tisdag, juni 29, 2010

Fortfarande varmt

Värmen värmen. Den slår emot en som en vägg när man går ut. Så som det är här i New York City mitt i sommaren. Inget konstigt med det. Men jag är glad och tacksam för luftkonditioneringen. Verkligen. Nu i morse runt 8 på morgonen var det redan ungefär 28 grader. Ändå är det oftast morgnarna som är svalast. Innan solen hunnit värma upp all betong och asfalt alltför mycket. Husen verkar suga åt sig solvärmen och sedan lagra den i väggarna. Hos oss blir det sällan svalt inomhus ens sent på kvällen. Värmen sitter liksom i byggnaden. Finns det ingen smart person som skulle kunna komma på ett miljövänligt sätt att utvinna energin i husväggarna på kvällarna för att använda till luftkonditioneringen på dagarna??

Ikväll blir det grillning. En av M´s kollegor skulle grilla med sina barn och undrade om vi ville komma. Självklart tyckte vi det lät trevligt. Det kommer bli på grillarna på campus dit vi brukar gå till "Happy Hour". Hoppas att det inte blir alltför hett och fuktigt bara. Lite vind och torr luft önskar jag mig inför kvällen.

7 kommentarer:

Taina sa...

Ja det är ju SÅ varmt! Hunden orkar knappt gå ut och lyfta på benet utan kissar som en "kärringhund" istället.

Jag har ingen AC på "kontoret" utan en fläkt som får alla mina papper att förvandlas till små pappersplan när jag råkar lyfta på tyngderna. Nu är det fika och sedan önskar jag någon bjöd mig på grillat ikväll. Ha så trevligt!!

Kramar!

Marianne sa...

Ni har det som vi, det är lika varmt ute som inne på morgnarna om man inte har AC:n på, och då är det varmare ute.

Vi ska också grilla i kväll.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Taina,
oj vad jobbigt utan AC på jobbet i denna värmen!!!!!! Haha jag skrattar åt Dino. Stackars jycke...
Hoppas Minstingen blir bättre snart också!
Kramar!!!!


Marianne,
japp det är varmt nu! Jag önskar vi var på en strand.....
Kram!!!

Desiree sa...

Jaaa! Håller så med dig om hettan och fukten. Just nu är det nästintill olidligt men tyvärr inte mycket att göra åt. Men ute vill man inte vara så mycket. Stekhett blir det redan tidigt på morgonen och sedan ökar det bara på. Här har vi ju ofta också 80-90% luftfuktighet.
Trevligt och mysigt med en grillkväll. Hoppas ni får lite bris så att det blir en skön kväll.

Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja ni har det ju dessutom MYCKET VÄRRE än vi med både hettan och fukten! Hu! Jag kan knappt tänka mig hur det är hos er just nu....
Hoppas verkligen att ni får lite svalare och torrare snart.
Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Jag får NYC-längtan när jag läser ditt inlägg även om det låter lite varmt! :) Man pratar ju om att utvinna energin från varma asfaltsvägar så då borde man ju kunna göra samma med väggar. Men det gäller väl bara att någon GÖR det!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
jaså gör man! Hade jag ingen aning om! Låter ju som en toppenidé om någon kan ta tag iden.
Kram1