torsdag, december 02, 2010

Andra december med choklad och varma sängar

I morse var det så dags med det andra paketet i kalendern. Lill-Skruttan kom upp snabbt och sprang ut för att titta på kalendern. Idag var det en liten chokladkaka. Marabou Schweizernöt. Så dagens frukost blev alltså choklad. Lill-Skruttan höll chokladbiten i den delen där pappret fortfarande var kvar. Så som jag visade henne. För att minska kladd. "Som en banan" var hennes eget uttryck när jag visade henne hur hon kunde hålla.

Idag var det helt klart mer ett väder som passar månaden december. Klarblå himmel, krispig kyla som bet lite i kinderna, och ett typiskt vinterljus. Underbart! Nu när kylan återvänt passade det bra att katterna fått sina nya "sängar". Vi köpte kattsängar med uppvärmning åt framförallt Tazo efter att vi hittat honom flera gånger liggande på vår spis. När vi sett honom där samtidigt som spisen användes (med öppen gaslåga) bestämde vi oss för att ge honom ett annat varmt alternativ och fick tips av min bloggarkompis SweFlo att man faktiskt kan köpa sådana här uppvärmda sängar. Ja, jag vet att vi skämmer bort våra katter. Men nu hoppas vi att Tazo håller sig borta från spisen och dess gaslåga.


Här är den ena (den lilla platta dynan högst upp). Den ser nästan ut som en gammal klassisk värmdedyna. Men just denna variant hade en extra lång sladd samt resårband i botten så man kan lägga den ovanpå katternas s. k katträd.


Den andra är större och har liksom ett litet "lock". När detta lock är uppfällt bildas som ett litet "krypin". Den här värmedynan lade vi in i det lilla hus som finns längst ner i "katträdet". Detta hus har Tazo sedan länge gjort till sitt, men självklart var det Lipton som tog denna plats den första natten med värmedynan där... Han är fortfarande "The Boss".

En sak som är otroligt fiffig med de här dynorna är att de inte avger någon värme när de inte används. Det är inte förrän någon (en katt) lägger sig på dem som de aktiveras och blir varma. Bra eftersom de därmed inte står och "tuggar ström" i onödan samt att de inte blir överhettade. Vi hoppas nu som sagt att de ska tycka om sina nya varma "sängar" och att det ska hålla Tazo borta från spisen under vintern.

Dagen har i övrigt varit bra. Hade en lunch tillsammans med vännen K (R´s mamma) vilket var himla mysigt och trevligt. Fick då passa på att snusa lite bebis igen och slås än en gång av hur fort man glömmer. Hur små de är. Hur lätta! Hur lite väsen de ändå för. Att man faktiskt kan föra en bra konversation med en liten bebis närvarande. Och kanske framförallt, hur hjärtevärmande det är se på den fulla tillit och förnöjsamhet som speglas i deras ansikte när de trycker det mot ens armhåla. Ett litet frö. En person som nu är mer än redo att blomma ut. Fantastiskt.

15 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Perfekt frukost enligt mitt tycke och smak :p choklad kan man aldrig få för mycket av :)
Vilken superfiffig säng ni köpte! Vilka saker det finns egentligen :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
haha, själv är jag inte så mycket för alltför söta saker (att äta) på morgonen. Sängen/dynan till katterna är jättesmart och bra! Hoppas bara att det verkligen får Tazo att hålla sig borta från spisen.
Kram!

Katarina på Filippinerna sa...

Vilken härlig bild, man skulle kunna tro att chokladen var sur!

Jättekul med kalendern! Det där med att värma upp bäddarna för katterna är genialiskt! hoppas de ska gilla bäddarna!

Kram

Fru Björnsson på ön sa...

Hej
Nu har jag öppnat en sida på www.facebook.com
"Expat Made in Sweden"
sprid gärna sidan till dina kontakter.
mvh
Fru Björnsson på ön Sri Lanka

Desiree sa...

Ha ha vilken underbar min på lilla E då hon mumsar på sin choklad. Värmedynor för katter visst jag inte fanns men det är klart att det finns mycket fyndigt som man inte vet om. Det är ju hur smart som helst att de endast avger värme då katterna lägger sig på dem. Så skönt att Tazo slipper lägga sig på spisen numer både för honom och för er. Låter som ni har strålande väder idag. Njut och ha en bra start på helgen.
Kramis!

