torsdag, december 30, 2010

Vad gör man dagen före nyårsafton med strålande sol och +1 grader ute?

Jo, om man är jag själv så sitter man inne på sitt jobb och försöker vara duktig.
Skriva, läsa, skriva, äta lite nötter, läsa mer, skriva lite till, ta en kaffe, leta artiklar på nätet, lyssna på Pandora radio, kolla email, läsa, skriva, titta ut genom fönstret och sträcka på nacken, sucka lite, läsa igen, leta bland utskrivna artiklar, kolla figurer, läsa....

Well, det går framåt men inte så fort som jag skulle önska.
Kanske får årets sista natt bli dedikerad till jobbet? Kanske en viss symbolik med det med?
För om någon timme lämnar jag skrivandet för att vara mamma och barnvakt.
Känns riktigt skönt och befriande även om stressen gnager lite i bakhuvudet och i magen. Men men, än är det flera dagar kvar på denna veckan och ett par till i nästa. Sedan så kanske det mesta är gjort? Eller rättare sagt då MÅSTE det vara gjort!

Sol ute sol inne sol i hjärta och sol i sinne.
Om ni förresten någonsin funderat över hur förstadiet till placentan (moderkakan) bildas kan jag berätta det rätt bra nu! Fast på engelska då....

Nu tillbaks till vetenskapen.
Hepp!

12 kommentarer:

Tilda sa...

Vad är det du jobbar med? :)

Marianne sa...

LYCKA TILL med jobbet!

KRAM!

olgakatt sa...

Du måste skicka din rewiew när den är klar så att jag sen får se vad du svettats över!

Saltistjejen sa...

Tilda,
hej! Jag har inte sett dig har tidigare men jatteroligt att du vill kommentera!
Jag jobbar i en forskargrupp som studerar tidig embryonalutveckling. Bl a pre-implantation. D v s innan embryot har fastnat i livmodern. Vi ar intresserade av se vilka gener och proteiner som ar viktiga for att de forsta celltyperna ska utvecklas. Och just de som bildar placentan (moderkakan) ar en av dessa.


Marianne,
tack! Det kan behovas!


olgakatt,
haha ja det ska jag gora. Du kan fa en lank sedan nar den publicerats online ocksa. Jag vet dock inte riktigt nar det kommer bli, for vi ar ju fler inblandade men troligen i februari?

Anna, Fair and True sa...

Du får gärna berätta mer om moderkakan! Jag hade ju inte förstått förrän nu när jag själv blev gravid att moderkakan växer där ägget fäster och att det kunde vara lite var som i livmodern och alltså variera från kvinna till kvinna och från graviditet till graviditet. Jag hade tydligen inte läst på så noga innan :) Men det du sysslar med är ju på lite mer avancerad och ännu mer mikroskopisk nivå! :)

Jag har också lite jobb kvar att göra, dock hemifrån, innan bebisen kommer. Måste nämligen bli klar med handover-dokumentet till min vikarie. Så jag hoppas hen inte kommer ut förrän tidigast 4 eller 5 januari kanske! :)

Antar att du mår bättre nu! Kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
haha nej det är inte lätt att veta! Men detta är en av anledningarna till att man kan se magen växa så tidigt på vissa kvinnor jämfört med andra. Dessutom en av anledningarna till varför den havande kvinnan kan känna fosterrörelser i så olika veckor. Vissa tidigt andra inte förrän kanske 4-5 veckor senare. De beror mycket på VAR i livmodern fostret fäst.
Egentligen sysslar jag inte alls med placentan det är endast för artikeln. Det jag jobbar med är mer de andra tidiga cellinjerna som utvecklas i fostret. Hoppas du hinner klart innan lilla Belly Dancern kommer ut! :-)
Kramar!

bettankax sa...

Å vad det låter spännande!! Ju mer man förstår ju mer vill man veta:) Lycka till med jobbandet och njut av stunderna av ledighet.
Gott Nytt År!!
KRAM

Annika sa...

Exakt, skriver under på vad de andra skrivit.
Verkligen intressant det du forskar i.
Men mkt jobb har du, men det fixar DU!!
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

bettankax,
ja det är faktiskt spännande men just nu börjar jag krokna lite ändå.... Men ska försöka ta mig samman. MÅSTE ju få detta gjort och ingen annan gör det om inte jag gör det så....
tack för pepp!
Gott Nytt År önskar jag dig också!
Kram och tack för dina fina kommentarer på bloggen under året!


Annika,
ja det är kul och intressant fast nu önskar jag lite ledighet... Men men när detta är över kanske jag tar en eftermiddag off! :-D
Stor kram och tack för din uppmuntran!
As always! :-)

Tilda sa...

Det låter som ett intressant jobb!

Nej, jag tror inte att jag har kommenterat någon gång, men jag är inne och läser din blogg i stort sätt varje dag. :)

Saltistjejen sa...

Tilda,
ja det är det på många vis även om det precis som många andra jobb även blir rutin och så ibland... ;-)
KUL att du läser här och det var extra roligt att du kommenterade nu! Alltid roligt när man får "se" sina läsare för första gången! :-)
Kram och Gott Nytt År!

Anna, Fair and True sa...

Precis, jag har lärt mig det nu att det påverkar hur och när man känner fosterrörelser. Jag kände ju t ex tidigt, i v 16 tror jag, och har sedan känt väldigt mycket hela tiden och mycket fortfarande.