måndag, december 27, 2010

Dålig

Tyvärr mår jag inte så bra idag. Vaknade inatt/tidig morgon runt 4-tiden av att jag trodde jag skulle behöva kräkas. Nu gjorde jag inte det men det var ändå rätt jobbiga timmar där i morse. Jag gick till soffan med en hink och lyckades till slut somna om med Lipton som värmde mig gott. För det var rätt kallt. Det blåser rejält här och då  drar det alltid in från luftkonditioneringen i väggen. Den är ju "öppen" ut och när det blåser ute blir det alltid kyligt. Men att somna med en gosig katt hos sig ger både värme och tröst. För när man inte mår så bra är det lätt att känna sig lite ynklig också.

M och Lill-Skruttan väckte mig i morse och jag knatade då in i sovrummet igen och somnade om i sängen. Sov ytterligare ett par timmar. Mår bättre men känner mig fortfarande "öm" i magen och bara tanken på mat eller annat ätbart får det att vända sig i magen på mig. Så jag dricker lite te.

Tyvärr är det sämsta möjliga timingen på att bli sjuk för min del. Jag bara MÅSTE jobba mycket denna veckan och eventuellt är det även denna stressen som lägger sig som lite extra magont också? Jag vet inte? Kan man bli "magsjuk" av stress??? Nu ska jag försöka få på mig kläder och gå ut i den vita men väldigt blåsiga staden. Som tur var har jag ju nära till jobbet. Men fick ett email tidigare idag att hissarna tydligen inte fungerar på grund av snöåskovädret inatt. Så det blir till att knata uppför alla 10 trapporna. Tur man inte jobbar ännu högre upp. Med tanke på att jag känner mig rätt matt så kommer det nog ta sin lilla tid att gå upp men det får det göra. Nu hoppas jag att jag ska bli bättre under dagen och att jag ska känna mig återställd imorgon.

19 kommentarer:

olgakatt sa...

Uff, ditt arma liv! Illamående och 10 trappor! Hoppas verkligen att det bättrar sig fort - både magen och elen till hissarna!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
tack!! Som tur var fungerade hissarna när jag kom till jobbet så jag slapp iallafall trapporna! :-)
Men tyvärr mår jag fortfarande rätt dåligt.
:-(

Ewa sa...

Hoppas att du nu mår bättre. Man blir så ynklig och svag av magsjuka, usch!

Skönt ändå att du slapp gå 10 tr upp.

Kram

Lia sa...

Uffa! Att känna sig magsjuk/spyfärdig är mkt värre än feber, hosta och förkylning tycker jag :(. Jag tror absolut att psykisk stress visar dig i fysisk hälsa, just magen är ju kroppens centrum vad gäller känslighet. Dead Line som förmodligen är både spännande och läskigt för dig, och så släpper stressen av att se julen bli SÅ BRA för er, utan resa! Drick lite varmt vatten med ingefära i, det hjälper alltid...och efter brevet vet du att JAG vet vad jag talar om :(
var rädd om dig!

Saltistjejen sa...

Ewa,
tack! tyvärr mår jag fortfarande rätt dåligt och känner mig matt. Men det får gå. Jag ska försöka lägga mig tidigt ikväll iallafall.


Lia,
vännen jag VET att DU VET vad du pratar om! Och jo jag försöker ta hand om mig, och just nu vet jag verkligen itne ifall det hanalr om en magbacill eller om det är stress. Kanske båda?
Jag ska ta ingefära när jag kommer hem! bra tips! Minns att jag drack det när jag mådde illa då jag var gravid och de hjälpte faktiskt.
Ett svar på ditt fina brev kommer senare. När dead line är över.... ;-)
Kramar!!!!

Anne-Marie sa...

Skönt att du slapp gå de 10 trapporna. Inte roligt att behöva gå till jobbet när man inte mår bra. Hoppas att du snart mår bättre. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja tack det var skönt att slippa. Nu hoppas jag at jag känner mig bättre imorgon.
Tack för din omtanke!

