fredag, december 31, 2010

GOTT NYTT ÅR!!!!


Hoppas 2011 blir ett riktigt bra år för er alla! 

För oss kommer detta året att bli året då mycket av vår närmaste framtid kommer att bestämmas. Tyvärr är ju flera av de saker som kommer att lägga grunden till våra framtidsbeslut sådana som vi inte själva kan påverka. I värsta fall kommer vi vara tvungna att dra i nödbromsen och hoppa av planet innan vi kommit fram till vår destination. I bästa fall kommer vi att kunna välja var någonstans vi vill landa. På ett ungefär iallafall. Just nu lever vi lite i limbo. Det är ingen känsla jag önskar någon för den tar rätt mycket på krafterna. Liksom ligger lite sådär i bakgrunden och tär på ens energi. Ständigt. Jag har inte skrivit så mycket om detta på bloggen under året eftersom jag själv inte riktigt orkar fundera på det mer än vad jag redan gör. Alltså mest i bakgrunden och bara ibland mer aktivt då det kommer upp till ytan. Mer än så orkar jag inte fundera. För då kan jag inte somna om kvällarna och det om något är en energidödare. Så jag har utvecklat någon slags Orostämjartalang som jag försöker att använda mig av. Tankarna är mycket om hit eller om dit. Men i natt stegar vi med ett stort kliv rakt in i 2011 och snart kommer vi inte längre att tänka lika mycket i "om" utan i "Jaha, vad gör vi nu då!?!" Så ja, 2011 kommer för vår del att bli ett ganska omvälvande år tror jag. Förhoppningsvis mer på det mentala än det praktiska planet. För än så länge hoppas jag att vi ska slippa hoppa från ett flygande plan. Det verkar lite läskigt....

Gott Nytt År önskar jag iallafall alla er som läser här ibland, regelbundet eller endast just detta inlägg! Hoppas att det kommande decenniet kommer att uppfylla åtminstone en del av de drömmar ni drömmer, hoppas och önskar. Och att det även kommer med nya drömmar. För utan drömmar ingen framtid.bilden är från:
kevinfoxcreations.com

24 kommentarer:

Mrs Clapper sa...

Ojojoj, inte kul när det är spännande på det sättet. Men allting bli ju alltid bra i slutändan, så är det ju även om vägen dit kan vara rätt så knölig i bland. Och kommer det till att hoppa från flygplan, så kanske det blir riktigt kul!

Gott Nytt År fina Saltis! Det ska bli jättespännande att hänga med er under 2011! Kramar!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
tack!!! Ja vi får se hur det blir med året. Vi hoppas än på det bästa såklart.
Kram!

eastcoastmom sa...

Gott Nytt År! Allt blir bra ska du se.

Saltistjejen sa...

eascostmom,
tack! jag hoppas ju det. Innerligt. Men vi får se. Ett spännande år lär det bli iallafall...
Önskar även dig och familjen ett Fint 2011!
Och ha en festlig kväll med alla ÅTTA humrarna!! :-)

Anna sa...

Gott nytt år! Hoppas allting löser sej till det bästa.

Fröken Anki sa...

Gott Nytt År till er också! Jag känner igen mig i den där ambivalensen om vad göra med det kommande året. Vi går ju också och funderar på vart vi ska ta vägen nästa år. Ska vi stanna i Scranton, eller ska vi åka nån annanstans? Stora beslut och dagen då vi måste bestämma oss kommer närmare och närmare. Men först har vi den STÖRSTA dagen att koncentrera oss på - Due Date! En sak i taget!

Tack för alla fina inlägg i år, och jag uppskattar mycket att vi har kunnat träffas IRL det här året. Vi får försöka få till fler gånger under 2011, så himla långt är det ju inte mellan oss.

Kramar och hoppas ni får en fin nyårsafton och en bra start på nya året!

Saltistjejen sa...

Anna,
Gott Nytt år till dig också!!!
Hoppas 2011 blir ett bra år!


Fröken Anki,
tack själv för att du delar med dig på din blogg! jag är också himla glad att vi kunnat träffats IRL under det här gångna året! :-)
Nu får vi se vad som händer i våra liv 2011. För er kommer absolut den största händelsen att vara att ni blir föräldrar! En enorm omställning och något som kommer följa er för resten av era liv! :-)
Det ska blir roligt att få följa er på den resan lite om du fortsätter blogga om det förstås. Men det hoppas jag du gör! :-)
Varm Kram och förhoppningsvis ses vi om inte alltför länge!
Gott Nytt 2011 till dig och familjen!

Ling sa...

Gott Nytt år och god fortsättning!! =)
Tack för i år. Jag kommer troget att fortsätta följa din blog nästa år. Tack för rolig läsning!

/Ling

Saltistjejen sa...

