tisdag, december 21, 2010

Senaste dagarna i bilder

De senaste dagarna har det varit en hel del på gång men ändå inte sådär superhektiskt som det kan bli ibland. Mer lagom balans på aktiviteter och lugn. Här är en del bilder från de senaste dagarnas innehåll.

I torsdagskväll var det Glöggfest hos vår svenska kompis O. Rent officiellt har vi den tillsammans med honom, men i verkligheten så fixar han i stort sett allt. Vi har bara bidragit med ett par flaskor vin. Ett mycket lyckat sammarbete om ni frågar mig.... 


Eftersom Lill-Skruttan var sjuk då så turades jag och M om att vara på festen. Jag var där när mina kompisar från labbet kom. Träffade dessutom en annan svensk kompis som jag lärde känna för ett drygt år sedan via jobbet. Kul! Det var en riktigt lyckad fest tycker jag. Efteråt gick jag hem (läs: tog hissen 5 våningar ner) och nattade Lill-Skruttan. Somnade som en stock bredvid henne i sängen och vaknade inte förrän nästa morgon. 


I lördags var vädret sådär riktigt härligt. Ett par minusgrader och solsken. Vi tog en promenad i staden och gladde oss över att slippa trängas i affärer med julstressade personer. Istället provade vi det nya franska stället "Marché du Sud"som öppnat i vårt kvarter. Av samma personer som har vår favoritkvarterskrog Bistro 61. Det nya stället kändes ännu mysigare med stor potential då de hade en liten mysig bakgård där man kunde äta. Vi satt där och tog en lyxfika i form av kaffe med våfflor! Värmelampor gjorde att detvar riktigt skönt. Helt klart ett ställe att återvända till!


Mysfika


En av alla juldekorerade fasader man ser när man promenerar runt i staden nu.


I söndags var vi först och hälsade på ett par vänner och åt brunch hemma hos dem. De flyttade till Manhattan förra året men än hade vi inte hälsat på. Det var jättemysigt och roligt att ses. Vårt lilla bidrag till det hela blev lussebullar.


Ute på promenad.



På kvällen gick vi hem till våra vänner i grannhuset, familjen K. Vi hade nästan mer eller mindre bjudit in oss själva efter att ha sprungit på pappa A under eftermiddagen och han berättat att han skulle jobba hela dagen (och natten) på grund av en dead line som var idag (måndag). Med tanke på att mamma K då var ensam hela dagen med en 2,5-åring och en 1-månaders baby kändes det som en god idé att ta med sig lite middagsmat dit så hon skulle slippa laga mat. Så det gjorde vi. Jag fixade en lasagne och sedan gick vi dit med den och hade en väldigt trevlig kväll tillsammans.


Igår måndag hade vi Julklappsbyte hemma hos familjen K. Vi hade bestämt tidigare att barnen skulle byta klappar med varandra men endast "små saker" inget stort och dyrt. Mest för att de skulle få GE något och förhoppningsvis känna glädje över just detta! Nu vet jag inte riktigt om de verkligen förstod det här med givandet, men de hade roligt iallafall. Och gillade att dela ut sina presenter till sina vänner.




 En del av klapparna under granen innan utdelningen börjat.
Om ni undrar vad som var i paketen så var det en hel del hembakta kakor (jag hade dock fuskat och köpt lite chokladfigurer i form av granar och snögubbar), handdockor i form av olika djur (Lill-Skruttan fick en anka som hon genast tyckte om!) och alla barnen fick dessutom varsin julbok av W´s mormor! Jättegulligt! Tack!




Här en liten filmsnutt från själva klapputdelningen.



Här lektes det på pappornas axlar också. En av Lill-Skruttans favoritlekar - att nå taket!


Mat ska man ju också äta. Här intas pizza.


Nu är det endast ett par dagar kvar till julafton. Jag har hur mycket som helst på jobbet och hoppas hinna vara lite effektiv innan julafton, men jag gissar att den största arbetsbördan kommer att ligga på mig i mellandagarna. Gårdagens "kvartsamtal" på dagis gick som väntat väldigt bra. Inga som helst problem verkar det vara längre. Enligt lärarna mår Lill-Skruttan otroligt bra, hon utvecklas och pratar och kommunicerar jättebra med sina vänner. Hon slåss ingenting längre. Hela den där första jobbiga fasen då hon ännu inte kände sig riktigt hemma i nya rummet är över och förbi. Precis som vi har förstått på hela hennes väsen här hemma också. Hon stortrivs i Orange Room med sina nya vänner. Hon är även väldigt duktig på att ta in hur de runtomkring henne mår. Lärarna sa att hon är väldigt mån om att alla ska ha det bra och att om någon är ledsen så är hon en av de första med att försöka trösta. En av lärarna sa att Lill-Skruttan även frågat henne ett par gånger om hon var ledsen, men då var hon bara lite trött. Gulligt ändå att hon verkar "se" detta och bry sig om. Även vi har ju märkt att hon älskar detta med olika känslor och det leks mycket nu även hemma, med dockor och nallar som är ledsna och behöver tröstas och då blir glada igen. 

