lördag, december 25, 2010

Julafton

Julaftonsmorgon



Lill-Skruttan läser sin Bamsetidning som fanns i strumpan!
Helt eget val av kläder resulterade dessutom i tröja med Lille Skutt och randiga leggings. Inga söta julklänningar här inte...


Glad tjej!


Fler strumppaket var små kastruller och pannor samt visp, stekspade och slevar. Så det blev en hel del matlagning också. I Soffan. Mat till Nallen, Hunden, Elefanten och HoppHopp.
Lägg märke till "kuddugnen"....!
Sedan blev det frukost - en väldigt amerikansk sådan med nybakade bagels vilket kanske inte är särskilt juligt, men gott!




Gran med klappar. De kom dit under vår promenad under dagen när Tomten var och hälsade på hemma. Juleljuset har brunnit ner till 24:an och den fina Filttomten (en present från Olgakatt) spred julstämning.



Tazo julmyser.


Jullunchen blev enkel. Torsk (eftersom jag inte orkat eller haft tid att få tag på lutfisk). Lill-Skruttan som gillar fisk tyckte det var himla gott! Och det var det. Även om det inte var lutfisk....


Paketöppningen börjar.
Det var riktigt roligt att se hur fantastiskt GLAD lill-Skruttan blev av julklappsöppnandet! Verkligen en "Direkt glädje" som jag tycker att man nästan endast ser hos just små barn. Med Stjärnögon, hoppsaskutt och propellerviftande armar...!


TACK MORMOR!






TACK FARMOR, FASTER och LOFF!



Överlycklig Lill-Skrutta med den nya Alfonspyjamasen!


TACK OLGAKATT!


Vår "stora" present till henne var den här spisen. Hon älskar att laga mat och dona med sådant nu så vi tyckte det skulle vara den ultimata presenten. Eftersom den inte är så stor så fungerar den bra här i vårt lilla hem också!  De flesta andra spisar är ju mycket större med ugn och annat, men denna kan stå på Lill-Skruttans egen bänk. Jättebra!





Det har redan lagats en hel del på spisen.







Ännu en julklapp var något som Lill-Skruttan länge velat ha....





Katterna fick även de lite julklapp i form av några skrammelmöss som vi inhandlat på vår promenad. Dagen bjöd dessutom på Skypesamtal med Skåne, ett telefonsamtal till min mamma och sedan lite matlagning till kvällen.

Kvällen
På kvällen var vi bjudna till vänner en våning upp. Knytis. Eftersom alla gäster samt värdfamiljen kommer från olika länder blev det en mycket god middag! Förrätterna som serverades var främst från havet. Väldigt gott! Vårt bidrag här var gravad lax. 




God stämning och god mat!


Tjejerna i köket...!


Julgran såklart


Bubbel samt en "sipicup"...


Dessert


Lill-Skruttan fick bl a en marackas och den spelades det med en hel del ihop med vår vän M.




Efter att Lill-Skruttan somnat satte jag mobilen som barnvakt och tog hissen tillbaks till vännerna där jag då kunde fortsätta vara med tills festen var slut. Det är verkligen en stor fördel att bo i samma hus som de man är bjuden till! En riktigt mysig och trevlig julaftonsmiddag hade vi haft! Tillsammans med de vänner vi känt längst här i New York. 

Idag (juldagen) har det varit lugnt och väldigt skönt! Vi har lekt med alla nya julklapparna (och en del gamla såklart). Gått en promenad och konstaterat att staden verkligen är tom och ödslig utom vid 5th avenue där det som vanligt var kö till Apple Store samt en massa folk som promenerade runt. Gissar att det var likadant vid Times Square men dit gick vi inte. Dessa ställen är väl de i staden som det i stort sett alltid är mycket folk i rörelse. Själva tog vi en sväng i Central Park och sedan blev det ett gungstopp vid en av våra närmaste lekparker. Väl hemma fikade vi lussebullar och cupcakes och ja, kvällen blev fylld av lek och TV. Lill-Skruttan har varit på ett strålande humör hela dagen och när hon skulle lägga sig sa hon "Jag ska hälsa på hos tomten". "Men du är ju rädd för tomten" sa jag. "Joo, men kanske kan jag få mera julklapps" sa hon och skrattade. Jag svarade att hon ju fått hur många julklappar som helst och det höll hon ju förstås med om.... 

Efter att Lill-Skruttan somnat såg M och jag en skräckis "Devil" efter en story av M Night Shyamalan vars filmer jag brukar gilla (han har bl a gjort "Sjätte sinnet" och "Signs"). Även denna var riktigt bra tycker jag, även om den inte lever upp till hans bästa. Imorgon är det Annandagen och ja, vi har inget direkt inplanerat. Jag hoppas på ytterligare en skön dag med familjen innan en vecka med rätt mycket jobb tar vid.

