söndag, maj 22, 2011

Bloggträff

Så blev det då äntligen dags för vår Bloggträff. Tio svenska bloggerskor som nu skulle ses och prata, äta lunch och sedan promenera tillsammans ner till den svenska Godisbutiken Sockerbit. En del av oss hade träffats en eller flera gånger förut IRL, medan andra sågs för första gången. Själv hade jag träffat alla utom Jenny, Åsa och Charmiga-Charlie-Lotta tidigare. Annika och Taina har jag ju till och med hälsat på och bott hos, och de har dessutom varit här och hälsat på hos oss.

För ungefär ett halvår sedan hade vi vår senaste Bloggträff här och den var riktigt lyckad. Så självklart hade jag sett fram emot denna också. Tur med vädret hade vi också även om vi tillbringade mest tiden inomhus på The Green Table inne på Chelsea Market. Själv var jag lite sen men det gick så bra ändå.

Härligt gäng men lite småsur och stressad servitris.

Glatt gäng! (bilden är snodd från Tainas blogg!)

På väg söderut mot Sockerbit.

På vägen dit var det Top Chef jippo. Här Angelo från en av de senare säsongerna.

Tänka sig. Man skulle kunna tro att Sockerbit firade att 10 svenska Bloggerskor kom på besök. Ballonger ballonger ballonger. Fast det var nog någon annan anledning.

Här skopas det godis.... (bilden är tagen från Petras blogg!)

Yummy yummy!

Vissa har dessutom enorm pli på sina barn - de äter tydligen inte något godis! Fantastiskt!
Fast Lotta, hm vad var egentligen ursäkten till din stora påse...??? ;-)

Bloggänget håller låda. Här diskuteras både med varandra samt med Sockerbits ägare.

Lite Karl Fazer är ju aldrig fel, eller hur Taina?!

Här kollas sortimentet på hyllorna in.

De har en del fina saker här som inte är godis.

Fler inlägg samt bilder från vår urtrevliga Bloggträff kan läsas på de andra Bloggerskornas bloggar!
Sporty-Spice-PetraAnnika, TainaAnna of Sweden, Kalas-Lotta, Charmiga-Charlie-Lotta, Grrringo-Anne.Marie, Jenny i Västerled och Loppan Åsa

TACK TJEJER!!!! Härligt att få träffa er! Hoppas vi kan göra om det i höst. KRAAAM!

Fast då föreslår jag en något mer mingelvänlig form av träff så att man verkligen har en chans att gå runt och prata mer med alla. För det var väl det enda negativa med denna träffen. Att tiden gick alldeles för fort och att man inte hann med att prata så mycket man önskat med alla. Och då låg vi nog ändå i rätt bra och försökte ska jag säga. Kanske en form av speed-dating med roterande schema skulle vara något...??

27 kommentarer:

Kalaslotta sa...

haha..min stora påse minskar oväntat kvickt..jag är effektiv!

Hälsar Lotta the godisråtta

Lotta sa...

Superkul va det! Tack själv Saltis! Finfina bilder. Jag har som sagt lagt undan godiset på säkert ställe. Nu ska amrisarna få smaka lite gott så dem förstår vad jag pratar om.

Kram

Jenny sa...

Haja, speed-talking bloggträff - underbart: -D!! Så jättekul att få träffa dig i verkliga livet och räkna pengar ihop... fast nästa gång kan nån annan få vara monopolbankir ;-). Ny träff i höst är ett måste tycker jag absolut! Kram!

anna of sweden sa...

Fina bilder! Och speed-dating låter förträffligt. Eller picknick i Central Park. Ska se till att leta billiga resor så att jag kan komma över och New Yorka just den helgen!

Kram!

Trillingnöten sa...

Vilken fantastisk dag! Det är kanske det som är nackdelen med att man är så många samtidigt, man hinner inte riktigt snacka med alla som man skulle vilja. Och samtidigt är det ju också charmen! Speed-dating låter fantastiskt roligt! :)

Saltistjejen sa...

