onsdag, december 01, 2010

Konsten att stoppa en eller flera strumpor

För ett tag sedan kom det ett paket. Från en av mina underbara vänner i Sverige. En gul vadderad påse sprängfylld med kärlek och omtanke. Så roligt att öppna. Så varmt i hjärtat när jag plockade upp innehållet. Lill-Skruttan var med och jag försökte förklara vad det var för något. Jag tror inte hon förstod riktigt men jag tror hon kommer bli glatt överraskad imorgon när hon vaknar och ser alla de små söta strumporna, vantarna och mössorna upphängda. Fyllda med godsaker. Inte vilka godsaker som helst. Utan riktigt GODA saker!!!! Ända från Sverige. För alla de små söta strumporna, mössorna och vantarna var nämligen generöst stoppade. Så generöst att vissas stoppning ramlat ur och låg kvar i den gula vadderade påsen. Men nu är alla de små stickade sötnosarna fyllda igen. Och hela den fina fina fina adventskalendern upphängd. Advent. Som i väntan. Väntan på Tråd.


En liten vante som kommer bli vittjad om ca 18 dagar.


Vilken present! Så fin och ja så kärleksfull.


Här är den upphängd. Den går från hallen till vardagsrummet. 
Nu hoppas vi bara att katterna inte går alltför hårt åt den om nätterna...

Med i gula påsen fanns även en liten present till Lill-Skruttan. Det står 24 på den så jag bara gissar att den inte ska öppnas förrän på självaste julafton. Ja, vad ska man säga? När jag öppnade påsen och såg vad vi fått fick jag en klump i halsen och en tår i ögonvrån. Av glädje. Av lycka. Av tacksamhet. Över att vissa personer i den här världen bara är så fantastiskt underbara. Och över att åtminstone en del av dessa personer faktiskt är mina vänner. Jag säger det igen, vad gjorde man utan sina vänner?!?


Varmt varmt TACK Nenne för att du är en sådan underbar vän!

26 kommentarer:

Katarina på Filippinerna sa...

Vilken rolig kalender! Jag bara gillar den!

Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja visst är den söt!! Så himla fin och ger en bra mysfaktor tycker jag! Adventskalender som pynt! :-)
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Ah vad sot! Jag hade som vanligt ambitionen att gora en paketkalender iar men fantasin rackte till lucka nummer 10... dessutom tva barn sa det blev en fuskisvariant fran LEGO... Ungarna var nojda i alla fall!
Visst ar det underbart med underbara vanner och nagot man uppskattar alldeles extra nar man sitter en bit hemifran!
Laste just ditt inlagg pa Kattas hemsida som ocksa berorde mig, aven jag ar hittebarn. Haller med dig att det till stor del beror pa kultur och samhallsstruktur, det ar nastan mer sorgligt att inte bli accepterat for nagot som man inte ens kunna vara med och paverka och vilket tryck for ensamma modrar som inte far nagot stod alls. Dock verkar den inhemska adoptionen i Korea ha okat, vilket ar positivt.
Nu ska jag inte bli langranding men amnet engagerar!
Kram!!!!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriateWife,
haha ja jag tror inte jag hade lyckats med en paketkalender heller...! Svårt att hitta 24 små paket som inte ska vara för mycket men ändå ngt bra.
Oc visst är vänner ngt man verkligen uppskattar. Att ha lyckan att ha underbara och omtänksamma vänner betyder mer än det mesta i livet. :-)
Sedan detta med adoptioner. Jag håller med dig om att jag tycker att fattigdom är sorgligt men de är ändå ett godtagligt skäl till att man faktiskt överger sitt barn. Däremot är en social och kulturell struktur INTE det. I mina ögon. Jag Förstår att man kan tvingas som enskild individ, så jag dömer inte kvinnorna som lämnar bort sina barn. Däremot är jag väldigt kritisk till att en modern demokrati inte har förändrat sitt synsätt. Att man hänger kvar i ngt som var mer förståeligt när samhället såg helt annorlunda ut. Visst har inhemska adoptioner i Sydkorea ökat men det är fortfarande långt ifrån vad som skulle behövas. Eller snarare så att samhället där är LÅNGT ifrån det som skulle göra att många av dessa barn aldrig skulle BEHÖVA adopteras bort. Att istället kunna stötta och hjälpa de kvinnor som nu tvingas lämna bort sina barn vore väl den bästa lösningen. tack för din kommentar om detta! Även jag är känslomässigt engagerad i den här typen av frågor. Säkert med tanke på min bakgrund... :-)
Stor kram!!

Livet enligt Jenny sa...

Åh underbart! Hade en sådan "kalender" som min mamma fixade ända tills jag gifte mig... hehehe man blir ju aldrig vuxen i mammas ögon... Ha en go dag. Kramen

Saltistjejen sa...

Jenny,
å vad kul att du haft en liknande kalender!
Kram!

Desiree sa...

Vilken underbar present bade till er och till lilla E. Sa himla fin! Man blir verkligen imponerad over jobbet din van lagt ner pa att gora den har och sedan fylla den med godsaker och skicka till er. Da far ni massa gott fran Sverige lite i kompensation eftersom ni inte aker hem i jul. LIlla E kommer att bli stormfortjust i denna ar jag overtygad om. Den ar ju ocksa riktigt vacker som juldekoration dar pa eran vagg ocksa.
Fantastiskt att ha en sadan fin van.
Kram!