21 kommentarer:

Desiree sa...

Vilken underbar julafton ni fick till först på egen hand och sedan även med era vänner några trappor upp. Nog ser lilla E otroligt lycklig ut där hon sitter i soffan på julmorgonen. Himla kul att hon tyckte sååå mycket om sina julklappar och även slapp vara rädd för tomten som ni skippade i år. Jag tycker du har fått till det riktigt mysigt i hemmet med alla fina julpynt och inte minst med den fina granen. Den lilla spisen som E fick kommer nog garanterat att bli succeé.
Ha en riktigt god fortsättning.
Kram!

Trillingnöten sa...

Jättemysig julafton! Kändes alldeles lagom tycker jag :) Väldigt söt spis som E fick också! Helt perfekt :)
Det var ju också en rolig grej att fira tillsammans med flera från olika länder. Att testa på mat från världen över är en fantastisk möjlighet!
Vad bra att kortet äntligen kom fram också :) Jag blev nästan lite orolig :) Ha en superskön söndag! Kram

Syster i söder sa...

Vilken mysig julafton ni verkar ha haft! Så kul att få se filmerna. Du är ju bäst! kram

Mrs Clapper sa...

Vilken underbar julafton!! Och vilken lycka över julklapparna, så härligt att se! Propellerarmar var verkligen en bra beskrivning :)
(Och torsk låter hundra gånger bättre än lutfisk i mina öron ;) )

Katarina sa...

Vad mysigt ni verkat ha haft det fast ni var på egen hand. E. verkar ha haft en heldag med alla hennes julklappar! Det är så roligt att följa henne.

God fortsättning

Anonym sa...

Mysigt det ser ut hemma hos er! Vad glad E. blev för alla presenter...gulligt! Härligt ocksa med knytis en trappa upp och manga olika nationaliteter!
God fortsättning!
Kram, Lisa

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack! Ja det var en riktigt fin julafton och väldigt roligt att Lill-Skruttan hade så skoj! Det blev en lagom blandning av aktiviteter och lugn tycker jag.
Kram och God Fortsättning!


Trillingnöten,
ja det var så mysigt att fira här hemma även om vi firade enbart vi tre först. Spisen är super! Det leks mycket med den nu. och vi var som sagt glada att hitta en spis som var såpass "liten". :-)
Och ja, kvällen var så trevlig!
Kramar och hoppas ni har en fortsatt skön juledighet!


Syster i söder,
hahaha tack! Enda missödet var väl att vi inte pratade mer med er senare under julaftonseftermiddagen....
Och tack igen för allt fint!
Puss och Kram!


Mrs Clapper,
haha ja propellerarmar har hon gjort enda sedan hon var bebis när hon blir glad och upphetsad över något! :-)
Och torksen var god Fast jag älskar lutisk så lite saknade jag den såklart. M hatar lutfisk så han var däremot nöjd! :-)
Kramar och God Fortsättning!


Katarina,
ja det var en skön och mysig jul. En sådan då vi tog det mycket som det kom vilket är skönt. Inte lika vintrig och exotisk som ER jul direkt men ändå väldigt bra.
Kramar och hoppas ni får en fortsatt fin Sverigevistelse!

Saltistjejen sa...

Lisa,
tack! Ja det var en jättemysig jul och jo Lill-skruttan blev verkligen överlycklig för sina julklappar! Att sedan fira tillsammans med våra vänner var mysigt det också! Det blir helt klart en lite annorlunda jul. Inte lika "vanlig" men ändå himla härlig!
Kramar och God Fortsättning!

Anonym sa...

Otroligt fint för olgakatt och alla att se hur glad skruttan blev för julklapparna.!!!Så spännande att få vara med och öppna dem också. Mycket fint gjort med kameran och texten. Bravo!
Gott Nytt År önskar Eva i Tyresö

Saltistjejen sa...

Eva,
tack! Ja jag tyckte det vore roligt för de som gett Lill-Skruttan julklapparna att få "se" hur glad hon blev för dem!
:-)
Hoppas ni får en fortsatt fin ledighet och ett Gott Nytt År!! Kram!

Annika sa...

Vilken fin jul ni fick, Saltis!
Perfekt att fira med vänner såsom ni gjorde. Därtill i samma HUS!!
SÅ bra.
OCH vad julisar den lilla fick!! FINA saker!!
Vad långt hår Bella-Bus har fått, märker jag nu. GULLIGT!!
Kram och god fortsättning!!!

Musikanta sa...

Härliga bilder från er julafton och roligt att se hur glad lill-skruttan blev över sina presenter! Kul för henne att ha alla små videofilmer att titta på när hon blir stor!
Kramar och god fortsättning önskar Ingrid

Anonym sa...

