tisdag, december 07, 2010

Gårdagen

Gårdagen (måndag) började med en "Sing-a-long" tillsammans med Bari på Lill-Skruttans dagis. Mysigt som alltid. Det bjöds på frukost med kaffe, bagels och juice. Jag visar dock inga foton från själva sångstunden här utan istället ett par från Orange Room efteråt. 

Här leks det med burklock och magneter.


Sedan målas det.


Senare under dagen var det dags för vår Holiday Lunch med jobbet. Restaurangen var JoJo och det hela var verkligen både gott och trevligt! Man fick välja två rätter plus en dessert. Jag valde en "goat cheese and potatoe terrin med mesclun", "hanger steak med muschrooms" samt den otroligt goda "molten chocolate cake". De två sistnämnda rätterna är båda några av Jean-Georges "signature dishes". Eftersom vi dessutom firade te av mina kollegor som nyligen fyllt år blev det även en överraskningsdessert. Alla "födelsedagsbarnen" fick varsin "passionsfruktspavlova". Oerhört god! De kom in med ett tänt tårtljus i varje samt en liten "namnskylt" gjord i vit choklad med namnen textade med mörk choklad. Det var vår administratör som fixat denna lilla överraskning. Desserterna delades sedan mellan alla oss. Jag har ju tidigare skrivit om att det här är väldigt vanligt att dela på förrätter och desserter. 

JoJo är lite annorlunda på så vis att restaurangen är inne i ett townhouse. Utifrån sett ser man knappt at det är en restaurang alls. Det ser ut som ett vanligt townhouse där folk bor. Inne är det inrett lite som en gammaldags lägenhet. Därav är atmosfären väldigt lugn. Den som vill ha något mer "hipt" ställe ska inte gå hit utan välja någon annan av Jean-Georges restauranger i staden. Till exempel en av våra favoriter "Spice Market". Men vill man ha en lite mer lugn och "ombonad" miljö är JoJo ett bra alternativ. Lite roligt var det att våra grannar berättade att de haft sin bröllopslunch just där. De hade ett litet bröllop med närmsta familjerna och valde JoJo eftersom det är mycket god mat, lugn och lite mer "intim" miljö där. 

Baren är liten och direkt innanför dörren, med fönster utåt gatan. 

Om ni vill kolla lite mer om restaurangen eller Jean-Georges så kan ni läsa mer i mitt föregående inlägg där jag länkat lite. Vill man äta riktigt god mat till ett bra pris så rekommenderar jag verkligen deras lunch. För närvarande kostar den 26 dollar och då får man välja två rätter samt en dessert. Inte illa med en mycket god 3-rätters för det priset. Servicen är dessutom utomordentlig. En riktigt god dag måste jag säga att gårdagen blev!

11 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag ska gå till den när vi kommer till NY igen (kanske i sommar!)! Den och den där andra som ni var till...W nånting...sheisse...äsch, det kommer fram nån gång :) Är sugen på att gå på en riktigt fin restaurang. Det finns inte lika många häromkring. Det bästa vi var på var Aquavit i Stockholm so far...vi får la se!

Millan sa...

Har fanns det manga nya roliga inlagg! Vilken mysig helg ni verkar ha haft med sangstund for barnen och pepparkaksbak! Vi fick ocksa till ett pepparkaksbak men eftersom halva ganget ligger hemma i fluensan sa blev det bara jag och en kompis med vara barn. Men kul anda! Hur smakade din deg?;-) Jag har alltid varit lite radd for att baka just pepparkaksdeg. Har trott att det ar jatte svart.. men jag tyckte att det gick valdigt bra och smidigt!

Later som ett valdigt trevligt resturangbesok ocksa! NI verkar vara ett bra gang med kompisar dar pa jobbet?!

Ja du det dar med trangboddhet har jag provat pa som student och aven da vi hyrde varan lilla etta pa 35 kvm inne i centrum i London. Just det dar med forvaringsutrymmet ar svart... men ni verkar ha lyckats!! Tror du att det nagonsin blir tal om att flytta till nagot storre i NY eller blir det hemflytt nasta gang?

Kram

Emmama sa...

Ellas förskola ser väldigt kreativ ut, mycket färg och form, kul!