Själv är hon ju lite av en "drama queen" men även detta verkar lärarna tycka att hon börjar lära sig hantera bra nu. Hon blir inte ledsen eller upprörd för minsta lilla (vilket hon kunde bli i början) och när hon blir upprörd kan hon gå och sätta sig lite för sig själv och lugna ner sig på egen hand innan hon ger sig in i leken igen vilket är väldigt bra. Att hon lär känna sina känslor och lär sig hur man faktiskt kan ta sig ur dem till viss del. Jag gillar denna filosofin som de har på dagiset. Att barnen får tid och utrymme att försöka hitta sitt eget lugn, men att personalen hela tiden finns där ifall barnen behöver mer aktiv tröst.

Själv känner jag mig lite tröttare än vanligt idag och hoppas att det inte är någon förkylning eller så på gång. Kanske är det bara den senaste månadens alla aktiviteter som nu hinner ikapp mig lite...? Vi får se.

10 kommentarer:

Desiree sa...

Ja hoppas att du inte blir sjuk nu till jul. Du ska se att lite god sömn hjälper en hel del. Nog har ni hunnit med mycket och haft fullt upp. Jag tycker ni har pyntat fint hemma och fått till en fin och mysig julstämning. Jag gillar också det svartvita fotot på dig och lilla E. Himla fint. Så skönt att faktiskt gå på fest hos grannar i samma hus. Himla smidigt att ni har en hel del umgänge både i huset och grannhuset.
Hoppas du får lite vila nu och att du får sova gott i natt. SJälv ska jag gå och lägga mig nu.
KRam!!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
nej jag hoppas att vi alla håller oss friska under julen. Jag har dessutom mycket jobb efter jul fram till början av januari så jag FÅR INTE bli sjuk!!!!
Och ja det är underbart smidigt att ha vännerna som grannar! :-) Underlättar mycket särskilt nu i vintertid när man inte gärna vill ut i kylan på kvällarna. ;-)
yack också för att du tycker vi har julfint. Vi har inte så mycket pynt men lite i vart fall. Ska nog fixa lite till innan julafton. Men så mycket mer blir det nog inte.
Kram!!!

Trillingnöten sa...

Fina bilder!! Mysigt med sån där julklappsutdelning...jag skulle gärna haft en på jobbet (att man får dra en som man ska köpa till och sen ge ex idag), men de flesta är muslimer på jobbet...erm. Kanske inte superbra idé! hehe.

Vad roligt att E är en liten drama queen! Samma här :) Väldigt mycket skådespeleri om dagarna! Haha. Man kan ju inte annat än skratt ibland!
Ha en superbra onsdag!
Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
Haha så N är också en drama Queen?! Ja det kan vara väldigt roande ibland och jobbigt andra gånger...
Kramar!!

Västmanländskan sa...

Så roligt med det positiva samtalet på förskolan! Det är så härligt när det fungerar och barnen trivs. Kram!

Slow-Eva sa...

Vilka superhärliga dagar det verkar som med glöggfest, finfika och allt. HOppas du håller dig frisk!

Anna, Fair and True sa...

Låter som ett perfekt upplägg med O. som gör allt! :)

Den där våfflan såg ordentligt god ut!

Kul att utvecklingssamtalet gick bra! Skönt att den jobbiga fasen är över!

Kram!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja det känns bra när det fungerar bra där. Vi har ju hela tiden varit nöjda med dagiset men det var som sagt en lite jobbig fas i höstas när hon började i nya rummet och blev så fysisk. Nu när det verkar vara över känns det så himla skönt! Att hon trivs och mår bra även när vi inte är tillsammans med henne känns ju otroligt viktigt.
Kram!


Evasleva,
ja det var mysiga dagar! Och ja jag tror jag klarar mig från förkylning. Hoppas ni har blivit bättre ni också!
kramar!


Anna Fair and True,
japp det ÄR det perfekta upplägget! Särskilt som O älskar att fixa det hela också! :-)
Ja det var skönt att höra att allt flyter på så bra på dagis nu.
Kram!!

Bejla sa...

Vilken härlig helg. Jag hoppas er jul var minst lika trevlig. Bäst jag läser vidare... ;-)
God fortsättning!

Saltistjejen sa...

Bejla,
tack ja det var en mysig helg!
haha läs vidare du. :-)
Kram