lördag, juni 19, 2010

Skön fredagskväll med vänner

Fredagens Happy Hour var riktigt rolig och även lite annorlunda än vanligt eftersom en mamma till en av Lill-Skruttans dagiskompisar just fyllt år och därför hade en liten "fest" på plats. Det dukades upp en massa godsaker på picknickfiltar och alla barn sprang som vanligt runt som yra höns. En del tårar och bråk om leksaker, vagnar, vattenmuggar och annat precis som vanligt, men annars hade de nog ändå mest kul tror jag. Det sköna på dessa tillställningar är att vi föräldrar känner alla barnen såpass väl och de oss att det på något vis mer blir en gemensam sak att ha koll på alla barnen. Det behöver alltså inte vara sitt eget barn man råkar springa efter när det sätter fart mot dammen, eller som man travar iväg med när det vill göra en liten "utflykt". Oftast är det istället så att den av oss som råkar vara närmast barnet blir den som följer med. Det här gör att varje förälder också får lite mer tid att äta och prata. "It takes a village..." som en välkänd kvinna en gång uttryckte sig, och det stämmer nog så väl. Oftast är vi ju inte riktigt så "village-benägna" men ibland är det verkligen skönt!


Lill-Skruttan och R beundrar kompisen A´s lillebror.


Lill-Skruttan är överförtjust i bebisar just nu och varje gång vi träffar lille S så vill hon "touch". Hon vet också att man inte får peta på ögonen vilket hon brukar upprepa för sig själv.


Den här kvällen hade M som firade sin födelsedag även bjudit med två av lärarna från pink Room. De tog med sig ett par stolar från dagis så periodvis såg det ut som om vi alla hade "circle time"...


På språng. Här ska dagisets små trädgårdsland
kollas in
.


Självklart ska ett födelsedagsfirande ha en tårta!


Såhär såg det ut på lite avstånd. Det var väldigt mycket folk på kvällens Happy hour. Delvis på grund av det fantastiska vädret, knappa 30 grader och ingen fukt, men också för att M firade sin födelsedag vilket lockat många av hennes vänner (bl a den "Spanska communityn") att komma och fira. Dessutom hade ett av labben på universitetet sin årliga sommar-BBQ.


Kvällssol i trädkronorna.


Under fredagkvällen bestämdes att vi på söndag ska ut med vårt "barn- och föräldragäng" för att äta Dim Sum. Troligen blir det ngt ställe i Chinatown. Eftersom söndag också är Fars Dag kanske man även kan se det lite som ett Fars-Dags-firande...? Jag hoppas även att min bloggkompis Trillingnöten ska höra av sig nu när hon och hennes familj är här i NYC. Kanske kan vi få till en träff. Om inte i helgen så under nästa vecka?

10 kommentarer:

Desiree sa...

De där happy hour tillställningarna är verkligen härliga och mysiga som ni har. Är det bara under sommaren ni har dem eller är det hela året runt? Jag älskar sista bilden med kvällssolen på trädkronorna. Så vackert och stilsamt det ser ut. Det är toppen att ni har ett väl sammansvetsat litet gäng där både barn och föräldrar är goda vänner och har trevligt ihop likväl som att hjälpa varandra att hålla koll på barnen. Ha en underbar söndagsutflykt och farsdag. Jag hade helt glömt bort att det var farsdag om du inte hade sagt det.
Kram

Katarina på Filippinerna sa...

Så trevligt och roligt ni verkar ha haft det Jag kan sakna den där samvaron och allt trevligt småsnack man har vid After Work eller andra liknande aktiviteter,, Här är det verkligen socialt torftigt,, inte samma sätt att umgås på och inte med alkohol och en matbit,,

Ha en bra söndag och farsdag..

Marianne sa...

Bättre kan det inte bli! Just att alla är ansvariga för alla barn, och att alla barn känner alla vuxna så att de accepterar och vill ta med x eller y lika väl som mamma eller pappa. Så även om er lägenhet är liten kunde ni nog inte bo bättre än ni gör!

Här har vi 44° just nu ...

KRAM!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är verkligen jätthärligt! Man ahr Happy Hpur här året runt men vi har mest gått hit på sommaren eftersom det är så skönt att kunna vara ute. Campus här är som en liten oas mitt i storstaden. Om vädret är dåligt eller på vintern så kan man sitta inomhus men det är inte lik mysigt tycker jag. plus att man på vintern oftast är tröttare och hellre kommer hem än drar iväg på öl. Eller så känner JAG oftast iallafall... ;-)
Kram!Katarina,
ja just den här typen av social aktivitet gillar jag mycket. Det är så lätt också eftersom vi iten är hemma hos någon så det blir liksom ingen som måste "vara värd" eller så, Utomhus gör det dessutom enklare med barnen.
Jag kan förstå om du saknar den typen av socialt umgänge eftersom det ju ofta är över en god bit mat och dryck som det känns lite extra trevligt att prata.
Kram!


Marianne,
japp jag tycker det är helt fantastiskt att vi nu har en "storfamilj" för lite så känns det faktiskt. Vi bor alla nära och det är enkelt att ses. Barnen är i stort sett lika hemma med oss olika föräldrar så det går jättefint att ha koll på varandras barn. Så på det viset är vi väldigt lyckligt lottade!
Men OJ vad varmt ni har! Här är det bara dryga 30 men det känns tillräckligt.... ;-)
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Vilken söt liten stickad (?) body A:s lillebror hade på sig!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja den var himla söt!

Annika sa...

Så himmla mysigt och trevligt det alltid är på era hh.
Visst var vädret vackert i fredags, varmt, men inte fuktigt.
SÅ BÄST!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp det är verkligen jättemysigt och på något vis uppskattar jag det ännu mer sedan vi fått barn. Kanske låter kosntigt med tanke på att Happy Hour och After Work etc inte alls är ngt man kanske förknippar med just barn utan snarare tvärtom. Men jut här på Rockefeller är det ju såååå många som har barn i olika åldrar och deras Happy Hpur är verkligen "barnvänlig"! Jättekul och mysigt!
Vi har ju dessutom lärt känna fler här på et annat vis sedan vi fick barn och det gör det också roligt att kunna ses över en öl ute i skön miljö tillsammans innan helgen. :-)
Kram!

Fröken Anki sa...

Vad härligt att alla är så bekanta med varann, både barn och vuxna. Måste vara jätteskönt att ha den tryggheten.

Säger det igen att era AW verkar så himla trevliga. Och platsen ni håller till på gör ju mycket för trivsamheten. Jättefint ställe!

Jag ska maila till dig nu om fredagen!
kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja det är jätte härligt! Både rent platsmässigt (en grön oas) samt socialt. Vi är lyckligt lottade här.Kul med fredagen, jag ska kolla mailen senare idag!
kram!!