Restaurangen ser jättefin ut och maten låt supergod! Vi ska ut och äta emd jobbet på lördag kväll och då blir det traditionell skotskt julmiddag med kalkon och hela tjillevippen, ska bli GOTT!

Ha en skön dag! Kram!

Taina sa...

Måste prova när jag är i "krokarna" nästa gång.

Vilken underbar gest av administratören och desserten. Sånt gillar jag!

KRAM

olgakatt sa...

Hit går vi när jag är i NY nästa gång!Som motvikt till den något bullriga men goda fiskrestaurangen vi var på senast.
Då var det bestämt.

Desiree sa...

Vilken cool och underbar resturang. Eran julluch verkar ha blivit mycket lyckad inklusive firande av fodelsedagar. Det som fanns pa menyn lat bara saa gott! Man blir himla sugen pa tt fa ga dit nagon dag. Jag ska lagga namnet pa minnet.Lunchen var helt klart prisvard.
Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja den är mysig JoJo men som sagt jag rekommenderar lunchen eftersom det är i stort sett samma meny som middagen men MYCKET billligare!!!!
WD50 var det nog du tänkte på? Den är något HELT SPECIELLT. JoJo är inte lika speciellt utan mer traditionellt vad gäller maten.
Kram!


Millan,
ja helgen var riktigt lyckad! :-) Vad trist med dina vänners influensa! Me det var ju bra att du ialalfall inte var sjuk. Pepparkaksdeg är ju verkligen LÄTT tycker jag. Det svåraste här var (första gången) när jag skulle hitta alla ingredienser. Sirao här är ju bara lönnsirap så det tog en stund innan jag insåg att jag skulla ha MOLASSES!Mn nu hade jag köpt svensk sirap på Ikea när vi var där förra gången. :-)
Jobbkompisarna är ok. Inte als lika socialt gäng som mitt förra labb, men ett par av oss gör ändå lite efter jobbet ibland.
Och London är väl ett av de ställen som man kan jämföra med New York vad gälller prisbilden haha! Så många bor trångt även där. Nästa gång vi flyttar blir det troligen inte New York men vi vet ännu inte om det blir Sverige eller ngt annat ställe här i USA. Det beror självklart på jobbsituationen.
Kramar!!


Emmama,
jo dagiset hon går på satsar mycket på art och musik och dans. Låter härligt med er skotska julmiddag!
Kramar!!!


Taina,
japp testa den! men som sagt jag rekommenderar lunchen eftersom det är i stort sett samma meny som kvällen men mycket billigare! :-)
Och visst var det gulligt av vår administratör! Uppskattat!
Kramar!


Olgakatt,
japp jag tror nog du sulle tycka bra om JoJo!!! Inte bullirgt alls, lugnt och BRA service och god mat!!!
Kramar!


Desiree,
ja alla Jena-Georges restauranger är väl ansedda. Vi har endast varit på ett fåtal för han har såpass många, men gillar dem. Men vår främsta facorit är ändå Spice Market. Men som sagt JoJo är super om man vill ha lite mer "intim" miljö eftersom den är i en "vanlig lägenhet" så den är mindre och lugnare.
Kramis!

Annika sa...

DIT bara måste jag gå nästa ggn jag är i NYC!!
Ska minnas detta inlägg då det är dags att bege sig upp till den stora staden.
Låter både gott, mysigt och trevligt!!
DU, det var då inte dyrt heller.
Pangställe!!
KRAMAR!!!!

Marianne sa...

En sån mysig dag! I Istanbul finns en hel del sådana där restauranger, i vanliga lägenheter till och med! Och ibland finns det inte ens en skylt i porten, så man måste veta om dem.

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Ytterligare en restaurang jag ska försöka komma ihåg till nästa NYC-besök!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp det är ett bra ställe och med tanke på priset för luncherna så är det otroligt BRA!!!
Testa detta nästa gång ni är här.
Kram!


Marianne,
här finns en liten "skylt" utanför men om man inte känner till att det är en restaurang där inne tror jag inte att man ser sylten ändå. För den smätler liksom in med fasaden på ngt vis.
Och visst var det en mysig dag igår.
kram!!


Anna Fair and True,
japp väl värd ett besök!