Suddrik sa...

Vad gullig hon är med chokladen!! :)

Vad gäller kattfilten så tänkte jag köpa elfilt till min gamla frusna katt... det blev aldrig av, han är hos en kompis i Sverige nu, men jo, man får skämma bort dem :)

Millan sa...

AH vad gott det later med en uppvarmd madrass for katterna! Var katt lagger sig under elementet och gosar om kvallarna.
Harligt med julkalender ocksa for lillskruttan. Vara barn har en liten chokladkalender var med de minsta sma chokladbitar jag nagonsin sett. Jag skulle helt klart ha blivit lite besviken om det var min chokladbit som var sa liten ;-). Men barnen tycker att den ar toppen :-).

Ah vad gott med en liten nyfoding! Vara vanner fick en liten i onsdagskvall och jag kan knappt barga mig tills vi far traffa den lille skrutten.

Kram och trevlig helg xx

Anonym sa...

Vilken liten sötnos!

Anna, Fair and True sa...

Vilka smarta värmedynor! Hoppas de taktiken fungerar och de håller sig borta från spisen!

Jag börjar längta ännu mer efter vår lilla knodd när jag läser slutet av ditt inlägg! :)

olgakatt sa...

Hur funkar detta med att värmedynorna inte går igång förrän en katt lägger sig på dem? Trycker dom igång en kontakt, eller? Olga skulle antagligen tugga av sladden...

Hoppas verkligen att Tazo överger gasspisen!

Saltistjejen sa...

Katarina,
haha ja hon grimaserade en del men det var bara inför kameran. :-)
Vi hoppas såklart att Tazo nu ska vlja dynan istället för spisen!
Kram!!!


Fru Björnsson,
kul! men jag har faktiskt inget FB-konto så jag kan tyvärr inte sprida din sida.


Desiree,
nej det är så mycket man inte vet finns för husdjur. Otroligt om man börjar kolla lite. :-)
Kram!


Suddrik,
:-)
Skönt att höra att fler tänkt på dettta med värmedyna! Då känner jag inte att vi skämmer bort dem för mycket kissarna...! ;-)
kramar!


Millan,
kul med er chokladkalender! Och storleken på bitarna är ju inget barnen tycker är konstigt antar jag eftersom de tycker det är roligt att överhuvudtaget FÅ något! Varje dag! :-)
Kul med era vänners lilla nyföding också!
Kramar!


maisoui,
:-)


Anna Fair and True,
japp jättesmarta är de! och vi hoppas att spisen nu ska vara kattfri. ;-)
Jag förstår att ni längtar efter er lilla familjemedlem! Men det är iallafall inte jättelångt kvar!
Kramar!


Olgakatt,
jag tror det är trycket. M provade med att hålla handen på den ena men inte förrän han lade lite tyngd på så kände han att dynan gick igång. :-) Sladdarna funderade vi lite på men som tur är har ju Lipton slutat gnaga sladd för länge sedan och Tazo har av ngn anledning aldrig varit så sladdintresserad.
Kram!

Annika sa...

Mmmmm...sitter just här själv och rådbråkar om jag ska ta en chokladbit eller inte till just frulle.
Än så länge har det blivit en clementin.
Förstår att Bellan gillade sin choklad, mmm.....
JAdu, nu är det ganska så perfekt väder. Lite snö på det här, räcker med puder, vore MUMMA!!
KRAM!!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
hahaha jadu det där emd chokladkalendrar gör ju att varje morgon blir ett val. Choklad eller itne till frukost? ;-)
Vädret nu är underbart tycker jag! Lite puder hade verkligen varit grädden på moset. Frost också!
Kramar!

KARLAVAGNEN sa...

Vilken underbar bild på Skrutteluttan! Helt underbar!

Å inte ska du ha dåligt samvete för att du skämmer bort dina katter. Välkommen i klubben! Ni har ett så coolt klätterträd!!! Å en värmedyna har jag sett på Lantmännens i Halmstad. På rea i ett hörn låg den, undrar om den är kvar till jul? I så fall... ;-)

Ha en trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
:-)
Och nej jag ahr inte dåligt samvete för att vi skämmer bort kissarna. Men visst kan jag inse att vissa kasnke tycker det är lite för mycket...!?!? ;-)
Men huvudsaken är att katterna har det gott! Så länge man kan skämma bort dem får man passa på! :-)
Kramar!