fredag, december 17, 2010

Har det vänt?

Kanske kanske kanske???
När jag kom hem efter jobbet idag möttes jag av en stängd sovrumsdörr. Både Lill-Skruttan och M sov. Själv åt jag en mycket sen lunch i form av mackor. Sedan drattade jag omkull i soffan jag med. Och nickade till. Det hade varit en rätt intensiv dag. Först frukost på Lill-Skruttans dagis dit jag gått ensam. Ville dock dit för att dels vara lite social med de andra föräldrarna och dels var det jag som gjort de kort som vi skulle ge lärarna tillsammans med den Holiday Gift man alltid ger lärarna här inför julen. Som tidigare år var det fråga om pengar. Sedan var det jobb jobb jobb. och ja, väl hemma somnade jag till en stund då alltså. Väcktes av en Liten Skrutta som stod i pyjamas med trollrufsfrisyr och napp. Enligt M hade det varit en väldigt gnällig dag. Gnäll, trötthet, hosta, snor om vartannat. Ingen ork eller lust för någonting. Så de har mest degat i soffan båda två. Men nu under kvällen efter hennes otroligt långa eftermiddagsvila (med tanke på att hon väckte mig vid tjugo i fem måste hon ha sovit i minst 3 timmar!) så verkar det något piggare. Fortfarande är tålamodet lika med minus tre och det gnälls mycket. MEN hon åt några tuggor pizza till middag! Första "riktiga" maten på säkert 2-3 dagar eller så. Och efter ett blöjbyte ville hon minsann till Playroom. Hon hoppade upp och ner i soffan när M sa att han kunde gå med henne dit. Sedan var det Jippie och spring i benen ut genom dörren. Så ja det är ett gott tecken och jag hoppas att det är vändningen vi sett. Det vore så skönt. För oss alla.

Nu är det helg! Sista innan jul. Galet vad tiden sprungit iväg. Men det är skönt vi har inte särksilt mycket planerat i helgen. Så jag hoppas det blir en ganska lugn sådan. Jag tror vi behöver det. Alla tre.

11 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad skönt att det kanske vänder nu! Underbart! Jag är livrädd att min lilla ska bli sjuk. Alla barn på min skolan är också sjuka typ. Och jag kan ju dra hem nåt. Man vet aldrig...svårt att undvika, även om man tvättar händer har handsprit etc... :) Lycka till nu! Kram

Katarina på Filippinerna sa...

Skönt om E. kryar på sig och jag hoppas ni får en helg att vila tillsammans. Jag förstår att det är både svårt och jobbigt när ens lilla tjej är sjuk.

Stor kram och krya på er.

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja vi hoppas som sagt. Ännu har hon jättejobbig hosta och snoret rinner mest hela tiden, men hon verkade iallafall piggare under kvällen så jag hoppas det värsta är över för denna gången.
kram!


Katarina,
ja det ska bli skönt att ta det lite lugnare i helgen faktiskt. Vi har alla haft ganska hektiska och intensiva veckor den senaste tiden.
Kram!

Suddrik sa...

Låter som att ni behöver lite julledigt. Hoppas ni är bra till dess!!

Kram!!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
tack! jo det stämmer nog. Lite julledigt känns bra! :-)
Kram!

Desiree sa...

Ja det är helt galet vad tiden har sprungit iväg. Skönt att lilla E börjar piggna på sig. HOn är nog på bättringsvägen nu. MEn en lugn helg är nog vad ni behöver så att hon blir helt återställd och att ni får vila upp er lite. Nästa helg är det ju jul!!!! Blir ni lediga lite mer eller blir det bara julafton och sedan helgen. Juldagen innfaller ju på en lördag så det blir ju som en vanlig helg för amrisarna men jag vet inte om det kompenseras med ledighet på fredagen eller månadagen för dem.
Ha det bra och och hoppas att E skiner upp och blir sitt vanliga solskensjag snart igen.
KRam!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det ska bli skönt med en lugn helg. Känns som de senasste helgerna varit roliga men kanske lite väl intensiva.M kommer att ta mer ledigt men själv vet jag inte riktigt eftersom jag måste skriva på artikeln. Jag kommer nog iallafall inte att labba så mycket utan fokusera på skrivandet. Ska helst ha ngt slags utkast i mitten av januari.
Kram!!

olgakatt sa...

Med tanke både på krasslig Ella, era stressiga dagar i december och situationen på alla Europas flygplatser är det skönt att ni inte planerat åka till Sverige över jul i år. Inrikestrafiken fungerar ju inte heller vilket färdsätt man än väljer. En kompis åkte till Köpenhamn från Lund igår, det tog 4 1/2 timme med tåg och ersättningsbuss - som dessutom lyckades krocka på bron.
Hoppas ni kan ta det riktigt lugnt.
Får du nån lutfisk, förresten? Och hur gick det med julmust?

Saltistjejen sa...

olgakatt,
nej jag är ärligt talat glad att slippa resa i år. Ännu mer med tanke på vädret. Det hade verkligen känts jobbigt att ha resan framför sig just för att man varit rädd att bli fast någonstans i något oväder. men även utan väder så är det rätt jobbigt att resa med barn så det känns himla skönt att slippa i år.
Lutfisk blir det nog dessvärre ingen, men must får vi gå förbi Fika och titta efter. Kanske en tur imorgon?
Kram!

Västmanländskan sa...

Håller tummarna för att det har vänt. Kram!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
jodå det har vänt! Helt klart! Tack!
Över för denna gången vilket känns skönt. Nu hoppas vi det dröjer till nästa.
Kram!