söndag, december 26, 2010

Annandagen

Idag har det snöat konstant hela dagen. Inget mot de svenska snöovädren denna vintern, men vi har haft och har ett ymnigt snöfll. Dessutome ett väderfenomen som jag aldrig upplevt innan vi flyttade hit nämligen "vinteråskoväder". Alltså åska, blixtar och snöfall! Stundtals var det alldeles vitt av horisontellt flygande snö utanför fönstren och det vita lystes då och då upp av blixtar.

Dagen har varit rätt lugn. Idag har det blivit mer tittande på film och TV än vanligt. Men även en del läsning, pusselläggning samt en promenad ut i snön som tyvärr var rätt blöt. M har även försökt fixa vårt avlopp med hjälp av en s.k "snake". Tyvärr utan resultat. Till slut tog vi till kemisk propplösare och det hjälpte som tur var. Det går inte alltid att vara mer miljövänlig. På kvällen kom våra vänner Familjen K på besök. Ett riktigt lyxbesök där de tagit med sig nästan alla ingredienser till en middag  som de sedan lagade till i vårt kök! Det enda vi bidrog med var lax, dryck samt glass. Den senare till efterrätten då. Lyxigt värre!

Lill-Skruttan och R lekte jättefint den mesta tiden. När Lill-Skruttan senare även fick hålla Baby E blev hon helt lycklig. Hon är inne i en babyfas just nu och att då få hålla en livs levande riktig baby är såklart riktigt stort! Att det dessutom är hennes bästis lillasyster gör ju inte saken sämre det heller. Även R kom upp i soffan och ville hålla sin syster, och de var så himla söta där ett tag. R var till och med så modig att han pussade både sin lilla syster och Lill-Skruttan! Än har inte begreppet tjejbaciller kommit...!


Stolt Lill-Skrutta med lilla Baby E


Här kom Storebror och ville hålla sin lillasyster.


Tre Gosetroll!


Här är två filmsnuttar också:
Nu är julen officiellt slut. Det har varit en riktigt skön och bra jul tycker vi. Skönt att få vara hemma och fira utan den stress som resande ger. Skönt att kunna ta det lugnt och göra allt i sin egen takt. Visst har vi saknat familj och vänner i Sverige, men vi har ändå haft det oförskämt bra. Veckan som kommer är dagis stängt. Alltså är det semester för Lill-Skruttan lite till. Själv måste jag tyvärr jobba rätt mycket under de kommande två veckorna (min dead line är runt den10 januari) så det blir M som kommer få stå för den mesta "markservicen" och även få vara  Hemmapappa den närmaste tiden. Åtminstone den större delen av veckan. Vädret spås bli rätt blåsigt med mer snö de närmaste dagarna så kanske kan det bli lite lek i snön innan den hinner smälta bort. Årets sista dagar verkar bjuda på lite vinterväder iallafall, även om vi fick en rätt snöfattig jul här.

5 kommentarer:

Desiree sa...

Oj ni verkar ha fått in mycket snö. Det verkar som det även snöat ganska långt ner i USA så att det även kommit snö nere i södern. Ja nu är julen över men det har varit en bra och skön jul både här och för er. Alltid mycket uppskattat då ens vänner kommer och lagar middag som man sedan får njuta av tillsammans. Det är toppen att ni har så många riktigt goda vänner för då gör det inte alls lika mycket att det inte blev en jul hemma med familjen.
Hoppas att snöstormen inte ställer till det för dig då du ska ta dig till jobbet men det är tur att du faktiskt kan gå dit. Synd att du måste jobba mycket nu men det är förvisso din review som du ska skriva och då kan det ju helt klart vara mödan värt på ett helt annat sätt än om det bara varit vanligt jobb. Det är ju toppen att M kan var hemma lite längre med E nu när dagis är stängt.
Kraaam!

Annika sa...

Men inte kom det mkt i Washington inte...Söder om oss var det galet, och norr om oss var det massor. men i Washington måste det varit ngn lucka för vi fick inte mkt. Men däremot blåst, det fick vi, och det har vi...
Åsksnö har jag varit med om ett par ggr, bla i fjol då vi hade blizzards och white outs, det är ett MÄRKLIGT fenomen, jag vet. Mycker underligt. Thunder snow, bara namnet är coolt :-)
Inga mellandagar för dig, mendäremot för M och Bella. Härligt.
Hoppas du är taggad för jobbet!!!
KRAMAR!!!

Karin sa...

R läste precis på "breaking news" på Twitter att det snöar enormt hos er, så jag gick in och kollade din blogg. Coolt med snöåskoväder!!!
Låter som ni har haft en underbar jul! Skulle gärna träffa Ella igen, hon låter helt underbar 
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det har kommit en del faktiskt. Vi får se hur länge snön stannar på marken bara. Här inne i stan brukar den inte ligga så länge. Men kanske ett par dagar iallafall om det får vara minusgrader. Det blir inga problem för mig att ta mig till jobbet. jag har så nära. Däremot fick jag ett mail om att hissarna inte fungerar i vår byggnad nu på grund av snöåskovädret inatt. Så det blir till att gå uppför alla trappor.... Och jobbet ja, just nu önskade jag att jag fick vara ledig. Känner mig dessutom inte helt frisk utan lite hängig så det känn inte så skoj att gå till jobbet. Men jag ska dit en sväng idag ändå för jag måste verkligen få en hel del gjort denna veckan.
Kramar!!


Annika,
jaså fick ni ingen snö?!? Konstigt!!! Här vräkte det ner igår som sagt, och det är vitt och fint ute nu. Även om det alltid blir mindre inne i city. Åskoväder under vintern ÄR verkligen häftigt. Känns väldigt konstigt dock. Jag har fortfarande inte vant mig vid dem.
Hoppas ni får lite snö snart ändå.
Stor kram!!!

Saltistjejen sa...

Karin,
japp det snöade rejält igår och under natten! Nu är det vitt på marken.
Det hade varit jättekul att träffas igen snart! Tyvärr ser det ju inte riktigt ut att bli så snart.... Hoppas ni mår bra allihop och njuter av jullovet.
Kramar till hela familjen!