fredag, december 10, 2010

Fredagstema - det här får mig att skratta

Det är fredag igen. Kyligt. Ett par minus. Men fortfarande ingen snö här. Dagens Fredagstema är "Det här får mig att skratta". Det är Erica som står för temat även denna vecka.  Många saker får mig att skratta. Tyvärr går jag inte igång riktigt lika lätt som när jag var yngre. Då kunde man ju sitta och fnissa, flabba eller verkligen tokskratta åt i stort sett ingenting. Ibland så mycket att man verkligen trillade av stolen och låg och rullade på golvet och skrattade tills man fick kramp i magen. Riktigt mycket skrattar jag väldigt väldigt sällan nuförtiden. Men jag älskar att skratta. Såklart. Det gör väl de flesta. För skrattar man sådär riktigt ärligt och ordentligt (alltså inte något småcyniskt, ironiskt leende) så dras ju både kropp och själ med. Obönhörligen. Visst kan man skratta och vara ledsen eller sorgsen samtidigt. Det kan man. Rent generellt. Men just där och just då, om så bara för en millisekund, när skrattet liksom tar över , då finns faktiskt endast den varma känslan av glädje. Och det är mäktigt.

Skratt är något som förenar oss. Om jag inte har helt fel så är det väl endast människor som har just ett skratt och leende. Som en social kod. Som något som vi upplever som positivt. De flesta andra djur visar ju bara tänderna när de är arga, rädda eller ska äta. Men människan gör det som ett tecken på välmående, kärlek och omsorg.

Klippet nedan är lite gammalt vid det här laget. Och ja, jag har visat det förr här på bloggen. Men jag vill ändå lägga ut det i detta inlägg för detta är en filmsnutt som alltid alltid får mig att skratta eller åtminstone le. Jag kan ibland se det när jag är ledsen eller på dåligt humör och det fungerar alltid. Omså bara för en stund. Men jag kan inte motstå att åtminstone dra på munnen. Skratt smittar. Det är säkert.Hoppas att ni alla får en riktigt fin helg nu!
Själv hoppas jag att kunna få en hel del gjort. Bakning och även få iordning de julklappar som ska skickas hem till Sverige. Det är hög tid nu. Det är ju faktiskt Nobeldagen idag också. Och jag funderar lite på ett Nobeldagsinlägg, men det får vi se om jag hinner. Ikväll ska M och jag iallafall ha en barnfri kväll! Den första på väldigt länge faktiskt. Det blir senaste Harry Potter och sedan kanske en öl eller drink efteråt. Grannarna tar hand om Lill-Skruttan. Det känns som vanligt lyxigt att kunna göra något på tu man hand.

13 kommentarer:

Mrs Clapper sa...

Vilket smittande skratt! Jag skrattade högt här i soffan! :D SÅ söt!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
javisst är det svårt att låta bli att smittas av skrattet!
:-)

olgakatt sa...

Underbar!

Annika sa...

Gullellan!! Jättefint!

Roligt att ni ska ut ikväll. Idag såg jag snöflingor här, men inget lade sig.
KUL att höra vad ni kommer att tycka om Harry Potter. Jag gillade den!

KRAM!!!

bettankax sa...

Filmen är helt underbar. Snacka om lekkamrater:))
Önskar er en fin kväll.
KRAM!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
Ja visst är den härlig!!

Annika,
Tack! Här är kyligt men ingen snö.

Bettankax,
Tack! Ja jag älskar den! Och de leker fortfarande ibland. :-)

Trillingnöten sa...

Skratt är så viktigt! Jag måste skratta varje dag på nåt sätt :) Ibland får man såna där fnissattacker, när man inte ska och då kan det bli jobbigt :) Skratt förenr oss verkligen, det har du rätt i. Kan man skratta tillsammans har man ett band! Hoppas ni hade en trevlig kväll!!

Desiree sa...

Skratt är viktigt och nog är det något som förenar oss människor. Filmen på Ella och Lipton var verkligen söt och hennes skratt smittar verkligen av sig. Den fick mig också att le.

Ha en skön helg i kylan.
KRam!

Karin sa...

Härligt att se henne leka med katterna! Håller med om att det var länge sedan man skrattade så där på riktigt, med kramp i magen. Om jag skrattar för högt när I är med så skäms hon (åldern antar jag...). Jag kan dock fortfarande skratta åt ffa stora R när han snubblar eller säger ngt lustigt :-)
Skulle dock gärna få mig ett gapflabb snart!
Ha det så skönt och hälsa alla!
Puss o kram!!

Petra H sa...

Jättehärlig film, jag kommer ihåg att jag sett den förut men den är verkligen jätterolig. Jag har en liknande filmsnutt av en kompis son när han var i ungefär samma ålder. Vi satt på Louisians restaurang (du vet muséet utanför Kph) och min kompis sa till sin son att han inte fick äta papper(sservetten han sög på). Han skrattade exakt likadant som Lill-Skruttan, så han nästan kiknade. Jättegulligt.
Igår skrattade jag åt detta blogginlägget som min bror skickade: http://fredrik.cafe.se/the-gran-that-wasnt-there Antagligen typiskt svensk killhumor men jag tyckte att det var kul!
Kram och trevlig helg!

HeLena sa...

vilket härligt inlägg!
Ett gott skratt är det bästa!
Hoppas ni hade en jättehärlig kväll!
Fortsatt skön helg!

Anna, Fair and True sa...

Skratt är verkligen smittsamt! Och leenden. Får mig ofta att tänka på filmen Pay it Forward också.

Njut av er barnfria kväll! Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är livsviktigt faktiskt. Jag tror inte människan skulle överleva om vi inte fick skratta.
Kramar!


Desiree,
ja det är underbart när man får sig ett riktigt gott skratt.
kramar!


Karin,
nej jag skulle gärna gapflabba mer än jag gör nuförtiden. Men jag tycker ändå att jag har något att skratta åt varje dag så egentligen har man det ju bra. :-)
Kramar!!!


Petra,
ja det är något särskilt när små barn skrattar sådär hjärtligt på något vis. Kanske för att det kommer så spontant och liksom inifrån. :-)
Ska kolla in ditt bloggtips!
Kramar!!!


HeLena,
tack! Och ja ett gott skratt behöver vi alla lite då och då. Helst flera varje dag,
Kram!!


Anna Fair and True,
visst är det. Jag har inte sett filmen men vet vad den handlar om. och buskapet i den stämmer verkligen!
kramar!