torsdag, juni 03, 2010

Och förresten...

...för 2 år sedan var jag också vaken större delen av natten. Då var läget såhär. I stort sett hela natten. För att sedan under dagen bli såhär och såhär.


Minnen som sköljer över en. Kanske är jag mer än lovligt blödig men de här dagarna kommer jag nog att känna något alldeles speciellt. Varenda år. Ledsen om det blir tjatigt.
Men det känns fortfarande så nära. Och så stort. Nästan större och större för varje år som går eftersom jag ju inser mer och mer vilket mirakel detta med barn faktiskt är. Och eftersom jag lär känna min egen dotter mer och mer vartefter tiden går. Och jag upphör aldrig att förvånas. Kärleken blir bara starkare och starkare. Bredare. Djupare.
Så jag känner en sådan enorm tacksamhet över att allt gick bra. Och den gör sig extra påmind de här dagarna. Så är det bara.

14 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Det är okej, du får tjata! :)

Nenne Nennelainen sa...

oh, det känns ju som nyss! Men ändå, vad mycket som hunnit hända sen dess... Kramar till er och grattis i förskott på fågeldagen! ;-)

KARLAVAGNEN sa...

Du tjatar inte! Klart att du blir sentimental!!! Hajar la jag!!!!

Katarina på Filippinerna sa...

Det känns som igår Lillskruttan kom till världen, men ändå har så mycket hunnit hända.

Nä, du tjatar inte!

Jag tror du har fullt upp med förberedelserna till tvååringens kalas, just nu!

Kram

Mrs Clapper sa...

Har läst de inläggen om för 2 år sedan och man blir alldeles tagen! Du beskriver det så väl så det känns som att man förstår precis. Måste vara en helt fantastisk känsla det där!

Trevlig helg!
Kramar

Lotta sa...

Ja, barn är den finaste gåvan man kan få. Min dotter fyller snart 15 och jag slutar aldrig att förundras över att just jag fick just henne! Och ja, kärleken blir bara starkare och starkare trots att jag numer är helt ute och "inte fattar någonting" ;-) Och precis som för dig så är dagarna runt min dotters födelsedag fyllda av minnen och det känns alltid som om det var igår.

Marianne sa...

Inte tjatigt! Jag sitter här och ler för mig själv hela jag, du skulle bara se så fånig jag ser ut när du skriver om Lill-Gullans entré i världen.

Kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
haha tack! :-)


Nenne,
tack vännen! Och visst har mycket hänt.
Du förresten kattdörren har kommit nu! Jag ska skicka dig ett mail om det.
Kram!


Karlavagnen,
:-)


Katarina,
haha jo lite tjatigt kan det säkert bli, men det är så känslosamma dagar detta för mig på ngt vis.
Och ikväll börjar förberedelserna.
Kram!


Mrs Clapper,
tack! Vad gullig du är!
Kram!


Lotta,
ja du jag vet ju att den perioden kommer den med Den där man bara är pinsam... ;-)
Just kärleken till sitt barn är ju verkligen gnt speciellt och kanske var det därför jag efter att sett filmen "Precious" igår kände lite extra starkt över detta med hur mycket jag älskar min dotter...?
Kram!


Marianne,
hahaha! Gulle dig!
Kram!!

Mrs Clapper

Anne sa...

Kan helt klart förstå och tänka mig att massor med extra starka känslor kommer upp i samband med hennes födelsedag och den här tiden på året. Jag tycker det är så härligt att läsa och få ta del av.
Förresten, bra recensension av filmen Precious. Så tycker jag också man kan sammanfatta den, med ordet kraft som du skrev.
Vi har försökt beta av de nominerade Oscarsfilmerna (årets bästa film-nomineringarna) för 2010, började med det för lääänge sen men det tar sin lilla tid.... Har ni sett Up in the Air med George Clooney? Den var ju en annan nominerad film. Jag tycker den var jättebra, hade lågt ställda förväntningar och trodde inte jag skulle tycka om den (utgående från vad jag läst) men den var riktigt bra! Rätt kul plöja igenom de nominerade filmerna och sen själv bestämma vilken av de nominerade man tycker skulle ha vunnit.
Det där med vattenfontäner, vilka gulliga och skojiga bilder i inlägget neddan! Vad är det med barn och vatten....de blir som galna och kan så lätt roas av vatten. Vet inte hur det är i Sverige, finnt det mycket vattenfontäner för barn i parkerna där, det kanske det finns. Men precis som hos er i NY finns det massor med vattenfontäner i lekparkerna även här. Verkar poppis. På ett ställe såg jag t.om. en "kids dryer". Det var ett litet bås, såg ut ungefär som en biltvätt. Sen ställde sig kidsen där inne och så blåste det som attan, så de torkade upp. Som sagt, som en biltvätt.
Kram till dig!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja visst var Prescious bra! Om än sorglig på måmnga vis men ändå så får man känslan av positiv kraft efter att ha sett den. Vi ahr enadst sett Hurtlocker och Avatar av de andra nominerade. Jag är sugen på Up in the air samt den med Sandra Bullock också som jag hört ska vara bra.
Vattenfontäner har jag inte sett i Sverige, men kasnke är det skillnad för här är det ju ofta väääldigt varma somrar och då kan man ju tycka att det behövs mer. Plus att det är lättare att komma till sjöar eller andra vatten i Sverige jmfrt med storstäderna här. Det där med dryer var dock kul! Det har jag aldrig sett här!!
Kram!!

Taina sa...

Vad vackert skrivet! Klart att det är ett mirakel och det är okey att upprepa det.

Kram på dig!

Saltistjejen sa...

Taina,
tack!
Och ja jag gissar att du förstår vad jag menar?! :-)
Kram till dig och din Drottning av New York! :-D

Suddrik sa...

Wow, vad länge du har bloggat! Och vad avlägset det ska kännas att läsa igen om hjärtljuden. Vad bra det är med blogg :)

Saltistjejen sa...

Suddrik,
tja det är ett tag nu. Men det känns inte så länge. Däremot är det jättemysigt att ha kvar många fina minnen i bloggen. Som t ex "hjärtljuden".