söndag, juni 27, 2010

Ledsen engelsman

Vi sitter alla tre i soffan framför TVn. Matchen England-Tyskland har just tagit slut. 4-1 till Tyskland. Det flimrar förbi sådana där bilder på spelarna, planen, publiken. Glada hoppande fans men även mycket deprimerade sådana. Eftersnack av kommentatorerna. Domslut behandlas. Mål och spelare värderas. Ni vet säkert hur det brukar låta och se ut.

Lill-Skruttan tittar allvarligt på TV-rutan och knaprar i sig cheerios. Då kommer en närbild på Rooney. Svettig. Med mycket besviken blick och bister uppsyn. Lill-Skruttan slutar för ett ögonblick att tugga. Tittar på mig och M och konstaterar med allvarlig röst och lite bekymrad min: "Pojken lessen."

M och jag kan inte låta bli att börja skratta.
"Ja, vännen pojken är ledsen. Han har just förlorat matchen." säger jag när vi slutat skratta.

Och jo, nog är det så. Pojken Rooney är nog både ledsen, besviken och arg just nu skulle jag tro. Englands insats detta VM är över. Hon sammafattade det hela väldigt bra tycker jag, Lill-Skruttan. Skarpa ögon.

Men tydligen finns det faktiskt vissa i UK som kommer fira idag. Och det stort.


Bilden på Rooney är från nätet.

6 kommentarer:

olgakatt sa...

Vi såg den besvikna uppsynen på Rapport - OCH bilden på bollen som var klart inne, det kunde t o m en sån boll-idiot som jag se. Men det gjorde ju ingen skillnad i förlusten, vad jag (idiot, alltså) kan förstå.
Däremot kan jag inte se nån bild på din blogg, bara ett förbudstecken! Stort och rött.
F ö är jag väldigt förtjust i skootar och Scotland. Men skadeglädje är FUUULT!

olgakatt sa...

Skottar, menar jag förstås.

Och Ella är empatisk, det är ett gott tecken på god fostran.

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
OJDÅ! Jag såg här att jag ahde ett föbudstecken! Konstigt. Det har aldrig hänt förr. Nu har jag bytt bild. Får se om det fungerar bättre.
Och visst var bollen inne och skulle dömts som mål! Men men nu blev det som det blev.
kram!

Anna, Fair and True sa...

Gulligt! :) Tycker synd om engelsmännen. Nu var Tyskland ändå det bättre laget och hade nog vunnit ändå, men ändå..!

Trillingnöten sa...

Men ah va gulligt! Barn ar sa kansliga pa just kanslor. De kanner av direkt om nat ar fel!
Jag var ocksa lite ledsen nar England forlorade...4-1...yikes. Ett hart slag...vilka hejar ni pa? Nu har vi bara Spanien kvar som ar intressanta :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja jag tror Tyskland vunnit ändå men visst, med ett 2-2 läge hade martchen kasnke utvecklats annorlunda. Sådant vet man aldrig.


Trillingnöten,
haha jag har inte några direkta favoriter alls faktiskt. M höll på England i gårdagens match men mest bara för att han inte ville att Tyskland skulle vinna. Varför? Hm, det kunde han inte ens förklara....
Själv tyckte jag det var en rolig amtch med bar spel. Och jag tyckte det var roligt att Tyskland vann eftersom v har tyska vänner. Men i stort sett bryr jag mig inte. Det är kul med bra fotboll men jag har inget favoritlag.
kram!