tisdag, december 07, 2010

Älmhult i Brooklyn

Dagen har varit så effektiv. Efter att Lill-Skruttan kommit till dagis i morse (detta efter att ha face-timat med olgakatt och sett all Skånesnön) hämtade vi hyrbilen och åkte till Ikea. Vi hade en lista på saker vi ville ha, Förvaring var ju temat som sagt. Det blev en mycket lyckad tur. Nästan tomt när vi kom dit. Flanerade runt lite och tittade på de saker vi pratat om innan. Kollade även in en del andra saker, men lyckades hålla oss till det vi planerat. Blev positivt överraskad av att den ena möbeln vi var intresserade av visade sig kunna ha två funktioner. Guld när man bor trångt! Litet svep bland de juldekorationer som reades ut. Det var dock ett mycket magert utbud här så det blev inte så mycket julpynt som jag först tänkt. Men lika bra är väl det kanske? Med tanke på just trångboddheten! Det är ju endast jul en gång om året och de resterande 11 månaderna ska alla sakerna härbärgeras någonstans....

På väg till Red Hook i Brokklyn där vårt närmaste Ikea ligger passerar man över Brooklyn Bridge. Här är bilder tagna från bilen. Kyrkan man ser på två av bilderna är en som liman passerar i Brooklyn på väg till just Ikea.

Min stora besvikelse var att de inte hade julmust. Det var jag nästan helt säker på att de skulle ha men nej. Ingen must. Antingen var den redan slutsåld, eller så tar Ikea i Brooklyn inte in någon must eftersom detta är en relativt liten Ikea-affär. Oavsett orsak så kändes det tråkigt, men överkomligt. Lite annat smått och gott blev det ändå handlat på matavdelningen men på det stora hela tycker jag den var klart magrare än förr.

Väl hemma gick det bra med avlastning och tillbakalämning av bil. Sedan har det skruvats och fixats så att vi båda lär ha en del träningsvärk i skruvmusklerna imorgon. Allt är inte ihopsatt ännu men det mesta är på plats. Vi är båda otroligt nöjda trots att den öppna lägenhetsytan återigen fått ge med sig lite. Man blir lätt hemmablind, så kanske skulle personer utifrån tycka att vi har sjukt övermöblerat. Men det är som det är. Man måste ju ha ett funktionellt hem.


Här syns en del av de mest kända byggnaderna här i staden. City Hall, Manhattan & Brooklyn Bridge, Empire State Building & Chrystler Building samt den vita FN-skrapan. Alla bilder är tagna genom vindrutan på bilen när vi körde hem på FDR Drive. 


Jag visar inga bilder på inköpen här i detta inlägg. Dels för att allt inte är klart. Dels för att jag inte orkat/orkar ta några kort nu. Det känns att det varit en rätt lång dag med få "raster". Kvällen avslutades dock helt underbart eftersom Lill-Skruttan återigen är som den soligaste lilla sol! Hela kvällen har det varit endast prat, skratt och kvitter, lek och lite bus! Helt fantastiskt! När jag hämtade henne på dagis sprang hon skrattande fram och kramade mig. Sedan fortsatte det på det spåret resten av kvällen. I vagnen på väg hem sa hon "Nu är natten. Alla går hem. De ska hem till sin mamma och pappa och ska mysa. Dricka lite mjölk och kanske titta på nå´t. Och kramas och pussas och mysa." Så härligt! Jag tror verkligen det är hon ser på sin värld, sin familj och sitt hem. Och det känns helt underbart!Alla foton här i inlägget är tagna med min iPhone genom bildfönstret antingen på väg till eller från Ikea. Så om en del är av sämre kvalitet kan detta vara förklaringen. En av dem iallafall...

16 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken sötnos hon är lillan! Och vilken trevlig världsbild hon har! :)
Trist också med julmusten! Varför ingen julmust? Kan ju vara att det tagit slut? När jag åt julbord på Svenska kyrkan var det tal om att julmusten kanske inte skulle hinna komma eller vara slutsåld då eftersom de får sin via IKEA. Vilken mardröm det höll på att bli :) Som tur var kom den till slut!
Hoppas möblerna blir bra nu! Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
japp det kan bli en jul utan must. troligen blir det så. Men jag vet inte varför det inte fanns ngn på Ikea här?
och vår lilla tjej är otroligt mysig när hon är på sitt solskenshumör! :-)
kramar!

Karin sa...

Trist utan must ;-)
Skulle gärna se era inköp, vi skulle behöva lite smarta lösningar för förvaring...
<3

KARLAVAGNEN sa...

Man blir liksom varm om hjärtat och glömmer bort att hosta för en stund när man läser detta inlägg. Myyysigt!

Anna sa...

Åhh jag känner med dej i din mustbrist :) Jag åkte två timmar med tåg och taxi till IKEA Leeds förra julen och när jag kom fram fanns det ingen must. Besvikelsen har nog inte lagt sej ännu faktiskt! :)

Saltistjejen sa...

