söndag, december 05, 2010

Just nu...

... är två ljus tända i adventsljusstaken.
Vi har nyss sett ännu ett avsnitt av Dexter (säsong 1), numera en av mina favoritserier! SÅ bra!!
Dagen är till ända och jag känner mig trött men väldigt glad. Såhär under sluttimmen av 5:e december 2010 kan jag summera dagen med ett ord; lyckad! Det känns skönt.

Pepparkaksbaket var en höjdare även om det inte blev särskilt många pepparkakor gjorda. Men det var väntat och vi tyckte nog alla att det roligaste var att de små knattarna ändå fick prova och att de hade kul. Endast en liten del av degen användes och resten står fortfarande i tryggt förvar inne i kylskåpet och väntar på ett mer "vuxet" utbak. Bilder från eftermiddagens bak kommer dock senare. Nu är klockan för mycket och jag för trött.

Jag fick även ett mail från min chef nu under kvällen vilket gjorde mig på väldigt bra humör. Kanske kommer det att innebära att julledigheten naggas i kanten men det kommer det i slutänden att vara värt. Iallafall hoppas jag det.

Imorgon (måndag) kommer det bli en något annorlunda måndag. Det börjar med att vi imorgonbitti ska ha den årliga s.k "Sing-a-long" på Lill-Skruttans dagis. Det brukar vara himla mysigt. Sedan ska vi ut med mitt jobb på Holiday Lunch. En väldigt positiv överraskning som vi fick reda på i förra veckan! Särskilt positivt och överraskande var att vi ska äta den på JoJo, en av stjärnkocken Jean-Georges Vongerichten´s restauranger här i New York. Jag har varit där en gång tidigare och även om det var ett par år sedan minns jag stället som väldigt mysigt och med bra mat. Chokladkakan är dessutom en av de allra bästa i sin kategori jag någonsin ätit!

Ett riktigt bra avslut samt en härlig start på en ny vecka måste jag säga.

14 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Härligt att dagen gick så bra! Pepparkaksbak är så mysigt :) Men kladdigt om man har barn i närheten :p

Julluncher och singalong! Världens bästa start. Då kan ju resten av veckan bara bli lika bra :) Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
haha javisst! Det känns iallafall som en fin måndag!
Kram!

Desiree sa...

Smart att ta undan en del av pepparkaksdegen och spara till att baka ut på mer vuxet sätt som du säger. De små tröttnar ju fort även om de tycker att det är kul i början så då blir det ju inte så många pepparkakor. Vad kul att ni ska ut på gemensam julluch på ett riktigt bra ställe. Extra nice då man vet att maten håller hög kvalité. Kul också med de positiva nyheterna angående ditt projekt även om du kanske får lite mindre julledigt. Är det nya spännande resultat som ni fått fram? Det är alltid kul när man känner att man får lite möda värt för allt hårt jobb man lagt ner på sin forskning.
Kram och ha en fortsatt bra vecka.

Taina sa...

Hahaha; "vuxet utbak"! Fattar PRECIS vad du menar!

Jag håller tummarna för mailet och att det blir ett roligt besked i slutändan :D

Njut av din holiday lunch idag!

KRAMEN!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja jag insåg ju redan på planeringsstadiet att det skulle bli ganska lite bakat haha! ;-) Tre 2-åringar som sätter igång innebär ju mer stoj, kladd och lek än färdiga kakor att äta. ;-)
Och japp det känns superlyxigt att få gå på julbord på en så bra restuarang! Ser fram emot den. Jobbmailet har inget direkt att göra med mitt projekt rent labbmässigt utan handlar mer om en förfrågan att skriva en sak Men det känns kul att få den! Ska prata mer med chefen nu i veckan om detta.
Kramar!


Taina,
jamen eller HUR?!? DU förstår ju. Jag ska lägga ut mer film och bilder senare så förstår även andra lite bättre hahahaa! Hur "baket" gick till menar jag, ;-)
Stor kram!

Annika sa...

Vuxet bak måste nog till om det ska bli ngt övh, hehe!!
Men kul för de små att få "baka" och äta den goda degen.
Låter som om du kommer att få en perfekt inledning på denna vecka!!!
URGOTT!!!
Kallt är det också!!
KRAMAR!!

S w e F l o sa...

Dexter är bra, är på 5:e och senaste säsongen nu. Upptäckte den på Netflix för några år sedan, tillsammans med Weeds, vilket är en annan riktigt bra serie om ni inte har sett den. Lite "outside the normal box" så att säga, precis som Dexter. Har fixat mitt RSS-flöde, så det ska funka att lägga till i Google Reader nu, förresten.

Saltistjejen sa...

Annika,
japp så är det med vuxet bak jämfört med barnbak. Det blir mer producerat i slutänden när det inte är 2-åringar som är bagare! Fast jag tror de har roligare!!! ;-)
Kallt är det idag ja! Här är lite lite lite snö i luften till och med!
Kramar!!!


SweFlo,
Jag ÄLSKAR Dexter! M blev tipsad av en kompis på jobbet och nu är vi båda helt sålda! :-)
Kalas med Rss-feeden. Nu ska jag försöka lägga till dig igen.
Kramar!!

Mrs Clapper sa...

Oh det låter spännande med jobbet! Hoppas du kan avslöja sen :D
Pepparkaksbak ska ju vara just så, sluta i massa stök, ont i magen av degätande och några få färdigbakta pepparkakor!
Kram!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
ja riktigt SÅ spännande kasnke det inte är med jobbet, me tillräckligt för att göra mig glad iallafall. :-)
Och hur har det gått med DITT jobb! Måste kolla på din blogg nu.
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Vad kul med pepparkaksbak! De är nog inte något de flesta amerikanska barn får uppleva!

Låter positivt med chefen!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
fasy jag känner nästan tvärtom. Här bakas det ju HELA tiden med sina barn!! Själv får jag värsta midnervärdeskomplexet för att jag aldrig bakar med Lill-Skruttan...! ;-) Nu i jultider är det en massa olika kakor men även gingersnaps. Alltså pepparkakor.

Anna, Fair and True sa...

Men gör inte amrisarna ändå det mer från färdig deg och såna där kak-kit så att säga, dvs inte från scratch?

Saltistjejen sa...

Ann Fair and True,
jag har ingen aning faktiskt???? Det finns ju en massa kak-kits här det är sant, men å andra sidan finns en massa mammor "à la Martha Stewart" också.... ;-)