationaldagen blivit helgdag. kanske är det annorlunda nu? Men som sagt, själv har jag ing traditioner av firande.
Kram!

Leles värld sa...

Så majsblöjor är en exportvara...Ibland kan man faktiskt bli lite förvånad av vad man väljer att ta in för svenska saker. I vår mataffär går det att köpa svensk våffelmix. Hmmm, det är ju kanske inte det första man köper.

Gjorde ont i hjärtat att läsa om stackars lill-skruttans läkarbesök. Vilken tur att de glömmer snabbt. Men som förälder är det tufft. När det bästa man har i hela världen inte mår bra.

Kramis till er alla

Marianne sa...

Enda gångerna när vi har firat nationaldagen är när vi har blivit bjudna till någon ambassad eller konsulat. Då firar man, men det är inte mycket till firande där heller, mest cocktails och snittar, möjligen lite flaggor här och där. Och mingel. I år gick vi inte pga min nacke, men det brukar så klart vara trevligt. Förstår dock att ambassaden i DC inte kan bjuda alla svenskar som man kan här, för det är ju så många svenskar i US.

Helt rätt, nationaldagen borde vara på midsommarafton, som borde firas den dag som är den riktiga midsommaraftonen och inte alltid på en lö-sö.

Kul med blöjorna, med och utan krydda som Olgakatt säger : )

KRAM!

Karin sa...

Ett försenat Grattis till Ella!!!!!! Har inte varit inne och läst på ett tag. Ang nationaldagen, så firas den inte direkt här heller. I sjöng med sin kör på Stortorget, det var invigning av "Love week". Det är firande fram till Bröllopet - vi har ju kronprinsessbröllop här i stan den 19 juni och då har Sthlm stad dragit igång firande i veckorna två. Helt sjukt egentligen, men kul att lyssna på I förstås!!
Kramar!!!!!!

Desiree sa...

Kul med blöjor som är ekologiska, svenska och gjorda av majs. Det var ett nytt och jättbra koncept.
Nationaldagen firade vi inte heller. Precis som du så känner jag att midsommar är mycket mer svenskt än nationaldagen. Nationaldagen är så pass nytt fenomen att det ännu inte riktigt finns några bra traditioner kring firandet. Jag satsar istället på midsommar. Jag förstår verkligen att ni hoppade över firandet då ni hade lilla E att fira istället.
Kram!

Saltistjejen sa...

Lele,
japp tydligen så exporteras de. Här kan man köpa svensk pannkaksmix också.
Och jo läkarbesöket gick bra till slut. Eller rättare sagt hon verkar ha glömt det nu.
kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja här blir man inte bjuden. inte ens när konsulatet fortfarande fanns kvar här i NYC. Men jag gissar att det kan vara annorlunda här kanske???
Midsommarfirande fixade ju dock konsluatet då. MEn nu när det inte finns längre blir det nog inget "officiellt" midsommarfirande utan de som vill fira får fixa lite själva.
Kram!


Karin,
Tack!!!!
nej det är väl ganska ljumma nationalistiska känslor i Sverige även på nationaldagen. jst nu verkar det dock vara lite galet med tanke på bröllopet såklart. Kul med I´s sång!
Kram!!!


Desiree,
japp Midsommar är helt klart mer svenskt än Nationaldagen. Tycker verkligen man skulle ha Midsommar som Nationaldag istället egentligen.
Kram!

Anne-Marie sa...

Har heller inga som helst känslor inför Sveriges nationaldag. Jag hade ju redan flyttat till USA när det blev en helgdag. Innan dess var det väl knappt någon i Sverige heller som visste om att det var nationaldagen. ;) Absolut majsblöja. Haha! Och popcorn med krydda. Kul! Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
nej nationaldagen är ju ganska ny i Sverige och det är ju ingen som helst tradition att fira den.
Kram!

Millan sa...

:-) ja visst det dar blojorna finns har ocksa i de flesta mataffarer. Men dar ar snordyra.. och haller inte tatt heller tyckte vi den gangen vi provade. Det lustiga ar att jga aldrig sett dem i Sverige. Men jag har kanske inte kikat efter dem direkt...
Kram

Annika sa...

Love Week i Stockholm...
JAG DÖÖÖÖR!!!
Love Week, OMG!!!

Sorry, kan inte låta bli...

men vackert med körsång är det alltid! Lovely...

Men LOVE WEEK...????? Gud bad det kränger i magen på mig...LOVE 2010 och så LOVE WEEK...
PÅ redig svenska, dessutom...

Saltistjejen sa...

Millan,
jaså så de finns hos er med!?! Där ser man. Nej vi köpte inga för de var väldigt dyra här med.
Kram!


Annika,
WHAT! Jaaaa du vad ska man säga.... Hm, man gör visst allt allt allt för att "sälja bröllopet" och saker kring detta...! Haha! Ska man skratta eller ska man gråta? Såg även chokladbiten på Anna Fair and Trues blogg. Och sedan udnrar jag varför den inte heter Kärlskesveckan istället för Love Week. Är det det SVENSKA kungahuset som ska ha bröllop eller var det det brittiska...????
Kram!

Taina sa...

Hahahaha! Vilka popcorn sedan! Hoppas du poppar INNAN de är använda bara. Hahahahaha!
Jag kan tänka mig att de är bra dyra. Onödigt dyra till och med...

KRAMAR!!!