onsdag, december 15, 2010

Rättelse

Det VAR ju INTE Bloggjulklappen jag fick av Emma häromdagen!!!!! Tydligen är jag helt ute och trampar på en gammal hoj! Det var helt enkelt ett Julkort deLux från Söta Rara Gulle-Emma! Hahaha, nu fick jag ju en överraskning idag OCKSÅ!

Ibland undrar jag över hur det kommer sig att just jag träffar så många otroligt generösa och härliga personer? Det gör mig glad lycklig och rörd, men kan ibland få en att nästan känna lite "mindervärdeskomplex"... Jag veeeet det är jättefånigt, man borde enbart glädjas och ja, ta åt sig all kärlek (låter kanske lite flummigt, men ni fattar nog...?). Och det GÖR jag. Säkert! Men som sagt ibland önskar jag att jag hade lite mer sådan där spontan Glädjespridaranamma i mig, jag med. Tyvärr blir det så ofta så att det stannar endast vid tanken. För strax efter att man tänkt tanken springer tiden ikapp en och innan man hunnit blinka har den till och med rusat förbi. Svisch Svosch! Och så står man där och har återigen inte kommit längre än till just tanken.

Nu fick det här inlägget kanske lite mycket "egoprägel" över sig. Egentligen ville jag ju bara skicka ytterligare ett Tack till Emma. Tack vännen!

12 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Åh vad sött! Och jag vet preciiis vad du menar!! Jag är superdålig på sånt, men tänker ofta på att man ska bli bättre! Man kan ju sprida glädje på flera sätt, genom sin blogg t ex :) Soom du gör! Kram

Karin sa...

Man har de vänner man förtjänar 
Jag har en kompis som gjorde en fotobok till mig och min familj - "Äppelresan". Otroligt omtänksamt och generöst tycker jag! Tack Saltis!!
Kramar <3

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
tack vad gullig du är! Ja jag hoppas att jag lyckas sprida lite glädje iallafall även om det inte alltid sker via så handgripliga saker... ;-)
Kramar!!


Karin,
hahaha vad söt du är!!! Jo kanske är det så. Isåfall kan du ju tänka likadant om det för din del. Eftersom du och din familj ju tydligen fick en så fin present av din vän menar jag! :-)
KRAM!!!

franziengland sa...

:) Så roligt! Jag är också helt säker på att du förtjänar alla dina vänner och överraskningar. Sann vänskap och omtanke brukar sprida sig och komma tillbaka på ett eller annat sätt. När min mamma på en stor familjehögtid då jag var barn, bjöd in kusinernas grekiska kompisar på besök och vi inte alls förstod vad de hade hos oss att göra just då, sa mamma att hon hoppades att en dag när vi var ute och reste i världen skulle någon bjuda in och ta emot hennes barn. Tänk vad jag såg upp till henne då och jag minns det än idag. Jag tror det är så, man står på plus till någon och minus mot någon annan men i slutänden jämnar det ut sig.
Nu har du ju då även en rolig bloggjulklapp att se fram emot, om jag förstår det rätt :) . Ännu mer kul! Kram.

Saltistjejen sa...

franziengland,
tack vad gullig du är! jo, självklart hoppas man ju att när folk är omtänksamma så beror det på en orsak. :-)
Vad fint av din mamma att bjuda in era släktingar! Sådant tror jag verkligen är bra. Dels för att det är roligt, dels för att man öppnar upp nya möjligheter framåt senare (eventuellt om personerna man bjudit in eller andra i deras omgivning bjuder in en senare som din mamma hoppades) dels för att hon visade er barn att sådant är möjligt.
Stor Kram!

Anna, Fair and True sa...

Kul men förvirrat blev det! Ja, tänk vilka underbara människor det finns!

Annika sa...

Saltis! Med tanke på vilken varm och fin männsika DU är så är det inte konstigt om du råkar på en massa generositet omkring dig!!
Så det så!!
KRAMAR från ett Washington där det förmodligen snart kommer att börja snöa!!!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
haha ja jag är ledsen om jag förvirrade er!! Jag förvirrade ju mig själv också! :-)
Kram!


Annika,
å Annika vad go du är! Det är inte så att jag inte känner mig som en rätt bra person, utan mest det att jag känner att jag så gärna VILL det där lilla EXTRA också. Men att jag sällan kommer längre än till tanken. Tyvärr. Och DET kan ibland kännas lite jobbigt....
Härligt med snö!!!!
Kramar!

Taina sa...

Håller med Annika!! Till 100 %!!!

Då slår mig tanken: Vad är JAG för en person som ALDRIG får en överraskning??? Hahahahahaha!

Kram på dig!

Saltistjejen sa...

Taina,
gulledu! Och du överraksningar får du väl hela tiden?!? :-)
Nej men allvarligt så är DU just en sådan som jag då ofta TÄNKER att jag ska göra någt extra för men som det sedan inte kommer längre än så... Tyvärr. Men kanske kan du just för tillfället glädja dig åt att jag ofta har en tanke. :-)
Kram!

franziengland sa...

Ja, det var ju inte ens släktingar mamma bjöd med utan några kompisar till mina kusiner... men jag har faktiskt alltid blivit väl mottagen och omhändertagen överallt nu när vi bott utomlands, så på något sätt har väl mammas tanke fungerat.
Har du förresten berättat något om vad det var för överraskningar på jobbet? Kanske har jag missat det, får nog läsa lite noggrannare... Tjingeling.

Saltistjejen sa...

franziengland,
aha! ja jag tror säkert att vad din mamma gjorde har spelat in för er också. Kanske är det så att hennes öppna sinne påverkat även er barn och därmed din inställning till välrden och människorna i den. På det sättet har du säkert själv påverkat folk DU mött och de har i sin tur varit generösa mot dig och din familj! :-)
What goes around comes around. :-)
Jar har ännu inte skrivit så mycket om jobbet än. Den ena saken skrev jag dock lite om i inlägget nedan.
Kram!