Trillingnöten sa...

Vad underbart med så fina vänner! Man blir så rörd av denna omtänksamhet! Jag älskar såna där kalendrar (man kan ju ta gamla udda barnsockor och göra sånt)!!! Grattis till fantastiska vänner!

Emmama sa...

Så otroligt fin!! Helt underbart!

Kram!

Fröken Anki sa...

Vilken otroligt fin adventskalender, och vilken present! En present som ni kan anvanda i manga manga ar. Minns att vi tyckte det var jatteroligt att fa oppna ett paket varje morgon istallet for lucka. Sa denna kommer nog E uppskatta mycket!

Ha en trevlig forsta december och forsta luckdag, eller sockdag menar jag!
Kram

Anna, Fair and True sa...

Vilken fin kalender! Har det alltså sytt den själva också eller köpt den färdig? Det ska bli spännande att se alla små presenter! Och julklappen! Men fick ni öppna den redan nu fast det stod 24 på den? Fast det kanske räcker att det bara blir överraskning för E :)

Nenne Nennelainen sa...

oj, hahah! Nu blir jag alldeles rörd själv!
Älskade vän, enbart det bästa är gott nog för dig och din familj! Men jag ska väl inte ta åt mig hela äran, kalendern är faktiskt köpt. Jag kan inte sticka. Gjorde en islandströja i slöjden 1990 nånting, men där jag gjorde några varv och sen gjorde mamma resten (hur hon nu kunde gå med på det?!?!).
Massor av varmaste vinterkramar

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja fast hon har inte stickat den själv. Men jag blev lika glad för det. Bara jobbet att köpa den och sedan skaffa allt mått att pilla ner i den kändes så gulligt! :-)
Kram!


Trillingnöten,
ja visst blir man!
Och den där med gamla barnsockor har jag sett. Fast i ärlighetens namn skulle jag nog inte kunna använda många av de vi har här för de ser inte alltid så fina ut efter ett tags användning haha!


Emmama,
:-) Visst är den!


Fröken Anki,
ja den kommer definitivt att användas varje år!!! :-)
Kram!


Anna Fair and True,
hon har köpt den. haha nej den det står 24 på ska vi öppna på julafton såklart.
Kram!


Nenne,
gulle du!!! TACK igen! Den är verkligen så FIN oavsett om den är köpt eller stickad av dig. DU var ändå den som tänkte på OSS när du såg den och som fixade allt godis och skickade hit den!!!!! Det är ju DET som räknas!
Varmaste kramen!!!

Annika sa...

Nenne!! OCh alla dina kompisar!!
UNDERBART!!
Jag får tårar i ögonen av er omtänksamhet!!
VAD fint.
Det är ju bland det bästa en utlandsvenne kan få!!!
Härligt!!!
Saltis, nu får du visa och berätta för oss vad som ligger i din jättefina kalender!!!
Kramar i massor!!

Saltistjejen sa...

Annika,
Javisst var det fint och gulligt!!!
Och jo jag kan visa vad som är där i. Bild på "dagens strumpa" kommer senare.
Kram!!

KARLAVAGNEN sa...

Gulligaste gulligaste kompisen du har. Precis som jag verkar du vara rik på goda vänner. Härligt! Noterar att t om katterna är ihågkomna!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
ja visst är det gulligt! Och att ha sådana vänner är verkligen en rikedom! Det betyder så oerhört mycket!
Kram!!

Marianne sa...

Så FINT! Mycket finare än vanliga adventskalendrar! Har Nenne stickat strumpor och vantar själv, eller har hon köpt den någonstans?

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
visst är den fin!!! :-)
Nej hon har inte stickat den själv utan köpt den. och såklart fyllt den med godis!!! Och lite annat. :-)
Kramar!!

Pettas sa...

Verkligen en fiffig kalender, mysig helt enkelt. Den kan ni säkert använda några år ännu:).
Tipset tänker stjälas:). Nästa år har vi en liten Wilhelm som börjar förstå litet mera av adventskalendrar och jul. Storebror måste väl få en med storlek större vantar och sockor, haha..

Kram från Karin

Saltistjejen sa...

Pettas,
haha stjäl på du!! :-) Idén är ju itne min precis. ja har sett en liknande variant också där man använt strumpor som hängts upp med klädnypor på snöre också! :-)
Kramar"

Anna, Fair and True sa...

Nenne kanske kan tipsa oss om var man kan köpa den!

Mrs Clapper sa...

Vilken fin presentkalender! SÅ gulligt!! Och ett sånt där adventsljus måste ju införskaffas, det har jag totalt glömt av i år!
Låter som om ni hade en riktigt mysig kväll.
Kram!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
visst är den fin! och adventsljus är mysigt.
Hur gick det för dig idag??
Kram!!

Millan sa...

VIlken helt fantastiskt fin present!! Lycka ar verligen att ha fina vanner! kram

Saltistjejen sa...

Millan,
visst är den otroligt fin och gullig! Och ja Goa vänner är helt fantastiskt och i mitt tycke livsviktigt! :-)
Kram!!