onsdag, juni 23, 2010

Fotbollslunch

Nu ska jag strax bege mig till en närliggande pub för en fotbollslunch tillsammans med min tyska kompis S. De blir faktiskt den första matchen jag kommer se ordentligt detta VM. Lite skillnad mot tidigare VM då jag och M har sett många fler matcher både ihop "för oss själva". Tillsammans med kollegor och/eller vänner i och utanför jobbet. I år har det inte alls blivit så. Inte för min del iallafall.

Kan bara konstatera att livet som småbarnsförälder helt klart gör att mycket förändras även vad gäller sportevenemang. Detta VM liksom det OS som nyligen gick av stapeln har jag ju inte alls följt på samma vis som innan vi fick barn. Nu blir det mest att se resultaten i efterhand online, och att tjuvlyssna lite på kollegorna som pratar fotboll över kaffet eller lunchen.

Kul att USA gick vidare idag. Och jag tycker även det var roligt att England klarade sig kvar.
Nu ska det iallafall bli riktigt kul att få se matchen Tyskland-Ghana. Tillsammans med en tysk. Det blir nog en öl också samt någon lunch från pubmenyn. Just som fotboll bör avnjutas...!

6 kommentarer:

Anne sa...

Jättekul att USA är vidare, om inte annat för rapporteringens skull och att hålla fotbollsintresser vid liv lite mer här. Tiderna är lite störande, USA:s match imorse gick kl. 7 här, orkade inte kolla då. Men kul de är vidare som sagt.
Förresten, det som du skrev i förra inlägget hur roligt det är med spontana träffar. Det fick mig att tänka på att ni oftast verkar ha väldigt enkelt att få till träffar och umgänge med folk, jag antar att det beror på att alla ni känner bor relativt nära? För annars känns det ju som att en så stor stad som NYC skulle kräva väldigt mycket pyssel och framför allt tid att ta sig till plats A och B för att där träffas. Så tycker jag det var i Stockholm, som ju är sååå mycket mindre. Men det fanns lite utrymme för spontana träffar t.ex. på vardagar för en fika då det tog sån tid. Det var liksom inte "värt" ta sig in till stan för en timmes fika en vardagkväll tyckte personen som bodde i Huddinge,Nacka eller Hässelby. Men eftersom alla bodde så utspritt var det ju ändå rättvisast och enklast att sammanstråla i stan, så hade alla mer eller mindre lika lång väg i alla fall.
Kul förresten med Lill-Skruttan supersovmorgon i lördags, måste ha varit så sköööönt! KRAM

Desiree sa...

När det gäller fotbollen har jag faktiskt inte kollat på en enda match. Jag ids inte heller läsa om hur det går i tidningarn. Jag skulle nog kollat lite mer om Sverige hade varit med men nu när de inte är med alls så bryr jag mig inte ett dugg om just fotbollen. Os däremot var kul att kolla in annar brukar jag väldigt sällan kolla på sport på tv. Men det låter nice att kolla ihop med en vän och också göra det på en pub ihop. Det blir ju en helt annan grej av det hela då. Hur mår lilla E förresten? Är hon på dagis idag?
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Det är verkligens så det ska avnjutas! Själv såg jag England-Slovenien i jobbets pub, det var också trevligt. Första Englandsmatchen jag såg med jobbkamraterna. De andra har ju inte gått så bra men denna gick ju bra!

HeLena sa...

Låter som en härlig lunch! Visst får man ändra sina vanor när man får barn, nätterna är för korta ändå så man hinner inte...

Annika sa...

Heja USA!!
Hejar verkligen på dem nu!
Peter tog lite extra lång lunch idag för att kolla det hela. Jag bryr mig inte så mkt men hejar på på US, yes indeed!!!
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja jag tycker det är skoj att USA gick vidare! Och det verkligen i sista minuten!!!! :-)
Matcher kl 7 är ju lite svårt att följa. Dock är jag sådan att jag skulle kunna tänka mig att ställa klockan tidigt även en hjelg för att se en viktig match men jag var inte alls motiverad attställa klockan förra helgen för att se bröllopet.... Ojoj! vad säger det om mig?!?!?!???
Ang det där att träffas spontant så är det väldigt mycket så att vi bor nära våra vänner. De flesta bor ju faktiskt i samma hus som vi!!! Och vissa i grannhuset vilket känns som samma eftersom våra hus är ihopbyggda. Andra vänner bor något kvarrter eller så från oss. Så ja, det är hyfsat lätt att vara social här. En del av mina vänner bor dock i Bronx och DET är lite längre. Men de flresta av dem kommer ju ner til "stan" (= Manhattan) då och då vilket gör att man kan bestämma tröff då rätt enkelt. Väldigt lyxigt med ett socialt nätverk så nära! :-)
Kram!


Desiree,
jag är normalt inte så fotbollsintresserad als men just VM gillar jag! Särksilt är i en stad som NYC som får lite VM-feber varje gång. Så många nationaliteter och de olika matcherna sänds på pubarna runt om i staden. Även de vid 7 på morgonen hahaha!
E mår bra och är på dagsi idag Hon ahde kunnat gå även igår eftersom hon aldrig hade feber men det visste vi ju inte då.
Kramar!!!


Anna Fair and true,
skoj! Ja på mitt förra jobb samt på ´s jobb kan man se matcherna på jobbpuben, men här vet jag inte om det går. Nu blir det ju Tyskland. England på söndag!


HeLena,
det var superkul! Så länge sedan jag såg en match ute och det var himla skoj! Australien-Serbien pågick ju samtidigt så vi var en blandad skara som tittade. men kul var det!


Annika,
visst är det roligt att USA gick vidare!
Skoj!
Nu möter de Ghana nästa match.
Kram!