fredag, juni 18, 2010

Fredagstema - halvårskoll

Så är det fredag och Fredagstema igen. Det är fortfarande HeLena som står för temat och idag är det en "klassiker" nämligen Halvårskoll. Dvs visa ett foto från varje månad senaste halvåret. Som vanligt KAN jag INTE välja ETT så det blir ett kollage med flera bilder från varje månad. Hoppas det är okej. Tidigare Halvårskoller var för ett år sedan förra juni samt även i december. Jag var dock inte med på fredagstemat i december så jag har hittills bara gjort en sådan här halvårskoll. Ett kul tema är det tycker jag eftersom man då inser hur mycket man gjort och hur mycket som hänt under de senaste 6 månaderna!


JANUARI
Vi fixar våra dörrar till TV-bänk samt bokhyllor genom att klä dem med ett fint tyg inköpt i Sverige. Jättefint blev det och stor skillnad mot tidigare!
På min födelsedag kommer en av mina bästa vänner från Sverige. Hon är på väg till Miami för en kryssning och mellanlandar bara i NYC en stund men vi hinner äta lunch tillsammans! Så roligt!!!
Helgerna besöker vi ofta olika lekplatser och Lill-Skruttan leker glatt med sin Nemomössa på huvudet och vantar på händerna i kylan.



FEBRUARI
Vi har skaffat ett årskort till Central Park Zoo och detta är ett av våra första besök där detta året. Lill-Skruttan får närkontakt med den vackra snöleoparden där. "Big cat" som hon kallar den. Och ja, det ÄR en glasruta mellan dem....



MARS
I slutet av mars kommer den första värmevågen. Plötsligt efter alla snöstormar i februari blir det runt 30 grader varmt över en natt känns det som. Hela staden vaknar till liv. Jag och M firar våren med en lunch tillsammans på "The Boathouse" i Central Park! Ett av våra favoritställen när det gäller NYC-atmosfär! Maten är också god här men som sagt hit går man framförallt för att få njuta av NYC och Central Park via vita linnedukar.



APRIL
En månad när vi fick celebert Sverigebesök! Under påsken kom först våra härliga vänner H & M (det är INTE klädkedjan vi pratar om nu....) och sedan kom även en av mina allra bästa vänner från min jobbtid i Stockholm. Hon kom med nästan hela sin familj och de stannade alla en vecka. Då bodde de i en lägenhet i vårt hus, bara en trappa upp så det var lätt att ses. Mycket och ofta. Jätteroligt!!!! Lill-Skruttan blev nog lite "kär" i deras son T...


MAJ
Maj månad är underbar här. Blommor, värme ännu inte så mycket fukt. Månaden kantades dock av två besök. Det första var vår resa till Annika och hennes mysiga familj i DC där vi spenderade en långhelg tillsammans! Så roligt och härligt!
Sista helgen i maj var det Mors Dag och då fick jag en egenhändigt målad kruka med blomma av Lill-Skruttan! Gulligt! Vi träffade då även nästa besök vilket var Taina med sina vildingar... Denna gång kom besäket till oss och vi tillbringade större delen av dagen på Bronx Zoo. Lill-Skruttan älskade Tainas minsting L!
Däremellan var maj fyllt med utflykter tillsammans med vänner samt Happy Hour på fredagkvällarna på Rockefeller University Campus. Mysigt!



JUNI


Även i juni blev det en del Happy Hour på fredagarna. Här en liten filmsnutt från förra fredagen då Lill-Skruttan och hennes bästa vänner W samt R blåser såpbubblor! Hon har nyligen lärt sig dettta och är mäkta stolt över sin nyförvärvade kunskap. Just här var en av första gångerna W lyckades blåsa bubblor han också vilket självklart gör honom överlycklig!


Månadens Bild får dock bli Lill-Skruttan som blåser ut sina två ljus på sin födelsedagstårta.



Ikväll är det återigen Happy Hour och vi komemr som vanligt gå dit tillsammans med en del av våra vänner. Vädret här är just nu underbart! Helt perfekt! 28 grader, solsken men INGEN FUKT!!!!!! Som en svensk sommardag när den är som bäst! Ljuvligt! Bäst att passa på. Jag hoppas att helgen ska fortsätta på samma vis vädermässigt sätt. Vi har inga direkta planer för helgen men på söndag är det Fars Dag här. Eventuellt kommer vi hitta på något då, vi får se.


11 kommentarer:

HeLena sa...

Fina bilder!
Du har haft fullt upp med härliga saker under ditt halvår! Kul!
Trevlig helg!
ps... tänk om vi kunde få lite värme hit också...ds

Mrs Clapper sa...

Tv-skåpet kommer jag ihåg! Det blev så himla snyggt!!
Det var i den vevan som jag hittade till din blogg och fastnade! :) Minns inte hur jag hamnade här, har för mig att jag googlade på något och så hamnade här, och nu kikar jag in nästan varje dag!

Nu ska jag bänka mig vid tv:n med nybryggt kaffe och titta på bröllopet...
Hoppas att ni har en fin helg med skönt väder. Kramar!

Desiree sa...

Jättekul att få se dina bilder från halvårskollen. Jag förstår att det är jättesvårt att bara välja ut en bild. Jag hade gjort som du gjort med collage för det hade varit omöjligt att bara välja en bild. Min favorit är sista bilden där Lilla Ella blåser ut ljusen på sin tårta. Så himla fin tårta du gjort till henne. Den ser både vacker och jättegod ut.
Låter som ni fick njuta av en riktigt skön sommarkväll igår med 28 grader och ingen fukt. Här dryper fukten och hettan så att det räcker och blir över. Ha en bra helg.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Trevligt halvår! En del minns jag såklart att du skrivit om. Lunchen på Boathouse såg så mysig ut!

Saltistjejen sa...

HeLena,
tack! Ja det har änt en del och det är ju skoj när man sammanfattar allt såhär.
tack för kul tema!
Och ska försöka sända lite värme till er också! :-)
Kram!



Mrs Clapper,
haha lustigt att det var DET inlägget med TV-bänken som var det första du läste på bloggen! :-)
Kram!


Desiree,
tack! Ja det är svårt så det blve flera bilder istället. Lite fusk kanske men så fick det bli :-)
Hoppas ni får det lite drägligare med ngt torrare luft snart.
Kram!


Anna fair and True,
japp det har varit ett fint halvår!
Och lunchen var mysig! Ni borde besöka The Boathouse nästa gång ni kommer hit! Tror du och Peter skulle gilla det!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vi var förbi där en gång men det var fullbokat (såklart) så vi åt bara i café/snabbmatsdelen. Nästa gång ska vi boka i förväg!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja nästa gång får ni boka!

Annika sa...

Jag tycker också att halvårskollen är bland det roligaste som finns på S&T.
SÅ kul att stämma av vad som hänt.
FINA bilder, och smart med collage.
Mkt har hänt under det första halvåret. BRA grejjer det allra mesta.
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Annika,
javisst är det! Jag tyckr också att just Halvårskollen är så himla kul! Både att skriva själv (för man inser hur mycket man gjort) och även att läsa vad ni andra har haft för er! En del saker minns man kanske från tidigare inlägg men det blir verkligen en bar sammanfattning!
Kram!

Bejla sa...

Vilket härligt första halvår. Hoppas andra halvåret har börjat och fortsätter (minst) lika bra! :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
Ja hittills har det andra halvåret varit riktigt bra! :-)