Ling,
tack vad roligt! Och vad glad jag blir!!!
Gott nytt till dig!

anna of sweden sa...

Håller tummarna för att allt l
öser sig så bra det bara går!

Gott Nytt och stor kram!

Anne-Marie sa...

Hoppas allt går vägen (antar att det är era gröna kort som är orosmomentet?). Det är jobbigt när man inte kan själv råda särskilt mycket över vad som händer. Gott Nytt År och Stor Kram!

Trillingnöten sa...

Det är ju trist att till slut inte ha ett val! Jag hoppas att det löser sig innan dess. För på nåt sätt brukar det ju det :) Av någon konstig anledning brukar livet rätta till sig till det bästa så småningom. Hoppas att 2011 blir det året för er! Kram!

♥Ewa sa...

Gott Nytt!! Jag håller tummarna för att allt kommer att gå er vilja tillmötes och att 2011 blir ett glädjefyllt år på alla sätt.
Kramar

Saltistjejen sa...

anna of sweden,
tack!!
Gott nytt år!


Anne-Marie,
ja det är bl a vår ansökan om Green Card såklart. Och det är helt klart jobbigt när man itne själv "bestämmer" över sin framtid. Men det gäller ju de flesta såklart.
Tack för ditt stöd!
Kram o Gott Nytt 2011!


Trillingnöten,
nej det är ju tyvärr inte oss det hänger på vad gäller de stora saker som ska "beslutas" under året. Tyvärr. Vi får se men jag hoppas självklart att det kommer att gå bra och att året till slut kommer att bli bra för oss. Tack vännen!
Kram!


Ewa,
tack! Ja vi hoppas och man måste ju tro att det ska bli bra även om man oroar sig emellanåt också.
Gott Nytt År önskar jag dig också!
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Håller alla tummar, fingrar och tår att det ordnar sig! Jag tror det ordnar sig hur det än blir - dvs ni skulle lyckas med karriär och familjeliv i Sverige eller på annan plats också - men jag hoppas givetvis att det blir just så som ni vill, att ni får det gröna kortet och kan stanna i USA! När kommer ni veta, dvs hur lång är processen? Jag hoppas att ni inte behöver vänta till slutet av 2011!

Många kramar!

Anonym sa...

Gott nytt ar! Hoppas att allt ordnar sig & att 2011 blir ett riktigt bra ar för er! Alltid lika kul att kika in hos dig!
Kramar, Lisa

Pettas sa...

Sällar mig till skaran med alla tummarna uppåt för er skull!
Det fixar sig!

God fortsättning på det nya året!

Kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
tack!! Ja på NÅGOT vis MÅSTE det ju ordna sig. Vi får se HUR. :-)
Det lär nog dröja ett tag innan vi vet ngt om vår Green Cardansökan. Först måste vi ju FÅ IVÄG den!!!!;-)
Kram och TACK!!!


Lisa,
tack detsamma!! Hoppas 2011 blir ett riktigt bra år för dig med!
Kul att du gillar min blogg.
Kramar!


Pettas,
tack så mycket vännen! Jag blir alltid lika rörd över att ni Bloggvänner bryr er så mycket och liksom "finns där" trots att jag inte ens träffat de flesta av er "på riktigt". :-)
Riktigt Gott Nytt 2011 önskar jag dig och familjen också!
Kram!

Katarina på Filippinerna sa...

Jag är in och läser några äldre inlägg, har inte hunnit följa alla bloggar då jag varit i Sverige.. Jag förstår att det måste vara skitjobbigt,,först av allt hoppas jag ni får iväg er ansökan,, och att get blir klart med den.. Men jag har ju själv ett GC och vet hur knöligt det var och vilken lååång tid det tog...

Stor kram...

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det är jobbigt. Att man inte vet. Att ens planer inför närmsta framtiden kan skilja enormt mycket beroende på beslut som man inte ens själv får vara med och fatta. Jobbigt. Men man får ta en sak i taget. Först blir att ta tag i vår ansökan och få iväg den.
Tack för dina tankar!
Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Fick tips av en amerikansk kompis om the American Immigration Lawyers Association (AILA)? Har ni kollat med dem? De kan hjälpa till att hitta "good, reputable immigration practitioners".

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
TACK! Ska kolla detta!!
Kram!

Bejla sa...

Gott Nytt År (igen)! Hoppas ert år blir bättre än väntat, och att ni snabbast möjligt får svar på era osäkerheter och att de svaren är några ni blir glada för. Känner delvis igen situationen, och jag tror även 2011 blir ett liknande år för oss, då beslut kommer att tas som kan påverka våra liv i några år framöver, även om vi inte har lika opåverkningsbara "kort" på handen som ni.
Kram!

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja vi hoppas på att det ska gå bra med allt vi inte riktigt kan påverka själva.
Hoppas att även ni får ett bra år nu!
Kramar!!!