Anna, Fair and True sa...

Din stackare, hoppas du mår bättre snart! Det kanske är kombination av mycket mat, stress och någon bacill. Krya på dig!

Saltistjejen sa...

Anna Air and True,
fast jag har inte ätit så mycket mat. Utan varit rätt lagom den här julen. Men men... just nu känner jag mig väldigt dålig... Tyvärr.
Jag hoppas kunna gå hem snart och vila.

Marianne sa...

Usch, stackare! Drick Coca-cola! Det tycker jag är det bästa när man mår illa. Hoppas nu att det där går över snabbt så att du blir pigg och frisk igen!

Kramar!

Desiree sa...

Usch stackars dig. Det där lät inget vidare. Du får sköt om dig. Hoppas att du känner dig piggare och fullt frisk snart med tanke på att du har mycket att göra.
Tröst kram!

Katarina på Filippinerna sa...

Men vännen då,,, stackare... Jag hoppas du är på bättringsväg,, jag ser på TV´n om skitvädret i era trakter,, kallt och snö,, i massor..

Trillingnöten sa...

Stackaren!! Typiskt att det blir så. Inte helt ontroligt att mam kan få "magsjuka" av stress tror jag :) Jag hoppas du mår bättre idag!! Kram

Annika sa...

MÅ du känna dig bättre idag. Inget är så nedtagande som magvärk och illamående. HOPPAS innerligt att det är bättre NU!
Jag vet att du måste jobba hårt denna vecka, men förmodligen var det väl ngt du ätit alt ngn bakterie...
FEEL better, bästa SALTIS!!!!

Saltistjejen sa...

Marianne,
tack!! Jag gick faktiskt bara och lade mig och sov när jag kom hem. Och känner mig mycket bättre idag.
Kram!


Desiree,
nej det var ingen höjdare. Alls.
Nu hoppas jag kunna jobba idag och resten av veckan.
Kramar!


Katarina,
tack! Jo jag känner mig bättre nu. Jag ska till jobbet och hoppas kunna vara lite effektivare idag än igår.
Snö har vi verkligen fått en hel del! Staden var rätt öde igår för den mesta trafiken var borta.


Trillingnöten,
tack! jag tror att det var ngt, en virus eller bakterie eller så. För M har känt sig småkrallsig också nu även om han känner sig bätte igen i morse. Men han hade ont i magen igårkväll. Aäven Lill-Skruttan var ovanligt gnällig igår så kanske kände även hon av ngt? Nu hoppas vi på att vi alla är på bättringsvägen iallafall.
Kram!


Annika,
tack!! Nej det är såå hemskt! Hade ju även huvudvärk igår och senare under dagen feber så ngt var det ju. Även M sa i morse att han haft magvärk igårkväll och att han nu kände bihålorna. Nu hoppas vi iallafall att det inte blir värre.
Kramar!

Anonym sa...

Hoppas allt är snart över men jag tror inte det är bra med stressen!
Det var väl en kräksjukebacill som tog tag i den stressade människan.
Då har man inte mycket att sätta emot.
Men nu är det väl över?
Hälsar Eva i Tyresö

Saltistjejen sa...

Eva,
kanske var det så. Även M kände av magen igårkväll så troligen var det någon typ av magåkomma. Både han och jag känner av bihålorna nu så ja jag vet itne riktigt om det ev var mer än magen. I vilket fall verkar min feber vara över och M har ännu inte känt av ngn. Så nu hppas vi att vi alla är på bättringsvägen.
Kram och tack!

Bejla sa...

Nej, men usch, din stackare. Hoppas att du snart är heltpigg igen och att du inte behöver stressa för mycket för att nå din deadline.
Krya på dig!

Saltistjejen sa...

Bejla,
tack! Jag känner mig mycket bättre idag redan vilket är skönt! Hoppas nu att det blir bättre och bättre och att inte resten av familjen blir sjuk(are).
Kram!