torsdag, juni 03, 2010

Skön kväll

Timmen är sen och jag har ännu inte kommit i säng. Borde vara trött men såg filmen Precious och den kändes såpass mycket att jag inte riktigt fick ro för att gå och lägga mig direkt. Ett riktigt slag i magen bitvis. Så man tappar andan. Men också ögonblick där man skrattar. Det som hänger kvar efteråt är ändå känslan av kraft. Ni som inte sett den - se den!

Innan det blev såpass "allvarligt" här hemma hade vi dock en av de där sköna vardagskvällarna som man har ibland. Ljummen kväll. Middag ute. Hamburgare på "Jackson hole". Vi satt på deras lilla lilla bakgård. Sedan lek med Lill-Skruttan på gården tillsammans med en av hennes kompisar här i huset. Nu är sommaren här vilket bl a märks på att alla vattenfontäner har slagits på i lekparkerna runtom i staden. Så även på vår egen lekplats. Givetvis ville Lill-Skruttan leka med vattnet. Så "Shoes off" och sedan gick hon inte att hejda! Tur det är varmt och nära hem. Inte gör det något då att man blir dyngsur.

På många restauranger här får man kritor och papper till barnen så de har något att pyssla med medan man själv bestämmer vad man ska äta och sedan väntar på maten. Jättebra!


Bus med pappa


Bröd är gott. Och hon envisades med att kalla hamburgerbrödet för bagel...
En riktig New Yorker med andra ord.


Sedan blev det lek lek lek. Och vått vått vått. Men kul kul kul!

En härlig avslutning på denna dagen.
Imorgon är det redan torsdag. Jag vet inte ifall jag kommer hinna med fredagstemat denna fredagen. Det kommer nog vara lite förberedelser inför 2-årsfirandet de närmaste dagarna så eventuellt blir det lite tyst här på bloggen tills efter kalaset. Vi får se.

Och förresten! Jag har glömt att berätta att det minsann gick bra att deklarera till slut! M lyckades klura ut det där med e-legitimationen som bara krånglade först. Och sedan var det inga problem alls. Skönt skönt skönt!

4 kommentarer:

Marianne sa...

Såna där fontäner är så himla roliga för barn! Fler sådana runt om i världen, säger jag bara! Bra för vuxna också när det blir riktigt hett, förresten : )

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
javisst är det så kul med sådana för barn. Alla barn verkar älska vatten och när det är hett i en stad som denna är detta verkligen som oaser för alla som ska leka bland hus och betong!
Kram!

Emmama sa...

Vilken mysig kväll! Åh visst är det skönt att deklarerandet nu är över även för oss utlandssvenskar.. :) Kram!

Saltistjejen sa...

Emmama,
japp att ha deklarerat klart både här och "i Sverige" är såå skönt!