Kalaslotta,
hahahaa!!! :-)


Lotta,
ja det var en toppendag!! Haha så du sparar lite på påsen. Själva har vi fortsatt äta nu under kvällen jag och M. Kollat en film på Netflix och ätit svennegodis. inte helt fel! :-)
Hoppas vi kan ses igen om inte alltför länge!
KRAM!


Jenny,
hehe nästa gång får någon annan vara bankir tycker jag....! ;-) Eller så tar vi dricks själva för besväret moahaha! Kul att se att ni hittade en bra libanesisk restaurang också!
Kramar!


anna of sweden,
jaaaa New York väntar på dig. Alltid. Oavsett om du kommer via Köpenhamn eller Philly. :-)
Kram!


Trillingnöten,
japp det var en superduperdag!!! Så rolig!
men jo, nackdelen med en såhär stor träff är att det är svårt att riktigt hinna med att prata så mycket man skulle vilja med alla. Men men det är som det är. Hoppas vi kan fixa till en längre träff nästa gång.
Kramar!

Västmanländskan sa...

Så mysigt med bloggträff! :)

Mallis in real life sa...

Ni verkar ha haft en riktigt trevlig stund. Vad roligt att ni är så många som träffas. Kan tänka mig att 10 svenskar på språng kan inbringa mycket lycka och skratt på Manhattan.

Sockerbiten ser fantastiskt trevlig ut. Svenskt godis ÄR gott och själv är jag sjukt svag för lakrits. Antar att det finns gott om det på Sockerbiten.

Underbara bilder!

Ha en toppen-måndag. Kram

Taina sa...

Klart att ballongerna var där pga av vårt besök!!! Ja det var verkligen en kul dag men ALLDELES för kort! Speed-dating! Hahahahahaha! Kul idé!

Kram kram!!!

Annika sa...

Nästa gång måste det bli en hotellbar eller ngt liknande för stället var INTE mingelvänligt och jag tycker det är så trist att jag knappt pratade med er del av bordet alls.
I höst hoppas jag att vi kan träffas på ngt lugnt och mysigt ställe där man kan prata!!
Vet du att tanken på speed-dating SLOG mig då vi satt där...Den gjorde verkligen det...
Aja, kul var det iag och ett himla kackel.
Men nästa ggn ska vi snacka ännu mer!!!
MED ALLA!!!
OCH det var drygt att tillbringa mer tid på tågresor än jag tillbringade med er...
Kramisar till dig Saltis!!!!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja det var så ROLIGT!! Och så fick jag ju träffa din vän också! DET var lite extra kul eftersom de flyttar tillbaks till Sverige om en månad. Kul att jag hann! :-)
Kram!


Mallis,
ja det var så himla kul! Tyvärr finns inte så mycket lakrits på sockerbit just för att FDA har regler som gör att mycket laktrits inte kan importeras. Det är det enda trista med Sockerbit. Jag ÄLSKAR lakrits och då särskilt SALTlakrits. men tyvärr finns knappt någon sådan alls där. Men men.... jag är glad ändå.
Kram!


Taina,
ååå visst var det för kort. Tiden bara rusade iväg.
Kraaaam!!!!


Annika,
ja det blir lite FÖR "stelt" när man sitter och äter sådär länge vid ett långbord. Det är inte så bra alls. Själva formen för träffarna måste helt enkelt ändras tycker jag. Och för t ex dig, Taina och Anna som rest så långt bara över dagen förstår jag att det kändes lite drygt kanske? Men jag är ändå SÅÅÅ GLAD att ni kom allihop!
KRAM!!!!

Desiree sa...

Jag har läst om bloggträffen på övrigas bloggar också och det verkar som ni fick en toppendag allihop. Alltid kul att kolla bilderna från er alla och träffen. Det känns nästan som man var med på ett hörn nu när jag sett alla fina bilder.
Kul att de säljer lite annat smått och gott på sockerbit. Snart skulle de ju kunna utöka sitt sortiment och sälja märkena som IKEA kommer att sluta sälja som Abbas sill och Kalles Kaviar med mera.

Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var verkligen jätteroligt! Det enda tråkiga var att tiden gick alldeles för fort....
Ja, jag hoppas de ska börja sälja en del av de varor som Ikea ska sluta sälja. Hahaha, kanske ligger de bakom ett jättelobbying för att Ikea enbart ska sälja egna märken haha! ;-) Det kom iallafall rätt lägligt för dem. :-)
Kramar!

Jemayá sa...

Nej men så kul! Jag saknar verkligen bloggsammanhållningen, men det är nog tyvärr så att när man inte själv läser och kommenterar, så tappar man till sist läsarna (eller så är jag bara så tråkig :(. Man får hoppas att jag någon gång i framtiden igen får mera ork och tid för att läsa och delta mera. Glad för din skull att du har detta sammanhang också! kramar!

Saltistjejen sa...

Jemayá,
ja det var sååå roligt!!
Var inte orolig över bloggen. Jag gissar att du ahr en hel del läsare som läser men inte kommenterar. Jag följer en del bloggar på det viset också. Tiden finns liksom inte att kommentera hela tiden. Ibland kommenterar jag enbart vissa inlägg som berör eller intresserar mig lite extra.
Jag tycker du verkar vara så otroligt stark! Att vara ensamstående förälder är ett hästjobb! Jag kan inte ens tänka mig in i hur det skulle vara. Jag beundrar alla ensamstående föräldrar enormt. Att du även tar hand om din mamma är ju ytterligare något som gör att ditt och D´s liv berikas (för att inte tala om din mammas) men det gör också att tiden "försvinner". Olika faser i livet måste man prioritera olika.
Varm KRAM!!!!!

Sporty Spice sa...

Superfina bilder! Kan inte jag få den där bilden där hela ligan spatserar på stan och med mig & Taina i förgrunden. Du har den i en picasa-kollage.

Och ja, nästa gång tar vi ett mingelvänligt och pratvänligt ställe! Och stannar över natten!

Saltistjejen sa...

Sporty Spice,
tack! Visst var det SKOJ!
Självklart kan du få bilden. Jag kan maila den till dig.
Kram!

Marianne sa...

Ja vilken underbar dag ni har haft! Åhhh jag är lite avis!

Men snart får jag äntligen träffa Petra, och DET är jag glad för!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är alltid så roligt att träffa andra bloggare! Kul att du ska träffa Petra. hälsa från mig och ge henne en kram! Var ska ni ses?
Hoppas jag kan träffa dig också igen någon gång framåt.
Kramar!!

Loppan flyttar västerut... sa...

Ååå vad trevligt att träffas, även om tiden gick lite väl fort och bordet var lite väl långt liksom. Jättetrevligt hur som helst, ser fram emot ny bloggträff och japp, då vill jag speedtalka och umgås.

Stor kram till dej!

Saltistjejen sa...

Loppan,
ja du tiden rusade iväg. Men den gör ju ofta det när man har kul så det är väl egentligen ett tecken på att det var en riktigt bra Bloggträff haha!
Jätteroligt att fått träffa dig också!!!!
Kram!

Katarina sa...

Åhh, så roligt med en så stor blogg träff, så många tjejer där borta som slöt upp!

Dessa godis,, mmm sugen blir man då!

Kollar nu om mitt inlägg fastnar för tredje gången,, blogger,, trött

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det vr jätteroligt! Dels att få träffa gamla vänner och även att få träffa bloggare jag aldrig träffat tidigare.
Och godiset är ju ytterligare en bonus såklart!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Såklart Sockerbit skulle besökas! Det kan ju inte vara så ofta de har tio svenskar inne samtidigt. Eller så kanske det bara är svenskar där jämt :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp såklaaaart!!!
:-)

Bejla sa...

Så fick jag även läst om dagen här på din blogg. Det verkar ha varit jättelyckat! Men visst, det är ju svårt att hinna med att prata med alla när man är så många. Kan bara föreställa mig hur ni hade det inne bland allt godis. Ni skrämde väl inte bort några av de inte-svenska kunderna väl?! ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det var superlyckat om än lite för kort med tanke på hur ånga vi var. Man hann som sagt inte riktigt med. Men skoj var det ändå. haha hoppas vi inte skrämde bort några kunder...! :-)