måndag, december 06, 2010

Insikt

Okej, nu är det bestämt. Vi ska försöka få in ytterligare en del saker i vårt redan övermöblerade hem. Vadå för något kan man fråga sig? Tja det enda i heminredningsväg vi handlat de senaste åren. Förvaring. Storage. Förvaring förvaring förvaring. Vad annars?

Jag tror banne mig att vi skulle ligga bra till om det fanns någon form av tävling i "compact living". Eller "Hur man spelar tetris med sitt eget hem?". Men visst, eftersom vi redan för länge länge sedan gav upp tanken om att ha ett sådant där "snyggt" hem och numera mest kör på funktionalitet så är det ju som det är. Och tja, som M säger "Vi har ju iallafall ett övermöblerat hem på Manhattan! Det är ju iallafall bra mycket coolare än ett övermöblerat hem i någon liten håla...." Och jo, det kan han ju ha rätt i. Å andra sidan känner jag att om vi bodde i en liten håla skulle vi inte behöva ha särskilt övermöblerat eftersom vi då sannolikt skulle ha råd med en lägenhet större än de ca 40 kvadrat vi nu lever på. Men det är en annan historia. Just nu bor vi ju här och trivs kalas trots att vi knappt har en enda fri yta i hela lägenheten. En av fördelarna med vår trångboddhet är iallafall att även om tanken på att i framtiden lämna New York smärtar på flera sätt så kommer vi med allra största sannolikhet att flytta till något större. Det kan ju vara en tröst. Förresten, är det någon som vet om något möbelföretag börjat designa möbler för tak? Förvaringsmöbler då. För taket är än så länge rätt fritt.....

Imorgon blir det en tur till Ikea.

18 kommentarer:

S w e F l o sa...

Ni kommer att känna er som om ni bor på slott när ni väl flyttar, ha ha!

Du det finsn en sorts hylla man hänger från taket som heter Hyloft. Vi har dom i garaget. De finns i vitt, så att de liksom smälter in.

Kanske vore nått? :-)

Saltistjejen sa...

SweFlo,
hahaha japp! Och DET låter rätt skönt faktiskt! :-) Men än är vi itne där. Jadu kasnke vore det något för vårt "tetris-hem"...??? ;-)
Kramar!

Marianne sa...

Hahaha, ja jag ska väl inte klaga på vårt lilla råttbo som ändå är på en 60 kvadrat : ) Fast det ligger förstås inte på Manhattan, utan i just en håla : D Nå, större ligger i planerna.

Ikea har väl sådana där hängkorgar för taket. Tror de finns på barnavdelningen. Kan ju vara kul för kissarna att leka med också : D Jag har vidarebefordrat önskemålet : )

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
hahahaaaa nej 60 kvadrat är i mina ögon STORT!!!
Men visst jag förstår att ni kan tycka det känns litet när ni ju haft det så mycket större. Hoppas att det inte dröjer så länge innan ni får ert hus! :-)
Kramar!

cecilia sa...

Jag håller med M - det är på Manhattan:). Och ja, hyllor eller lådor som man kan typ hissa ner från taket skulle vara den perfekta lösningen, varför har ingen tagit pantent på det??
kram

Saltistjejen sa...

Cecilia,
ja du det kan man fråga sig...?!? ;-)
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Haller med M, det ar ju Manhattan! En liten garderob pa Manhattan skulle jag tycka var coolt nog!!! Vi bodde valdigt litet i Singapore men man vande sig, fordelen var att det blev inte sa manga onodiga prylar utan verkligen sant man behovde!
Hur ser det pa vaggarna, hogt upp nara taket? kanske hyllplan eller sana dar skap fran IKEA som man viker uppat?
Hoppas ni hittar nagot!
Kram!

Trillingnöten sa...

Hahaha! New York baby, New York! Allt för att få bo där. Compact living, hemlöshet eller inneboende :) Men seriöst, det där med takförvaring är ju fantastiskt. Ni får fasiken ta patent! Eller skaffa er en loftsäng så ni förvarar er själv i taket :) Men kanske inte med lillskruttan! ...

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
haha och jo du har rätt. Man lever med konstant rensning. Även om det aldrig blir såpass mycket utrensat som man skulle önska. Särskilt mycket får man hålla efter bland barnsakerna. Kläder o leksaker.
Fast det är nog mest bra tror jag? Jag tror det blir mest ngt väldigt vanligt imorgon dock. Vi får se. En del planer har vi.
Kram!