Vilken mysig jul ni haft!! Jättefina bilder och filmer på Ella.
Så hon är också en liten chef minsann. :)
Leon är också mycket för att laga mat.
Vad smart ni gjorde med snöret till stolen. Den idén kommer jag nog att låna av er till Leons födelsedag eller nått.

Mysigt med julsammankomst i huset. Plus att ni slipper snö och kyla. :)

Hoppas att ni får en underbar nyårsafton och ett fortsatt bra 2011.
KRAM!

Marianne sa...

Så mysigt ni har haft det! Och det är som du säger, det är nog bara barn som kan uttrycka den där spontana glädjen! Spisen är verkligen jättefin. Vi gav en kaffeservis med Pippi på till Klas brorsdotter som är 4, och det blev samma succé. Små barn verkar gilla det där med att laga mat och servera. Ett grundläggande behov som tränas in? Alla måste ju äta, och då kan det vara bra att lära sig fixa mat. : )

Nu ska jag se hur Olgakatt har haft det, jag har tänkt mycket på henne och vädret de här dagarna eftersom hon skulle ner till Malmö.

KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Låter och ser ut som en jättehärlig jul! Många fina bilder! Och mycket god mat!

Vad långt hår Lillskruttan fått!

Den där spisen hon fick, var har ni köpt den?

God fortsättning och kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det blev en jättemysig och skön jul! Och att ha vänner i samma hus ÄR verkligen suveränt hahaha! :-)
E har fått långt hår nu ja. Det har växt mycket under hösten. Vi vill klippa det lite men vet inte riktigt hur vi ska göra det. Hon sitter ju inte still särksilt länge om man säger så... ;-)
Kramar och God Fortsättning!


Musikanta,
ja det är roligt att ha de små filmsnutterna tycker även vi såklart! Och jag hoppas hon ska tycka det är roligt att se när hon själv blir äldre också.
Kramar och hoppas ni har en fin annandag jos Mirrfamiljen!


Jess,
ja det var en jättebra jul och skönt att slippa resa också! Vad kul att Leon också gillar att laga mat! Tror det är vanligt i den åldern.
Varm kram till er alla och en riktigt god fortsättning!


Marianne,
ja det är något visst med just barn på julafton tycker jag. :-)
Vad roligt att Klas brorsbarn tyckte så mycket om servisen! Jag tror som du att de tycker om matlagning och allt som har med det att göra eftersom det är något de ser varje dag. Ma lagar mat och dukar och äter.
Kramar och hoppas nu att det går bra för er i trafiken på väg hem sedan!!!


Anna Fair and True,
ja det var jättemysigt och skönt! Spisen köpte vi här på "Crate and Barrel". De har ju mest saker till hemmet men även en del leksaker och vi såg den här spisen vilken vi gillade och tyckte var perfekt i storlek också!
God Fortsättning och kramar!!!

Fröken Anki sa...

Ni fick ju till en jättemysig jul ju. Kul att E blev så glad över klapparna. Det är ju så mycket roligare med jul tillsammans med små barn. Den där spisen ser jättefin ut, och behändig. Kanske kommer E bli en restaurangtjej till slut! :)

Det där med julkläder är ju överskattat ;), huvudsaken att man har sina favvokläder.

Hehe, så hon ville besöka tomten och få mera. Kanske han får komma och lämna paketen nästa år då.
Skönt att ha knytis till julbordet, och ha ett lite större kalas med alla vänner. Det såg himla trevligt ut. God fortsättning och hoppas ni får en bra vecka, även om du måste jobba en del. Hoppas snön blir lite fastare oxå så ni kan gå ut och leka i den.
Kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja det var en jättemysig jul och kul att Lill-Skruttan var så glad hela dagen. :-)
Sedan får vi se hur det blir med tomten nästa år. det enklaste är ju att bara säga att tomten varit här såklart. Annars måste man ju "hitta" en tomte.... ;-)
Stor kram och ha en fin fortsättning på ledigheten!

Bejla sa...

Ser ju helt underbart ut! Små barn och julafton är en speciell kombination! :-)

franziengland sa...

Vilken fantastisk julafton! Sa kul att gora pa nagot annat satt och anda lyckas behalla sa manga traditioner. Det ser SA mysigt ut i er lagenhet och sa bra presenter ni hittat!
Haller med om att barnens oforstallda gladje ar underbar!

Saltistjejen sa...

Bejla,
tack! Ja det var en riktigt härlig julafton!
Små barn och julafotn är super! :-)
Kram!


franziengland,
ja jag är så nöjd med julafton. En perfekt kombination mellan lugn avslappnad jul och sedan middag med vänner. Att Lill-Skruttan var så glad och upphetsad över sina presenter var självklart ytterligare något som gjorde det hela lite extra roligt!
kramar!