lördag, december 04, 2010

Bättre nu än aldrig...

Jag har fått en utmärkelse. Eller egentligen två faktiskt. Först en av Trillingnöten för mycket mycket mycket länge sedan (den är inte bortglömd men jag har inte riktigt tagit itu med den bara, ehrrrm...). Och så nu en av Katta. Tänkte jag skulle försöka göra det som jag ombads göra nu så att det inte ligger i malpåse ännu längre.

Jag börjar väl i kronologisk ordning då. Så det blir den jag fick av Trillingnöten först. Man ska:

• Lägga in awarden på sin blogg (bilden)
• Länka till den man fått den av (så det går att komma dit genom att klicka på namnet)
• Berätta 7 saker om sig själv
• Välj 7 bloggare att skicka utmaningen till. Länka till dessa bloggare
• Skriva kommentarer i deras bloggar om att de har fått en utmaning som kan ge en award!

Här är 7 saker om mig:
1. Just nu har jag insett att jag börjar sakna Luciafirandet. Mycket! DET är den enda svenska Högtid som jag verkligen verkligen saknar sedan vi flyttade hit till USA. För att den är så unik. Så speciell. För att den varit en del av alla mina vintrar och "julförberedelser" sedan barnsben. Utan Lucia är det svårt svårt svårt att få den där riktiga julstämningen tycker jag. Oavsett hur mycket glögg man kan fixa själv, hur mycket pynt som finns att köpa i affärerna och att man redan nu kan känna doften av gran när man går ut eftersom det står granförsäljare i vart och vartannat gathörn.
2. Härom veckan insåg jag att M och jag bott längre här i New York än vad vi gjorde i Stockholm. Tillsammans alltså i ett gemensamt hem!
3. Några av mina numera käraste vänner är personer jag har träffat på nätet. DET kunde man ju aldrig föreställa sig ens i sin vildaste fantasi för säg 10 år sedan. Otroligt egentligen!
4. Ett socialt nätverk med goda vänner omkring mig är lika livsnödvändigt för mig som mat och luft. Helst ska de finnas nära rent geografiskt men detta är inte nödvändigt utan endast en bonus. Huvudsaken är att de finns nära hjärtat.
5. Jag kan faktiskt längta efter att få längta ibland. Jag tycker längtan och vemod kan vara otroligt vackert och faktiskt något som kan berika ens liv. Iallafall i rätt dos...
6. Bitterhet är bland det fulaste jag vet. Inget klär en person så illa som just detta. 
7. Jag försöker att njuta av livet omkring mig här och nu. Inte planera alltför mycket framåt. Inte fundera alltför mycket bakåt. Och jag tycker faktiskt oftast att  jag lyckas rätt bra.Utmärkelsen jag fick från Katta kommer nu här. Här ska man:
• Tacka den som gav mig utmärkelsen
• Kopiera utmärkelsen (bilden) till bloggen
• Avslöja 3 saker man tycker om
• Skicka utmärkelsen vidare till andra bloggare som man vill uppmärksamma.


Saker jag tycker om:
1. ...att göra; umgås med familjen och mina vänner. Prata, skratta, ventilera, utbyta erfarenheter och tankar. 
2. ...att läsa; böcker som får mig fast antingen på grund av 
- spänning
-språket
-eller för att texten väcker nya tankar och ger mig nya infallsvinklar. 
Dessa tre ingredienser hittas dock sällan i en och samma bok. Så jag tycker mitt läsande kan liknas vid relationer till personer man har i livet. Man behöver mångfald. Olika sidor hos olika personer kan berika mig på olika vis. Alla är viktiga. Ingen är utbytbar.
3. ...att pyssla med; bloggen, lite småpyssel med papper och pärlor (dock inte ihop  och tyvärr är just nu pysselsidan ho mig mycket mycket vilande...), laga mat.


Jag tänker inte skicka någon av dessa utmärkelser vidare till några speciella bloggar. Det finns så många underbara bloggar där ute att jag inte kan välja. Men jättetack både Trillingnöten och Katta för att ni ville ge mig dessa utmärkelser! Jag känner mig både hedrad och glad!

5 kommentarer:

bettankax sa...

Kul läsning!!
Vill bara skriva något angående bitterhet. Håller så väl med dig!! Bitterhet är missklädsamt. Men... kan man förstå bitterhet som något annat än tecken på svaghet??
Kanske kan man tolka bitterhet som ett tecken på självrespekt, som protest, som ett hävdande av det egna värdet och rätten att bli bemött med respekt??
Ja inte vet jag? Jag bara funderar. Tycker det intressant(men väldigt o-charmigt) med bitterhet och vilka uttryck det kan ta sig.
Ha en fin 2:a advent. KRAM!

Trillingnöten sa...

Hahaha! Bättre sent än aldrig, det har du rätt i minsann! :) Vilka fina fakta du tagit fram om dig själv! Det där med vänner, närhet och bitterhet är absolut något jag håller med om :)

Saltistjejen sa...

bettankax,
intressant det där med bitterheten du tar upp. Jag tror det handlar mycket om hur man definierar det ordet och vad man liksom läser in i det. För mig är det enabrt ett negativt klingande ord. Som handlar om missunnsamhet mot både sig själv och andra p g a att man känner sig besviken över sitt eget liv, sina beslut eller vad det nu kan vara. Att man inte kan glädjas över andras lycka utan hela iden måste ta fram allt negativt ur sin omgivning. Att endast se det dåliga. Felen. och gärna förstora dem. Det är nog bitterhet för mig.
Kram!


Trillingnöten,
ja bättre sent än aldrig... Ledsen att det tog sådan tid. Jag hade påbörjat inläggget läääänge men det var alltid annat som hann före.... ;-)
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag har fått den där första för en evighet sedan så jag borde också ta tag i det!

Håller verkligen med om 4, 6 och 7!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det är så himla lätt att glömma om man inte gör dem på en gång. Härligt att vi delar 4, 6 och 7!!
:-)