Trillingnöten,
hahaha jo visst. Här ÄR det ju dessutom verkligen vanligt med just trångboddhet. Det är ju inte ovanligt att typ 4-5 personer delar en 1:a....!
Kram!!

Emmama sa...

Vi har bara en tvåa vi också och det blir mycket pusslande.. men vi har stort kök där M har sitt kontor så det får funka. Bygg på höjden, det är väl mitt tips, det har vi gjort och då får man undan mycket grejer.

Och M har rätt, inte ett ord gnäll ska det vara om man har förmånen att bo på Manhattan... ;)

Stor kram!

Desiree sa...

Ja mindre lar ni iallafall inte behova pa pa i framtiden. Jag staller garna upp i tavlingen i trangboddhet aven om varan lagenhet ar stooor utifran era matt da den ar pa hela 70 kvadrat. Men nog ar det overmoblerat och da har vi ju anda ca halften som vi inte lyckades klamma in overhuvudtaget. Bra och smart forvaring ar verkligen A och O da man bor litet.
Kram!

Saltistjejen sa...

Emmama,
ja vi har fortfarande en liiite utrymme haha! Vi får se vad det blir idag. En byrå till samt en bokhylla kommer det bli säkert. Sedan får vi se. :-)
Och jo, det ÄR speciellt att bo på Manhattan! :-)
Kramar!


Desiree,
haha ja om vi hade haft 70 kvadrat hade vi varit överlyckliga! :-)
Men visst handlar mycket om bra planering (av lägenheten) samt om bra förvaring. Ännu viktigare ju trängre man bor såklart.
Kram!

Annika sa...

Men det är på Manhattan, som sagt. OCH med en kunglig utsikt därtill!!
Fattar ju att det därmed förvaring är ett dilemma, verkligen! Men det där med takförvaring hadeju inte varit dumt.
SHIT, jag tycker jag har det trångt på 185 kvm.
Ska inte klaga mer över den saken...SPOILED damn BRAT, me!!
KRAMAR!!

Anna, Fair and True sa...

Ska bli intressant att se er nya möbel! Men många brukar ju sätta upp hyllor utmed taket, dvs på väggen men längst upp, för böcker och annat. Kanske något för er?

Anna, Fair and True sa...

Vi har förresten också en del förvaringsproblem även om vi givetvis bor större än er med våra 58 kvadrat. Men med en bebis här snart så tar vagn, korg, bilstol, kläder (trots att det är smått) ändå en hel del utrymme, särskilt när man är van att inte behöva dela :) Men ypperligt tillfälle att rensa både i lägenheten och i källaren!

Saltistjejen sa...

Annika,
hahaha ja det är rätt "bortskämt" att tycka att 185 kvm är litet!!!!! ;-) :-D
Men visst ju mer plats man har ju mer sprider man t sig. iallafall jag. Så är det.
Kram!!!


Anna Fair and True,
ja det blev nog rätt vanliga möbler till slut! ksa visa de senare men nu orkar jag inte. Och visst tar det mycket plats med alla barnsaker. Här är det ju även så att man inte har några förrådsutrymmen att tala om heller. I svenska lägenheter brukar ju nästan alltid källar- eller vindsförråd finnas där man kan förvara t ex resväskor, och bilbarnstol (om man itne använder den dagligen). Men här måst vi ha allt inne i lägenheten! Så ja det är ONT om utrymme som sagt. Men fördelen är väl att man tvingas hålla efters och inte samlar på sig alltför mycket.
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Vi har faktiskt källare så vi kanske inte ska klaga :) Ni har alltså inga extra förrådsutrymmen? Vi har en vanlig källare, kanske 5-6 kvm, och sedan har vi hyrt ett extra för typ 80 kr i månaden som är 2 kvm.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
haha ja jag vet. De flesta svenska lägenheter HAR ju något slags förråd. Källare eller vind. Sådan lyx finns inte här. Iallafall inte om man inte är svinrik haha! Kan du tänka dig hur höga skyskraporna skulle bli om man skulle ha förråd till varje lägenhet!?!? Det skulle bli ett antal extra våningar det....! ;-) Och med tanke på Manhattnhyrorna skulle nog fler välja att ha de där extra kvm som boendeyta istället.:-)