Karin,
ja det var verkligen en besvikelse. För jag hade liksom tagit för givet mer eller mindre, att det skulle finnas där. Och sett fram emot det. Men men. Inget att deppa ihop över egentligen.... Så himla smarta är lösningarna nog inte utan rätt vanliga och traditionellla. Det smarta för oss blev nog mest att tänka ut innan hur vi skulle få in allt hahahaha!! ;-)
Bilder kommer senare.
kram!


Karlavagnen,
:-)


Anna,
japp så är det med svenskarna i utlandet och deras must till jul! Rätt otroligt egentligen?? Hoppas du får must i år iallafall!
Kram!

Desiree sa...

Kul att turen till IKEA blev så lyckad förutom att de då inte hade julmust. Ska bli spännande att vid senare tillfälle kolla in hur det blev med förvaringen som ni handlade. Jag håller helt med om att just bra förvaring är A och O om man bor trångt.
Vilken liten solstråle lilla E är. Jag förstår att du blir både glad och lycklig då hon är på så gott humör.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var en riktigt riktigt bra Ikea-tur för oss. utom just julmusten då. men det är smällar man får ta som utlandssvensk. Just där och då blev jag grymt besviken men nu känns det inte alls så mycket eftersom det som alla "viktiga" inköp blev så bra!
Och ja livet eller kanske främst humöret... som småbarnsförälder är verkligen helt styrt av hur de små mår och är. Helt klart.
Kramar!!

Annika sa...

Saltis! NOG har ni väl ngn World Market i NYC? DE har julmust, och en mkt godare must än IKEAs. Jag köper övh inte must på IKEA längre sedan jag började köpa hos WM.
WM har även mandelbiskvier och annat som är sp grymt goda!!
Himla trist iaf att IKEA inte hade must nu när ni nu var där.
Annars var det ju en lyckad utflykt och det är BRA!!!!
KRAM och gå nu på WM-jakt i NYC!!

Saltistjejen sa...

Annika,
oj jag ska kolla! Googla. Jag har dock aldrig hört talas om WM och inte sett ngt men som sagt nu måste jag kolla upp detta.
Kram!!!

olgakatt sa...

Har inte FIKA eller AQ Cafe´ julmust? De borde dom!
Jag var och köpte ny kolsyrepatron till bubbelmaskinen och då ville man sälja julmustsmak till mig - synd att det inte är pulver, då kunde jag skickat. Fast jag vill ha vanlig flaskmust. Har dessutom hört att man ska köpa en hel back nu och lagra till nästa jul, den blir godare då.
(F ö förra gången jag bytte kolsyrepatron var den 27 april! Vi bubblar en liter per dag när jag är hemma. S bubblar inte ensam.)

Saltistjejen sa...

olgakatt,
jo vi ska kolla där med. Jag tror Fika haft förut så de har säker även nu. Jag tror inte heller det den där smaksättaren till bubblaren är så god? Eller iallafalll smakar den nog inte som must ska smaka! Här bubblas det också mycket. gott!
Kramar!!

Annika sa...

Fasiken, Saltis. Jag googlade, precis som du också har gjort säkert. SER att det inte finns ngt WM i NYC alls.
Skit också.
men jag tror att du måste kunna hitta det på ngt ställe däruppe. Hoppet är inte ute, sas!
Googla på Swedish Christmas soda, som det kallas.
LYCKA TILL!!!
KRAM!!!

Annika sa...

Hej igen! Googlade och hittade bara ett ställe.
http://www.stabo-imports.com/?id=60&product_id=205&department_id=41
OM du köper denna så drick den med andakt-satan i gatan så dyr...
GULPERS...
OCH vem vet om den ens är vad vi kallar must?

Anna, Fair and True sa...

Det blev ju bra bilder trots att det var genom bilrutan och med iPhonen! Hoppas du hittar julmust till slut! Skulle gärna skicka lite men det kostar ju tyvärr en del i porto :(

Saltistjejen sa...

Annika,
GULLE DIG!!!!!
Vilken kalasvän du är! :-) jag blir helt rörd över att du sitter där borta i DC och googlar julmust åt mig!!!! :-)
Men jag ska följa Olgakatts råd nu och kolla in Fika och AQ Café. De KAn ha. Har för mig att jag sett must hos Fika ngt år så där får vi göra ett besök och se om jag minns rätt.
BAMSEKRAMAR till dig nu och TACK för alld in HJÄLP!!!
:-)


Anna Fair and True,
ja bilderna blev helt okej. Kändes mest lite kul att visa vad vi passerar på väg till Ikea här borta. Lite annorlunda än när vi åkt till Ikea i Kungens Kurva på E4:an... ;-)
Tack vännen, men jag ska se om det ev finns på Fika eller AQ Café. :-)
Kramar!