fredag, maj 27, 2011

Fredagstema - Sommarlängtan

Sista fredagen i maj och därmed Desirees sista Fredagstema för denna gången. Maj har sprungit iväg otroligt fort tycker jag. Trots att det varit en mycket kyligare och blötare maj än vi någonsin upplevt här sedan vi flyttade hit. Fredagens tema är Sommarlängtan. Med bilder från förra sommaren kommer jag visa vad Sommarlängtan är för mig just nu.

Sommardagar i Skånska Stugan

 SkärgårdenSommarstaden


TACK Desiree för dina majteman! Jätteroliga tycker jag. vem som tar över nu vet jag inte. Kanske blir det sommaruppehåll? Ofta gör ju Fredagstemat uppehåll under sommaren när många bloggar är lite mer inaktiva. Så snart jag vet kommer jag meddela här på bloggen såklart. 

Denna helgen är det Memorial Day Weekend. Långhelg med andra ord eftersom måndagen är en helgdag. Vädret ser ut att fortsätta med varmt och fuktigt väder. Det kylslagna "vårvädret" vi haft har verkligen exploderat i full sommarvärme nu. De senaste dagarna har det varit mellan 25-30 grader, solsken OCH FUKT! Det är otroligt fuktigt i luften nu. Men trots detta så njuter jag för fullt av att känna att det faktiskt är sommar igen!

11 kommentarer:

anna of sweden sa...

Ja, så härligt att det äntligen blivit varmt. Jag njuter.

Vi var i NYC idag och gick förbi en lekplats med barn som badade i en fontän. Då tänkte jag på er. :)

Kram!

Saltistjejen sa...

anna of sweden,
jamen eller hur?!? Det kändes som det var på tiden. :-)
Å kul attt ni var i stade idag. och vattenfontäner i lekparkerna är ju nästan ett måste här! :-)
Kram!

Desiree sa...

Många många härliga bilder. Tre vackra platser om sommaren men väldigt olika. Jag hoppas du får chansen att besöka alla tre i sommar. Så skönt att ni äntligen har fått lite sommar lagaom till Memorial day. Jag kan tänka mig att det är fuktigt som i ett växthus med både värme och det intesiva regnandet ni haft. Ha en nice helg.
Vet inte vem som tar över juni eller om det finns någon. Får kolla runt lite. Det finns en anmäld kanidat för juni iallfall.
KRam!

Katarina sa...

Så fina bilder! Sommaren är nog ändå något speciellt, i allafall för oss svenskar som har haft förmånen att leva med årstiderna.

Jag hoppas att du återigen ska uppleva en fin sommar i år också. en varierande sommar med staden och landet samt skärgården.

Det kanske passar bra att ta ett break, om du kan, för lite Sverige sommar innan det där passande jobbet snart dyker upp, för då lär väl inte semester vara aktuellt, skulle jag tro.

E. har verkligen vuxit, det ser man nu på bilderna du visat.

Kram

Trillingnöten sa...

Och vet du, det är svårt att slå en riktigt fin svensk sommardag! :) I vilket land som helst! De där bilderna du delade med dig av, bevisar bara saken :) Jag är ganska glad att spendera sommaren hemma i Sverige också. Möjligtvis en av våra sista somrar här. Kan man ju "hoppas"!
Kramar

Lotta sa...

Det vore underbart om du kan njuta av din lediga sommar och åka till Sverige och stanna lite längre, utan stress. Det är min toppönskan iallafall! Skulle vilja ha längre perioder när jag åker. Det är så tröttsamt att flänga runt och inte njuta ordentligt. Sommaren här är inte bara skön utan kan vara extrem varm, fuktig och ibland regnig. Man har mycket sommar kvar i aug också och oftast mkt fint i sep.

Ljuvliga sommarbilder! Håller med Trillingnöten att den svenska sommaren har något unikt. Möjlighet till lång ledighet är fantastisk. Man hinner både Sverige och kanske en tur i Europa om man känner för det. En god vän ska vara ledig 6 veckor i sommar! Det existerar inte i USA. Läste nyligen att amrisarna tar ofta inte ens ut den semester som dem har. Det är min erfarenhet också.


Kram!

Grekland nu sa...

Dina bilder säger allt om sommarlängtan! Både på landet och i stan, för de visar på när sommaren är som bäst. Önskar dej en lika fin sommar i år som dina bilder visar!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack! Ja de tre olika platserna är väldigt olika, men underbara på sina egna vis. Jag hoppas också få besöka alla. Ja, staden ÄR jag ju redan i såklart.
Ok så då får jag se senare om det blir ngn ny värd i juni då.
Kramar!


Katarina,
ja sommaren är såå speciell och just svenska somrar är så otroligt speciella. Nu är jag mer eller mindre inställd på att åka till Sverige så jag hoppas verkligen det blir av. Och visst har E vuxit mycket sedan förra sommaren. Både fysiskt och mentalt. :-)
Kramar!


Trillingnöten,
nej visst är det svårt att slå en riktigt fin svensk sommar. Och det är just sommaren som jag saknar mest här borta. Den SVENSKA alltså. Hoppas ni får komma hit nästa år och få lite fuktig hetta också :-)
Kram!!


Lotta,
ja jag hoppas såååå nu att vi kan hitta biljetter till hyfsade priser. Här har ju hettan verkligen slagit till nu. Men jag njuter än även om jag lär börja gnälla senare haha!
Och svenska sommaren ÄR fantastisk!!!
Kram!!!


Grekland nu,
tack! Ja det är verkligen olika sorters somrar men alla så härliga på sina vis. Den svenska saknar jag dock mycket. Ljuset, färgerna och dofterna. Även ljuden. :-)
Tack och hoppas även ni får en riktigt fin sommar!!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilka härliga sommarbilder, både från Sverige och USA.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det är verkligen sommar. Olika på olika ställen, men ändå sommar!

Bejla sa...

Vad är en sommar med sådana omgivningar?! Tråkig, händelselös och, och, och bara helt underbar, som Askungen nog skulle säga. ;-) Förstår verkligen att de bilderna och de minnena ger dig sommarlängtan. :-)