söndag, juni 27, 2010

Söndageseftermiddagsfika

Idag var det mer än lovligt hett ute. Och fuktigt. Jobbigt. Man ville inte gå ut. Jag var dock ute en sväng på eftermiddagen då jag tog Lill-skruttan i vagnen för att handla kattmat. Promenadens syfte var egentligen enbart för att hon skulle somna. Hemma vägrade hon. Väl ute somnade hon snabbt. Hon sov sedan nästan exakt 35 minuter. Vaknade i hissen när vi hade en våning kvar att åka. Mycket sömn på dagarna är verkligen inte hennes grej.

På eftermiddagen kom sedan alla hennes bästa vänner över. Vi hade kanelbullar från M och A´s gårdagstripp till Ikea och jag hade sagt att vi kunde ses här hemma för att fika. Det var roligt men som alltid när det handlar om fler barn än ungefär två, intensivt! Det lektes, sprangs, hoppades, slogs, skrattades, sjöngs, gräts, grälades, klättrades konstant. Vi vuxna turades dock om att hålla ställningarna. Det blev en del lek, tröst, tillsägningar samt allmänt "spring". Däremellan pratade vi och fikade och hade riktigt trevligt. En bra eftermiddag tycker jag helt klart. Men efter ett sådant pass känner man sig helt klart lite slut.

Full fart.


Leksakskåpet töms...


De små sötnosarna fick plötsligt för sig att de ville sitta tillsammans på golvet när de skulle dricka mjölk. Helt av egen maskin. Detta är alltså inte på något vis vi vuxna som sa åt em att göra. Kanske är det inverkan från dagis???


11 kommentarer:

Marianne sa...

Haha, de ar for roliga de dar sma. Om en gor nagot maste alla gora samma sak.

Era temperaturer verkar vara i stil med vara nar det ar typ 35 grader sent pa kvallarna. Hoppas veckan blir lite svalare hos er, har ska det ligga runt 35 - 37.

Kramar!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är mycket så att de ska härmas. :-)
Värmen här är hög och det är ändå ok så länge det inte är fuktigt. Tycker det är fukten som är allra jobbigast. Men vi har ju inte riktigt dina temperaturer trots allt. Rätt stor skillnad på 32 och 37 grader...
Kramar och hoppas du är bättre i ryggen nu också!

Anna, Fair and True sa...

Haha, det är nog säkerligen förskolans inverkan. Där är de ju troligen väldigt disciplinerade och sitter fint och äter fast de inte vill göra det hemma. Vi människor är ju på många sätt flockdjur :)

Desiree sa...

Så nu har även hettan och fukten nått er. Det är superjobbigt. Hettan är påfrestande och man blir trött av den. Det ser livat ut hemma hos er med alla de små. De verkar ha himla kul ihop men jag förstår att öronen måste vila efter ett sådant pass. Ha en bra start på veckan och hoppas att hettan och fukten lägger sig något för er.

Kram!

Saltistjejen sa...

Anna fair and True,
:-)


Desiree,
ja hettan och fukten är INTE kul. Och då har vi ju inte alls så varmt eller fuktigt som ni har. Men jag tycker ändå det är jobbigt.
Kram!

Freedomtravel sa...

Oj, här var det livat! Vi hade i och för sig nio barn på campingen i helgen (tillsammans med två andra familjer, och de stod för åtta av barnen...) men flera var ju lite större....

Saltistjejen sa...

Freedontravel,
haha ja många barn har en tendens att bli än mer livade av varandra! ;-)

Anne sa...

Haha, vad kul. Som du är inne på, det måste ju helt klart vara inspiration och erfarenheter från dagis som spelar in där. Söta och så roliga är de små i alla fall. Det märks att de är kompisar och vana vid varann också. Kul hur klippet började rätt stilla och lugnt för att sen unisont steg ljudnivån bland alla kidsen och det blev mer rörelse, svårt sitta still och mer volym på dem.
Ni verkar för övrigt ha haft en kul midsommar (läste dina helginlägg men skrev aldrig någon kommentar)! KRAM

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det är skoj hur väl de leker med varandra även om det självklart också blir en del bråk.
Och midsommar var bra! :-)
Hoppas ni ahde en fin midsommar ni med!
KRAM!

Suddrik sa...

Jag vill ha ert väder!!! Vi ska snart fly söderut. Det duger väl, men det är mer svenskt här än man kan önska.

Vad ungarna är läskigt söta när de sitter där på rad. Man vill ju bara klappa på dem...

Det där med att sova om dagarna är överskattat. Alva slutade vid 1½ och sen var det inget mer med det. Hon har fortfarande samma eller något mindre sömnbehov än sin storasyster som är 2½ år äldre, fast storasyrran är mer morgonpigg.

Kram på dig och rinn inte bort i hettan!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
jag skulle mer än gärna skicka lite av vår värme till er! :-)
Så ni ska flytta?! Var och när?