tisdag, juni 01, 2010

Memorial Day

Igår var det måndag men eftersom det var Memorial Day var det helgdag här i USA. Vädret var fortsatt varmt och något fuktigt. M och jag hade bestämt oss för en tur till Ikea (Red Hook, Brooklyn) för att inhandla en del saker till Lill-Skrutan 2-årskalas som vi ska ha nu på lördag. Vi kollade först med grannarna så att de kunde passa det blivande födelsedagsbarnet ett par timmar på dagen. Detta eftersom en sådan här tur tar ungefär tre gånger så lång tid med henne än om man kan åka utan henne. Inga problem sa grannarna så vi begav oss av hemifrån strax efter 10 på förmiddagen. Nu när vi var barnlösa kunde vi sitta uppe på "taket" på vattentaxin vilket var en höjdare i det härliga vädret. Annars har vi alltid åkt med Lill-Skruttan och man får inte sitta med barn utomhus på båten utan är då förpassad till inomhussätena. Turen blev lyckad och vi hann även med en lunch där jag kunde njuta av bl a en räksmörgås! Mums! Räkor är något jag verkligen kan sakna här. Alltså "svenska" små räkor som smakar salt och inte de stora räkstjärtar som man får här. På inköpslistan stod bl a små mjukdjur som vi ska ge de gästande barnen i present samt en del "matvaror och godis". Vi köpte även en griffeltavla som vi tänkte ställa fram på kalaset ifall barnen vill rita. Och sedan kan nog Lill-Skruttan komma att vilja använda den en del eftersom hon verkligen tycker om att rita.

Här är vyn bakåt mot Downtown NYC sett från båttaket. Frihetsgudinnan får man också se på håll när man tar NYC Water Taxi till Ikea.

Självklart blev det även en del andra saker också som det ju alltid blir under ett Ikeabesök. Allt som allt var det ett riktigt lyckat sådant tyckte vi båda två. Eftermiddagen spenderade vi hemma med Lill-Skruttan som var på sitt allra bästa och härligaste humör!

Återigen Frihetsgudinnan på avstånd. Just vackra sommardagar som denna tycker jag att den här båtturen är rolig. Alldeles lagom i längd också och det är alltid skönt att "komma ut på vattnet" när det är varmt här i staden. Om man handlar på Ikea är turen dessutom gratis. Man visar då upp biljetten för turen i kassan och så drar de av priset där. Sedan visar man kvittot när man ska tillbaka och behöver då inte betala ngn returbiljett. Och om man bara vill ta taxin över till Brooklyn utan att handlar på Ikea så är det inga stora pengar. Tror en biljett kostar 5 dollar. På helgerna är turen helt gratis oavsett om man handlar på Ikea eller ej.


Resten av veckan känner jag att det kommer att bli lite mer planering omkring kalaset. Jag har redan lagt in en ganska stor beställning från vår onlineaffär där vi handlar vår mat. Det ska levereras på fredagmorgon. Så fredag eftermiddag kommer jag gå tidigare från jobbet och börja förbereda lite till lördagen. Lill-Skruttan har förresten redan börjat prata mycket om sin "birdday" så vi gissar att de pratar om den på dagis. Ikväll berättade M att hon blivit riktigt arg när de kom hem från dagis och hon hade då lagt sig på golvet och gråtit ilsketårar och sagt "I want my birdday cake!". Och när jag nattade henne så pratade hon en hel del om "Ella´s birdday" och att man då skulle "light candles". Fast jag tror inte riktigt att hon har förstått vad en "birdday" egentligen är. Hon har inte nämnt presenter eller något sådant. Utan det verkar mest handla om cake och candles....! Och såklart "Happy-Birthday-to-you-sången"!

Det känns idag lite konstigt att tänka tillbaka på att för 2 år sedan hade vi ingen som helst aning om att vattnet skulle gå dagen därpå. Eller att Lill-Skruttan minsann tänkte göra entré bara ett par dygn senare. Då satt man i godan ro och räknade sina veckor och tänkte att "tänk om ca 2 månader kanske vi har barn!" Vilket ju var sant, men vi hade ju inte en tanke på att bebisen vid det laget skulle vara ungefär två månader gammal!

13 kommentarer:

Suddrik sa...

Vad kul att de har gratis båttur!! Himla udda... När jag jobbade på ett stort dataföretag i Stockholm och de flyttade till Nacka Strand så ordnade de också färjor till de anställda. Fick jag aldrig nytta av tyvärr :)

Ser fram emot birdday party-bilder om några dagar!!

Kram!!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
japp gratis är de på helgerna. Precis som bussarna är från Port Authority till Ikea i Elisabeth (New Jersey) samt även Ikeabussarna i Stockholm som går till Kungens Kurva. :-)

Katarina på Filippinerna sa...

Härligt med båtturen! Kul med kalas snart!

Trillingnöten sa...

Men åh vad kul :) Kalas och massor med kul. Det är så roligt när de börjar förstå sen att det är födelsedag och vad som händer då :)
Förresten: You got mail ;)

olgakatt sa...

Snälla, koppla upp skajp en stund under kalaset så att man får vara med på en hörna! Bara så att man kan se och höra litet vad som pågår, inget "samtal"!

olgakatt sa...

Jäklar, jag är ju i Köpenhamn då på kurs!Glöm det jag sa ovan! Får nöja mig med bilder och filmsnuttar.

Millan sa...

Jag kan inte riktigt fatta att hon blir tva ar redan... ja inte att Sofia blir det heller forstas. Skumt! Det ar en valdigt rolig alder tycker jag (fast det sager jag om alla aldrar ;-)) efterom de ar sa himla mycket med och pratar och fixar just nu.
Kalaset blir nog toppen! Vad ska ni hitta pa?
Kram

Taina sa...

Skoj!! Med kalas alltså! Hon kommer säkert vara alldeles exalterad när hon ser förberedelserna och märker att det är för henne allt sker!

Jag älskar att fixa till barnkalas och sedan se allas små tindrande ögon när de anländer. SÅ gulligt.

Tur att ni fick barnvakt för visst är det lättare att fixa vissa saker utan barn ibland. Helt klart!

KRAMAR!!

Marianne sa...

Ja jösses, redan två år! Jag minns det som i går jag också, Skruttan är ju min allra första cyberbaby : ) Och dramatiskt värre var det ju.

När väl birddayen kommer blir det nog roligt, för i år kommer hon ju att fatta så oerhört mycket mer än förra gången. FILMA MYCKET!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det var mysigt. och kalaset hoppas vi ska bli bra.


Trillingnöten,
japp nu fattar hon väldigt bra att ngt är på gång. Mest för att de pratar om det på dagis.
Och japp jag såg mailet. :-) Ska svara under dagen!!!!
Kram!!!


Olgakatt,
haha jadu där ser man.... Värst vad du flyger och flänger! :-)
Vi får skypa senare istället.
KRAM!Millan,
vist är det en jätterolig ålder! De har verkigen utvecklat en personlight och det gillar jag även om det såklart emellanåt kan vara rätt utmanande också hahahaha! ;-)
och framförallt känns det som om åren gått i ett flygande fläng samtidigt som det känns som om man alltid haft dem hos sig. Konstigt det där...
Kram!!!


Taina,
det ska bli kul men samtidigt känner jag mig på ngt konstigt vis lite smånervös. Det gör jag aldrig annars när jag fixar fest. Men just abrnkalas har vi ju liksom ingen rutin på alls. Plus att man inte riktit vet vilka förväntningar andra föräldrar o barn har på kalaset. Men men vi hoppas på fint väder så vi kan vara ute.
Kram!


Marianne,
japp det var ju lite smådramatiskt då. Men det gick ju som tur var bra,
jag ska försöka filma en del på lördag.
KRAM!

KARLAVAGNEN sa...

Ni är söta som åker till IKEA på en barnfri dag. Tänker jag då som ogillar IKEA, men jag förstår er ju samtidigt. Härliga bilder!

Anna, Fair and True sa...

Så stort kalas redan nu! Lär ju bara bli mer och mer planering för varje år men det kan ju vara både kul och jobbigt! Men ett år i taget va! :)

Var det lugnt på Ikea? Amerikanarna gör kanske annat på sin lediga dag?

Suzesan sa...

Så mysigt med en sån färja. Haha den hade jag åkt ofta om jag bott där. Gillar att åka båt. Filma filma filma;)Ser fram emot rapporten sen från LillSkruttans BirdDay haha. Vilken vilja hon har tänk när hon blir teenager:)

Men två år det är inte illa det. Stooor.

KRAM
/Susanne